Wat eten we vandaag?
Wat eten we vandaag?
Mexicaanse tomatensoep met yofu:
Ingredienten:
- Twee blikjes bonen
- Zakje (soep)groenten
- Potje mais
of
- Zak mexicaanse dievriesgroenten
- Gedroogde tomaten op olie
- Olijven
- Potje pepertjes
- Tomatensap
- Yofu
- Mexicaanse kruiden naar smaak
Bereidingswijze:
Bouillon maken.
Gedroogde tomaten, olijven en pepertjes fijnhakken en in een bakje doen.
Ingredienten toevoegen aan de bouillon. Als laatste de tomatensap en yofu toevoegen. E.v.t. kruiden naar smaak toevoegen.
Op het stokbrood smeer ik meestal iets van pesto, tofutti, humus of waar op dat moment zin in heb.
Ingredienten:
- Twee blikjes bonen
- Zakje (soep)groenten
- Potje mais
of
- Zak mexicaanse dievriesgroenten
- Gedroogde tomaten op olie
- Olijven
- Potje pepertjes
- Tomatensap
- Yofu
- Mexicaanse kruiden naar smaak
Bereidingswijze:
Bouillon maken.
Gedroogde tomaten, olijven en pepertjes fijnhakken en in een bakje doen.
Ingredienten toevoegen aan de bouillon. Als laatste de tomatensap en yofu toevoegen. E.v.t. kruiden naar smaak toevoegen.
Op het stokbrood smeer ik meestal iets van pesto, tofutti, humus of waar op dat moment zin in heb.
-
- Berichten: 1377
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Drechtsteden
- Contacteer:
De draad bestond al
http://www.veganisme.non-profit.nl/foru ... ht=vandaag
Maar op deze plaats is het denk ik meer op zijn plaats nu de recepten & kookhoek er bij is gekomen.

http://www.veganisme.non-profit.nl/foru ... ht=vandaag
Maar op deze plaats is het denk ik meer op zijn plaats nu de recepten & kookhoek er bij is gekomen.
-
- Site Admin
- Berichten: 8198
- Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
- Leefwijze: veganist
- Contacteer:
Weet je wat lekker is? Men neme Healthy Planet Fricassee
Gooit deze in een roerbakpan met een beetje olie.
Even goed bakken. Dat het wat bruinig word. Je kan er kleine stukjes van maken, maar wat grote brokken is lekkerder.
Dan gooi je er wat roerbakgroente erbij. Even lekker roerbakken.
Ondertussen pak je 150gr couscous en gooit dat in een pannetje. Daarbij doe je 250ml water (heet/kokend) en laat het intrekken in de couscous. Totdat het water opgenomen is. Eventueel even met een vork door de couscous roeren als het nog niet helemaal weg is. Ondertussen gooi je bij de roerbak wat tomatensaus of nog wat kruiden. En dan roer je even door en gooit daarna de couscous erbij. En doorroeren. Erg lekker maaltje. Kwartiertje of minder werk. En het eet lekker weg. Genoeg voor 1-3 personen.
Gooit deze in een roerbakpan met een beetje olie.
Even goed bakken. Dat het wat bruinig word. Je kan er kleine stukjes van maken, maar wat grote brokken is lekkerder.
Dan gooi je er wat roerbakgroente erbij. Even lekker roerbakken.
Ondertussen pak je 150gr couscous en gooit dat in een pannetje. Daarbij doe je 250ml water (heet/kokend) en laat het intrekken in de couscous. Totdat het water opgenomen is. Eventueel even met een vork door de couscous roeren als het nog niet helemaal weg is. Ondertussen gooi je bij de roerbak wat tomatensaus of nog wat kruiden. En dan roer je even door en gooit daarna de couscous erbij. En doorroeren. Erg lekker maaltje. Kwartiertje of minder werk. En het eet lekker weg. Genoeg voor 1-3 personen.
-
- Berichten: 1377
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Drechtsteden
- Contacteer:
Om het oranje gevoel een beetje te ontvluchten zijn wij gisteren een dagje naar Antwerpen geweest.
's avonds hebben wij gegeten bij Terra Meiga in Antwerpen. Het was heel lekker maar ook wel prijzig.
Het is geen vegetarisch restaurant. Ik wist wel dat vegetarisch mogelijk was en ook veganistisch.
Voor een gemengd gezelschap dus een goede keus.
Wij waren met zijn vijfen (drie kinderen) iets van € 93, = kwijt.
's avonds hebben wij gegeten bij Terra Meiga in Antwerpen. Het was heel lekker maar ook wel prijzig.
Het is geen vegetarisch restaurant. Ik wist wel dat vegetarisch mogelijk was en ook veganistisch.
Voor een gemengd gezelschap dus een goede keus.
Wij waren met zijn vijfen (drie kinderen) iets van € 93, = kwijt.
-
- Berichten: 1377
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Drechtsteden
- Contacteer:
Toen gaf ik aan dat ik het daar idd niet mee mag vergelijken.Fee schreef:Dag Dick,
Zoiets schreef je ook al eens eerder in een andere recensie van een restaurant. Je moet geen kraakprijzen met restaurantprijzen vergelijken. Ik vind het voor een restaurant niet duur.
Was het eten lekker?
Groetjes,
Fee
Ik reken zo iets al weer snel om in guldens.
Het was echt lekker.
Twee van mijn kinderen namen een sorbet die ze natuurlijk niet op kregen zo groot dat het was. Die heb ik opgemaakt. Heerlijk, ook veganistisch natuurlijk.
Lijkt me ook lekker. Zelf at ik Moorse soep en daarna pizza met spinazie en vega-shoarmaDick schreef:Voor straks krijg ik Chapatisch, gemaakt door mijn oudste dochter!!![]()
Ben benieuwd!!
Nee als je dat doet dan schrik je wel. Moet je gewoon maar niet meer doen. Het is nu eenmaal zo en het zal wel zo blijven.Toen gaf ik aan dat ik het daar idd niet mee mag vergelijken.
Groetjes en eet smakelijk,
Fee
-
- Berichten: 1481
- Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wisconsin, U.S.A.
- Contacteer:
Ik ben daar geloof ik op donderdagavond met mijn zus geweest.Dick schreef:Ik heb je net gemist denk ik.
Ik was net in eethuis de Splinter in Leiden en volgens mij ben jij er gisteren (vrijdagavond wezen eten)
Was lekker! Notenkroketjes, bruine rijst, veeeeeel groente!
Hoe wist je dat ik waarschijnlijk langs geweest was?