Wat bak jij vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Stipp » za feb 21, 2015 20:58

Vandaag mocht ik koken voor onze eetclub, het werd een kruising tussen een High Tea en een brunch.
http://www.mijnalbum.nl/Foto720-NRLTN4WD.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto540-E6TTU4EF.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto360-DPGLMUIG.jpg

Wat we hadden: mini sinaasappel tulbandjes, cakejes met rozijnen, maanzaad-citroencupcakes, chocoladecupcakes en cupcakes met blauwe bessen. Smokey pecans, spinazieswirls, broodjes gevuld met oa linzen met Mexicaanse kruiden, stokbroodjes met walnootpesto en gebakken champignons, sandwiches met guacamole en hummus. Champignonragout met bladerdeeg, tofu scramble met mini pita's komkommer en tomaat, en knoflookchampignons. Verder chocolaatjes en 2 soorten smoothies. En natuurlijk thee :-)
Groetjes Suzanne

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Stipp » za feb 21, 2015 21:00

Groetjes Suzanne

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Stipp » za feb 21, 2015 21:06

De foto's vallen er half af dus vandaar 3 posts :mrgreen:
http://www.mijnalbum.nl/Foto540-ZJ6M8XXC.jpg
Groetjes Suzanne

Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » zo feb 22, 2015 7:50

Wow, wat lekker allemaal!

De mini-tulbandjes op de eerste foto, komen die uit Nordic ware vormpjes? Die wil ik ook nog eens aanschaffen.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Wen
Berichten: 2202
Lid geworden op: ma jan 07, 2008 8:58

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Wen » zo feb 22, 2015 9:27

Wow, wou dat ik erbij was :-D

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Stipp » zo feb 22, 2015 13:15

De mini tulbanden komen uit silicone vormen die ik jaren geleden eens bij de lidl kocht.
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Bonnie » zo jul 19, 2015 18:58

Bakken jullie nog weleens wat? ^^ Ik maakte vandaag de tarte tatin uit Vegan Eats World. Of nouja, ik had weer van alles niet in huis dus hij werd een beetje anders (met volkorenmeel in de bodem en amaretto door de karamel) maar hij is echt heeel lekker.

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Assie » ma jul 20, 2015 10:22

Ik heb als laatste een sinaasappel amandelcake gebakken, die was erg lekker. Ik zal hem binnenkort nog eens maken, dan kan hij op mijn blog.

Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » zo jul 26, 2015 10:26

Niet echt 'bakken' want hij hoeft niet in de oven, maar ik maakte voor de verjaardag van mijn moeder de yoghurttaart die ik op Vegetus heb staan. Dat was best spannend, want het is een vegan versie die mijn oma altijd maakte voor die kant van de familie als er een verjaardag was. Gelukkkig vond iedereen de vegan versie super lekker.
:broco:
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Assie » zo jul 26, 2015 10:36

Lekker!

Ik bakte pompoenpitten voor energiebars met dadels en vijgen.
Het zit nu in de diepvries, ik ben benieuwd.

Marieke76
Berichten: 38
Lid geworden op: zo nov 30, 2014 11:04

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Marieke76 » zo jul 26, 2015 18:34

Ik bakte gisteren broccolimuffins, njammie! :broco:

Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » wo sep 09, 2015 10:05

Het is meer een 'brouwsel' dan een 'baksel', maar ik heb zelf tofu gemaakt! Het is heel goed gelukt en erg lekker. Trots :-D :hippy:

https://vegetus.nl/zelf-tofu-maken/
https://vegetus.nl/wp-content/uploads/2 ... 70x579.jpg
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door jet » wo sep 09, 2015 16:17

Ziet er goed uit!
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Bonnie » wo sep 09, 2015 20:00

Ja, wat een mooi blok tofu! En het zelf maken klinkt ineens veel makkelijker dan ik dacht. (:

Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Mystique » wo sep 09, 2015 23:24

Wow, die ziet er mooi en professioneel uit, Martine! Is het relatief ook goedkoper dan kant en klare tofu of gewoon fijner, omdat je zelf weet wat je erin stopt? (Ik weet niet wat sojabonen kosten?)

Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » do sep 10, 2015 12:13

Ik had sojabonen van de toko, en die kosten ongeveer 2,50 per kilo (weet niet meer exact wat ik ervoor betaald heb). Met 250 gram bonen maak je 400 à 500 gram tofu. Er komen dan nog wat kleine kosten voor stremsel, water, gas om op te koken enzo bij, maar meer dan 80 cent zal het niet zijn. De goedkoopste tofu die ik hier kan krijgen kost €1,20 voor eenzelfde hoeveelheid, en die is een stuk minder lekker (want niet vers). Bovendien hou je als je zelf sojamelk/tofu maakt okara over, waar je nog bonenburgers etc. van kan maken.

Als je bio bonen gebruikt ben je duurder uit, maar bio tofu kost ook meer, dus ook dan zal het wel voordeliger zijn.

Tofu uit de winkel is vaak best wel zuur van smaak vind ik, waarschijnlijk omdat het al een hele poos in hetzelfde water ligt. Verse tofu is echt heel zachter van smaak. Ik kan het zo ongemarineerd eten, dat doe ik met tofu uit de winkel echt niet.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Sandra
Berichten: 294
Lid geworden op: do nov 07, 2013 22:33
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Sandra » ma okt 19, 2015 14:56

Mijn beste vriendin nam zaterdag home made (vegan) havermoutkoekjes mee, ze waren ontzettend lekker en het recept was supersimpel zei zeh. I.p.v. een ei had ze een cupje appelmoes gebruikt. Ze eet zelf niet vegan, super attent dat ze hier aan gedacht heeft :) Foto.... ehm ja sorry ze zijn op ;)
Recept kwam trouwens uit de Boodschappen.

ChewChili
Berichten: 34
Lid geworden op: do okt 15, 2015 14:57
Leefwijze: veganist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door ChewChili » do okt 22, 2015 9:13

Leuke vriendin heb jij, Sandra! :D

robbie33
Berichten: 4
Lid geworden op: za okt 31, 2015 9:08
Leefwijze: veganist
Locatie: Urmond
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door robbie33 » za nov 21, 2015 16:53

jow!

Wij hadden vorige week een merengue-slagroom-ijstaart gemaakt.

Het kostte wat moeite om die merengue te maken (bakpapier blijft plakken, neem alufolie) Maar alle gasten waren enthousiast.

-alpro slagroom
-kikkererwtensap van 1 blikje
-5 druppels azijn
-poedersuiker (1,5 x de hoeveelheid van je bikje)
-chocoladereep in stukjes gehakt.
-nougatine voor garnering


sap met azijn opkloppen (5 min) net als eiwit, poedersuiker erbij, verder kloppen. Als ie mooi blinkt uitspreiden op een stuk alufolie op 2 bakplaten. Makkelijkste is om meteen de vorm van je taart over te nemen. Wij hadden een springvorm, dat werden dus twee rondjes van 25 cm ongeveer. In de oven 110 graden celsius 1,5 uur 'bakken', en 2 uur laten drogen. oven in die tijd niet open maken. als je nog wat schuim over hebt kun je dit ook meebakken en later verkruimelen in de slagroom. Het schuim wordt hard en broos, en eet het beste als het niet buigbaar is.

Slagroom kloppen (hoeft geen suiker bij want je taart wordt al zoet genoeg), 1 plaatje meringue op de bodem van je vorm, geklopte slagroom erin, eventueel overblijfsel van gebakken schuim over de slagroom verkruimelen, 1 helft van je chocoladestukjes erover strooien, volgende plaat schuim, slagroom, chocolade erover en nougatine.

taart in je vriezer steken en de volgende dag heb je een heerlijke ijstaart.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Marianne
Berichten: 280
Lid geworden op: za dec 29, 2012 11:26
Leefwijze: veganist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Marianne » zo nov 22, 2015 9:11

Wat een plaatje!

Plaats reactie