Bedoel je die van AH? Ik heb de post al weg gedaan. De AH stond idd erg klein op het etiket.
@rno schreef:volgens mij makkelijk in het gebruik omdat er minder pindaolie (pindasap?) bovenop drijft.
Wanneer ik zélf pindakaas maak gaat na lang staan ook de olie boven komen drijven. Zou niet weten hoe ik dat zou kunnen voorkomen zonder er emulgator bij te doen.
Heb mijn man naar de Aldi gestuurd voor het nieuwe vegetarische broodbeleg dat in het reclameblad stond. Er zit niets dierlijks in en is biologisch, althans, dat staat erop. Het is op basis van zonnebloempitten. Er zit veel olie en zout in maar dat zit toch ook in vergelijkbare producten. Best lekker, en voor €1,49 per potje van 180 gr niet duur. Ik heb het door het muffinbeslag gedaan (bestaande uit meel, water, en een mespuntje natrium bicarbonaat) en kreeg complimenten.
Trouwens, mijn man bracht van de Aldi ook biologische pastasaus van Sugo voor €1,49 per fles van 700 gr (niet ml). Daar zit ten minste geen olie in.
Truus schreef:Wanneer ik zélf pindakaas maak gaat na lang staan ook de olie boven komen drijven. Zou niet weten hoe ik dat zou kunnen voorkomen zonder er emulgator bij te doen.
Truus schreef:AH heeft nu eigen merk pindakaas zonder toevoegingen, zelfs geen zout. Er zijn twee varianten, met en zonder stukjes. Prijs €1,75. Lekker door de pap.
Er is ook biologische pindakaas van AH maar die is mét toevoegingen.
Is er al minstens een jaar. Erg lekker, zeker een aanrader. En blijft ook buiten de koelkast lang goed.
Truus schreef:Wanneer ik zélf pindakaas maak gaat na lang staan ook de olie boven komen drijven. Zou niet weten hoe ik dat zou kunnen voorkomen zonder er emulgator bij te doen.
Bewaren in de koelkast!
Maar blijft ie dan nog wel smeerbaar? Volgens mij wordt het zo hard als een steen.
-Frits
Chocola en wijn, dat is het leven van een veganist...
Pindakaas blijft altijd lang goed buiten de koelkast, omdat er geen water in zit. De drijvende olie kan je voorkomen door de pot ondersteboven weg te zetten. Moet er wel een goed deksel op zitten, die metalen zijn beter dan de plastic deksels.
Truus schreef:Wanneer ik zélf pindakaas maak gaat na lang staan ook de olie boven komen drijven. Zou niet weten hoe ik dat zou kunnen voorkomen zonder er emulgator bij te doen.
Bewaren in de koelkast!
Maar blijft ie dan nog wel smeerbaar? Volgens mij wordt het zo hard als een steen.
De biologische pindakaas van de jumbo bevat behalve pinda's alleen 0,3% zeezout en blijft prima smeerbaar in de koelkast.
Mijn man kwam thuis met eigenmerk sorbet van de Jumbo. Vooral de kokossmaak is lekker romig. Op de bon staat dat hij €1,69 heeft betaald voor 500 ml. Heb alle e-nummers gecontroleerd op de site van Wageningen en het zijn alleen plantaardige verdikkingsmiddelen.
En Jumbo heeft ook vanille- en chocolade-sojaijs van van Gils, en ook die zijn erg lekker en ook iets in die prijskoers, maar dat wisten jullie natuurlijk al. Doorzichtige ronde beker met groene opdruk.
Marianne schreef:En Jumbo heeft ook vanille- en chocolade-sojaijs van van Gils
Die is niet vegan. Er zit E471 in, mono- en diglyceriden.
Ik heb het nagevraagd. Dit was het antwoord:
Beste,
Hierbij bevestigen we dat alle ingrediënten in het soja ijs van plantaardige oorsprong zijn (ook de E471).
Hopende U hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Hierbij bevestigen we dat alle ingrediënten in het soja ijs van plantaardige oorsprong zijn (ook de E471).
Ik vraag me af hoe ze dat weten en hoe het gemonitoord wordt. Ze kunnen namelijk aan de grondstof die ze inkopen niet zien of het plantaardig is of niet. En zo wel, waarom zetten ze dat niet op de verpakking?
De meeste zoute stengels zijn vegan jamjam
En time-out biscuits (bijv. hazelnoot) en lu crackers vaak ook
en schuddebuikjes
en de ceréal hagelslag (minder suiker) ook! (weet iemand nog een andere vegan hagelslag? In veel zit melkvet...)
Kennen jullie de sojayoghurt en kokosyoghurt van AH? De eerste is zonder toevoegingen maar ik weet niet zeker of 'ie vegan is (er zit yoghurtcultuur in) en de tweede vind ik te zout. Jammer, want zou anders heerlijk zijn.