Geen moeite willen doen voor koken
-
- Site Admin
- Berichten: 2172
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 10:18
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Hilversum
Een ander ideetje uit het kookboek van Linda McCartney:
Kikkererwten met uien en kerrie:
Verhoudingen voor als ik het alleen voor mezelf maak:
beetje olijfolie
1 ui in dunne plakjes
1 teen knoflook
handje sesamzaad (veel vind ik lekker)
2 el kerrie
zout
een potje kikkererwten (ca. 300 gr)
1 citroen
scheutje tamari
wat peterselie
Verhit de olie in een grote koekepan en frui uiene en knoflook afgedekt op laag vuur in 25 minuten heel zacht en goudbruin.
Roer er sesamzaad en kerrie door en voeg zout naar smaak toe. bak nog 5 min. en roer af en toe.
Gooi het hele potje kikkererwten incl. vocht erbij.
Verhit enige tijd, totdat het meeste vocht verdampt is.
Doe er daarna een scheut tamari bij en het citroensap. sap van een halve grote citroen, af alles van een kleintje. Ik vind het best lekker als er veel citroensap in zit.
Als laatste nog wat peterselie er overheen gooien.
En dan met rijst eten.
Het lijkt een heel gedoe, maar het valt erg mee.
Het is vooral wachten totdat de 25 minuten voorbij zijn van die uien bakken. Verder niet ingewikkeld, en erg lekker.
Mijn vriendin lust geen uien, dus ik eet het meestal wanneer zij niet thuis eet. Na een paar keer is het een routine klusje.
Kikkererwten met uien en kerrie:
Verhoudingen voor als ik het alleen voor mezelf maak:
beetje olijfolie
1 ui in dunne plakjes
1 teen knoflook
handje sesamzaad (veel vind ik lekker)
2 el kerrie
zout
een potje kikkererwten (ca. 300 gr)
1 citroen
scheutje tamari
wat peterselie
Verhit de olie in een grote koekepan en frui uiene en knoflook afgedekt op laag vuur in 25 minuten heel zacht en goudbruin.
Roer er sesamzaad en kerrie door en voeg zout naar smaak toe. bak nog 5 min. en roer af en toe.
Gooi het hele potje kikkererwten incl. vocht erbij.
Verhit enige tijd, totdat het meeste vocht verdampt is.
Doe er daarna een scheut tamari bij en het citroensap. sap van een halve grote citroen, af alles van een kleintje. Ik vind het best lekker als er veel citroensap in zit.
Als laatste nog wat peterselie er overheen gooien.
En dan met rijst eten.
Het lijkt een heel gedoe, maar het valt erg mee.
Het is vooral wachten totdat de 25 minuten voorbij zijn van die uien bakken. Verder niet ingewikkeld, en erg lekker.
Mijn vriendin lust geen uien, dus ik eet het meestal wanneer zij niet thuis eet. Na een paar keer is het een routine klusje.
-
- Berichten: 312
- Lid geworden op: zo aug 14, 2005 17:39
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Oh, ik ken het. Ik haat koken, als het aan mij ligt eet ik de hele week gebakken aardappels met sla en champignons. Gelukkig ligt het niet alleen aan mij
dus eet ik meestal wel normaal, maar.. ik heb er echt een hekel aan.
Maar wat snel klaar is;
aardappeltjes met champignons en sla
wraps inderdaad,
roerbakgroenten+rijst+tofu+pindasaus

Maar wat snel klaar is;
aardappeltjes met champignons en sla

wraps inderdaad,
roerbakgroenten+rijst+tofu+pindasaus
look back and laugh
Re: Geen moeite willen doen voor koken
Ben je links of rechtshandig?Rick schreef:
http://www.rickscholtes.nl/koken/vegarickmacaroni.htm

Re: Geen moeite willen doen voor koken
O, dat is niet snel. Dat is gemiddeld.Robb schreef:
Nou ja, als ik t binnen een half uur op tafel kan hebben, zou dat wel ok zijn in de meeste gevallen. Het gaat me meer om lekkere idee?n voor snelle gerechten. Het is niet zo dat ik 2 linker handen heb op kookgebied. Maar mn hobby is t ook niet


Re: Geen moeite willen doen voor koken
O ok, laten we dan een kwartier zeggenNel schreef:
O, dat is niet snel. Dat is gemiddeld.![]()
-
- Site Admin
- Berichten: 2172
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 10:18
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Hilversum
Re: Geen moeite willen doen voor koken
komt het onhandig over?Nel schreef:
Ben je links of rechtshandig?

- Kirsty xvx
- Berichten: 1999
- Lid geworden op: ma jun 20, 2005 9:10
- Leefwijze: veganist
-
- Site Admin
- Berichten: 2172
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 10:18
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Hilversum
Hmm...
de reden dat het zo is gefotografeerd is vooral het gevolg van het knopje van de camera dat rechts zit.
Ik ben rechtshandig, maar niet volledig. Een gitaar zou ik als linkshandige vasthouden, schrijven daarentegen doe ik met rechts. Met voetballen ben ik vooral links, al kan ik ook aardig trappen met rechts.
Wat betreft eten: geen idee of anderen er last van hebben, maar snijden en prikken, dat gaat eigenlijk met dezelfde hand. En dat is erg onhandig.
En voor de on-topicheid:
Een zak biologische ovenpatat van de AH:
oven voorverwarmen, patat er in, 20 min wachten, en klaar.
Potje doperwten opwarmen, en je bent al een heel eind
de reden dat het zo is gefotografeerd is vooral het gevolg van het knopje van de camera dat rechts zit.
Ik ben rechtshandig, maar niet volledig. Een gitaar zou ik als linkshandige vasthouden, schrijven daarentegen doe ik met rechts. Met voetballen ben ik vooral links, al kan ik ook aardig trappen met rechts.
Wat betreft eten: geen idee of anderen er last van hebben, maar snijden en prikken, dat gaat eigenlijk met dezelfde hand. En dat is erg onhandig.
En voor de on-topicheid:
Een zak biologische ovenpatat van de AH:
oven voorverwarmen, patat er in, 20 min wachten, en klaar.
Potje doperwten opwarmen, en je bent al een heel eind
