Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Ja, dat over alcohol las ik pas ook al ergens. Er zat wel een halve theelepel citroenextract in, maar dat is inderdaad vrij weinig. Van baking soda in ijs heb ik nog nooit gehoord, ik zal eens googlen...
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Weer ijs gemaakt:
http://farm4.static.flickr.com/3078/244 ... 5fcd_m.jpg
Frambozen gepureerd met rijstmelk, gezeefd om de zaadjes eruit te halen, kokosmelk en agave erbij. Het is wel lekker maar om de een of andere reden vind ik de kokossmaak erin niet zo geweldig...
http://farm4.static.flickr.com/3078/244 ... 5fcd_m.jpg
Frambozen gepureerd met rijstmelk, gezeefd om de zaadjes eruit te halen, kokosmelk en agave erbij. Het is wel lekker maar om de een of andere reden vind ik de kokossmaak erin niet zo geweldig...
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Vandaag: kaneelijs. Best wel yum.
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Ik heb dit bij elkaar gedaan:
1/2 cup witte amandelpasta
2 1/2 theelepel kaneel
1 cup rijstmelk
1/4 cup + 2 theelepels agave ... volgens mij. in ieder geval zoiets, verder naar smaak
1/2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel citroensap
dat allemaal in de keukenmachine mixen, een tijdje in de koelkast zetten en daarna in de ijsmachine. vrij simpel, eigenlijk (:
1/2 cup witte amandelpasta
2 1/2 theelepel kaneel
1 cup rijstmelk
1/4 cup + 2 theelepels agave ... volgens mij. in ieder geval zoiets, verder naar smaak
1/2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel citroensap
dat allemaal in de keukenmachine mixen, een tijdje in de koelkast zetten en daarna in de ijsmachine. vrij simpel, eigenlijk (:
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Gister gemaakt vandaag klaar, vanille ijs met vanille cake stukjes en chocolade. Ik had nog een stuk cake over en mijn vriend wilt elk ijs met chocolade er door
Hij is wel erg lekker geworden ^.^

Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
http://i153.photobucket.com/albums/s215 ... 010249.jpg
dit
1 persoons pakje ananas sap
invriezen
even onder heet water
openen
in een glas doen
en vervolgens met een lepel erop los hakken....
en je hebt sorbet
dit
1 persoons pakje ananas sap
invriezen
even onder heet water
openen
in een glas doen
en vervolgens met een lepel erop los hakken....
en je hebt sorbet

La maquereau des petits g?teaux (h)
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?

Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
oe, of in ijsblokjesvorm invriezen en dan in de blender: slush puppy!
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
ooh en dan verschillende kleurtjes sap (ananas, sinas, aardbei/guave/grapefruit) en dan in laagjes serveren 
jammer dat het zondag is en alle winkels dicht zijn

jammer dat het zondag is en alle winkels dicht zijn

La maquereau des petits g?teaux (h)
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
heb vandaag chocolate peanutbutter ijs gemaakt
en was super lekker!!! Vorig jaar in Austin had ik het eens gegeten en vond het toen al erg lekker en heb het kunnen namaken, het heeft wel iets weg van mars ijs. Het was al op voordat ik n foto kon maken maar heb al nieuwe in de vriezer staan 


-
- Berichten: 123
- Lid geworden op: ma feb 25, 2008 22:19
- Leefwijze: veganist
- Locatie: gent
- Contacteer:
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
ik vroeg mij af of je het ijs van deze blog met alpro room en sojamelk zou kunnen maken.
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Ik zou er eerder soyatoo of kokosroom voor gebruiken. En die Provamel room schijnt lekkerder te zijn. De sojamelk lijkt me prima.
-
- Berichten: 123
- Lid geworden op: ma feb 25, 2008 22:19
- Leefwijze: veganist
- Locatie: gent
- Contacteer:
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
vandaag voor het eerst aardbeisorbet gemaakt
super lekker!
super lekker!
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Ja, toen ik dat voor het eerst maakte was ik ook verrast door hoe lekker het was.
Gisteren voor het eerst een recept uit Vice Cream gemaakt; maple walnut. ZOMG. Smaakt precies naar Booja Booja pompompous maple and pecan icecream. *doet een happy dance*
Ook niet heel raar omdat het bijna dezelfde ingrediënten gebruikt, maar toch. In mijn ijsmachine werd het alleen niet heel hard, maar toen ik het daarna in de vriezer deed wel. Heel fijn, omdat ik nu dus eindelijk ijs in mijn machientje weet te maken dat niet of gelijk op moet, of kei- en keihard wordt in de vriezer.
Gisteren voor het eerst een recept uit Vice Cream gemaakt; maple walnut. ZOMG. Smaakt precies naar Booja Booja pompompous maple and pecan icecream. *doet een happy dance*
Ook niet heel raar omdat het bijna dezelfde ingrediënten gebruikt, maar toch. In mijn ijsmachine werd het alleen niet heel hard, maar toen ik het daarna in de vriezer deed wel. Heel fijn, omdat ik nu dus eindelijk ijs in mijn machientje weet te maken dat niet of gelijk op moet, of kei- en keihard wordt in de vriezer.
-
- Berichten: 123
- Lid geworden op: ma feb 25, 2008 22:19
- Leefwijze: veganist
- Locatie: gent
- Contacteer:
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
mijn mama heeft vandaag rabarbersorbet voor mij gemaakt, yummie!
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
oow rabarbersorbet is ook heel lekker!! 
ik heb vandaag weer choco, peanut ijs gemaakt ^.^

ik heb vandaag weer choco, peanut ijs gemaakt ^.^
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Oo, ik heb nog een paar stengels rabarber liggen. Daar moet ik zeker rabarberijs van maken... Weet alleen nog niet of het sorbet-, yoghurt- of roomijs gaat worden...
Re: Wat voor soort ijs maak jij vandaag?
Hoe maak je choco peanut ijs? ik ga al kwijlen bij het idee...
