Penny Lane schreef:
Toen ik voor het eerst bij de Oude Plek at vond ik het ook een beetje 'eng', net of je echte kip zit te eten (al weet ik niet meer hoe kip echt smaakt, dus misschien kwam het ook wel omdat het er zo uitzag ofzo)
Mijn kat houdt erg van Tartex! Maakt niet uit welke smaak. Ikzelf houd niet van Tartex met knoflook of ander look erin (ik houd wel van knoflook, maar niet als het in Tartex zit). De lekkerste Tartex vind ik groene peper Tartex.
Gast schreef:Een paar jaar geleden hebben we in een Duitse Aldi een voorraad van een soort tartex gekocht. Dat heette Aufstrich. Die waren niet biologisch en niet alle soorten waren vegan, maar de meeste wel. Ook een heel lekkere met heel veel ui. Het kostte toen maar 0,99 per blikje.
Volgende zomer ga ik weer flink inslaan als we in Duitsland op vakantie zijn
Kijk dat ik bij de duitse aldi om de hoek woon
Tartex is toch net marmite?
ik had de mexicaanse tartex geprobeerd en op niet lekker gestemd, ik vond de smaak vreemd en erg muf maar msischien dat ik anderen wel lekker vind, ik heb er niet meer geproeft
(Ik zag tartex trouwens ook bij de tuinen in een spuit verpakking weet niet of iemand dat al wist )
Wij vinden ze nog steeds erg lekker en kopen regelmatig een blikje Tartex. Ik vind ze niet muf of vreemd smaken, hoor. Misschien als je ze vergelijkt met gewone leverpastei? Wij smeren trouwens wel op alles eerst margarine en dan het beleg, misschien dat dat ook scheelt. En het is natuurlijk op basis van gist. Dat heeft een andere smaak dan varkensvet. Ik vind het juist leuk als er iets op de markt is wat een plantaardige nabootsing is van iets dierlijks, bijvoorbeeld ham of leverpastei. Ik gebruik het als een soort reclame naar niet-vega's toe: dit hoef je dus ook niet te 'missen' als je vegetariër/veganist wordt. Maar daar is iedereen weer anders in...