Voor een studieonderzoek zijn wij momenteel een Veganistische snack aan het ontwikkelen en wij willen analyseren of ons product interessant is.
Waar werken we aan?
Een veganistische Quinoa Bospaddenstoelen kroket, een heerlijke snack voor de aankomende feestdagen.
Wat hebben we gebruikt voor de bereiding van het product? Salpicon
Cocovit
Quinoa bloem
Bospaddestoelenbouillon
Kastanje Champignon
Oesterzwam
Shii Take
Sojasaus
Madeira
Blad nori
Sjalotten
Zonnebloemolie
water
Duxelles
- Oesterzwammen
- Kastanjechampignons
- Shii-takes
Rode peper
Sjalotten
Knoflook
Oregano
Rode peper zaad
Agar Agar
Wakame
Exterieur krokant
Quinoa flakes
Lijnzaad
Gebruikte verpakking
Biologisch afbreekbare verpakking
9 in een verpakking / 3 porties
Onze vraag aan dit forum:
Zou je geïnteresseerd zijn in het product?
Welke aanpassingen zouden we moeten verrichten om het aantrekkelijker te maken?
Hebben jullie suggesties, zijn wij mogelijk iets vergeten in het onderzoek waar wij rekening mee moeten houden?
Hopelijk hebben jullie even de tijd om te kijken naar dit onderzoek, wij zijn erg benieuwd naar jullie mening!
Om mijn mening te geven zou ik eerst moeten proeven, maar het recept ziet er goed uit! Misschien zou je wat evenementen kunnen bezoeken en mensen daar over de smaak laten oordelen/een enquête laten invullen? Als zoiets te duur is om gratis te doen kan je het natuurlijk ook presenteren als klaar product en er een bedrag voor vragen. Ik hoop jullie product nog eens te mogen proeven. Veel succes!
Wat goed om te horen, momenteel zijn wij bezig met een sensorisch onderzoek en de eerste resultaten zijn zeer positief.
Wij zullen binnenkort nog enkele sensorische onderzoeken uitvoeren.
Hebben jullie toevallig nog suggesties voor ons om rekening mee te houden en al het in productie komt, waar zouden jullie dit product dan willen kopen? (Zelf zaten wij te denken in de reguliere supermarkt, om zo ook de andere consumenten te laten genieten van een veganistisch product. Graag horen wij jullie mening.)
Goed dat jullie een veganistisch product maken en de meningen van veganisten willen weten. Verschillende veganisten zullen waarschijnlijk naar verschillende dingen kijken. Bij eten zijn in ieder geval de smaak, de ingrediënten, de prijs en hoe voedzaam het is heel belangrijk. Een probleem voor veganisten (en ook andere groepen zoals mensen met allergieën) is dat er vaak onduidelijkheid is (in hoeverre is het echt veganistisch?). Transparantie is daarom denk ik heel belangrijk. Wees dus open en eerlijk over "Wie? Wat? Wanneer? Waar? Waarom? Op welke wijze? Met welke middelen?". Bekijk dit ook vanuit verschillende onderdelen in de keten (supply chain).
Sommigen vinden het belangrijk waar ze het product kunnen kopen, anderen waar jullie het product maken en sommigen willen weten waar jullie de ingrediënten inkopen of bijvoorbeeld waar de verpakking volledig zal afbreken (op straat?). Zo zouden jullie heel veel vragen kunnen bedenken waar iemand graag het antwoord op zou willen weten. Jullie kunnen niet alle mogelijke vragen beantwoorden, maar met de antwoorden die jullie geven helpen jullie zeker iemand. Ik raad daarom aan dat de antwoorden die jullie kunnen geven in ieder geval op verschillende plekken te vinden zijn (op sommige plekken uitgebreider), zoals op de verpakking, op jullie website (FAQ/Q&A), op websites zoals Open Food Facts en Cronometer, met certificering, in reclames, via e-mails en dergelijke.
Consistentie is daarbij belangrijk. Sommigen vinden het jammer als een bedrijf een veganistisch product verkoopt, maar een moederbedrijf heeft dat vis verkoopt of als ze een reclame maken waarbij het veganistisch product met allerlei dierlijke producten wordt gegeten. Misschien zijn er dierproeven gebruikt, dierlijke lijm voor de verpakking of palmolie waardoor dieren hun leefomgeving verloren. Er kunnen slechte werkomstandigheden zijn geweest, onethische investeringen of veel CO2-uitstoot. Dergelijke aspecten worden niet door alle veganisten in overweging genomen, maar voor sommige veganisten past het niet bij een veganistisch product. Andere veganisten zijn veel minder kritisch. In ieder geval vinden veganisten het fijn als er bedrijven zijn die het veganistisch leven ondersteunen en aanmoedigen met hun producten. Als jullie aangeven bepaalde goede dingen juist wel te doen en bepaalde slechte dingen niet, dan zullen er veganisten zijn die dat waarderen (en mogelijk daardoor juist jullie product kopen).
Morality schreef: ↑do jan 03, 2019 21:39
Goed dat jullie een veganistisch product maken en de meningen van veganisten willen weten. Verschillende veganisten zullen waarschijnlijk naar verschillende dingen kijken. Bij eten zijn in ieder geval de smaak, de ingrediënten, de prijs en hoe voedzaam het is heel belangrijk. Een probleem voor veganisten (en ook andere groepen zoals mensen met allergieën) is dat er vaak onduidelijkheid is (in hoeverre is het echt veganistisch?). Transparantie is daarom denk ik heel belangrijk. Wees dus open en eerlijk over "Wie? Wat? Wanneer? Waar? Waarom? Op welke wijze? Met welke middelen?". Bekijk dit ook vanuit verschillende onderdelen in de keten (supply chain).
Sommigen vinden het belangrijk waar ze het product kunnen kopen, anderen waar jullie het product maken en sommigen willen weten waar jullie de ingrediënten inkopen of bijvoorbeeld waar de verpakking volledig zal afbreken (op straat?). Zo zouden jullie heel veel vragen kunnen bedenken waar iemand graag het antwoord op zou willen weten. Jullie kunnen niet alle mogelijke vragen beantwoorden, maar met de antwoorden die jullie geven helpen jullie zeker iemand. Ik raad daarom aan dat de antwoorden die jullie kunnen geven in ieder geval op verschillende plekken te vinden zijn (op sommige plekken uitgebreider), zoals op de verpakking, op jullie website (FAQ/Q&A), op websites zoals Open Food Facts en Cronometer, met certificering, in reclames, via e-mails en dergelijke.
Consistentie is daarbij belangrijk. Sommigen vinden het jammer als een bedrijf een veganistisch product verkoopt, maar een moederbedrijf heeft dat vis verkoopt of als ze een reclame maken waarbij het veganistisch product met allerlei dierlijke producten wordt gegeten. Misschien zijn er dierproeven gebruikt, dierlijke lijm voor de verpakking of palmolie waardoor dieren hun leefomgeving verloren. Er kunnen slechte werkomstandigheden zijn geweest, onethische investeringen of veel CO2-uitstoot. Dergelijke aspecten worden niet door alle veganisten in overweging genomen, maar voor sommige veganisten past het niet bij een veganistisch product. Andere veganisten zijn veel minder kritisch. In ieder geval vinden veganisten het fijn als er bedrijven zijn die het veganistisch leven ondersteunen en aanmoedigen met hun producten. Als jullie aangeven bepaalde goede dingen juist wel te doen en bepaalde slechte dingen niet, dan zullen er veganisten zijn die dat waarderen (en mogelijk daardoor juist jullie product kopen).
Beste Morality,
Bedankt voor je uitgebreide bericht, wij nemen zeker alles mee wat je ons hebt aangedragen. Wij zijn blij dat je onze vraag serieus hebt genomen en de tijd heb genomen om ons een stapje verder te helpen.