Arjan

Moderators: Morality, Martine

Gesloten
Arjan
Berichten: 90
Lid geworden op: ma dec 09, 2013 1:10
Leefwijze: pescotarier

Arjan

Bericht door Arjan »

Hoi hoi,

Ik ben Arjan den Hollander en woon in Oosterwolde Friesland.
Net 3 maanden bezig met een heleboel dingen omgooien in mijn leven.
Gestopt met roken, sportschool en op een hoop voedsel fronten dingen echt behoorlijk anders aan het doen.
Veranderingen zijn al spectaculair maar wat dingen geobserveerd in de 10 dagen na stoppen met roken die aangaven dat mijn bloedsomloop wel een beurt kan gebruiken. Geen last van dingen meer maar na veel onderzoek kom ik iedere keer toch weer uit op vooral geen dierlijk vet en vaatwand ontsteking daardoor vermijden waarschijnlijk de truk is voor nog 30 fitte jaren.

Ben hier op vegan site om te kijken of ik overtuigd kan worden eigenlijk om een 100% stap te maken zonder een slap aftreksel van mijn vorige zelf te worden, iets wat ik vrees en niet wil riskeren. Vooralsnog neig ik eerder naar dierlijke producten te vermijden behalve op 2 momenten in de week. Lees momenten en niet dagen. 2 x inname per week (met de vasculaire fallout van de 4 tot 6 uur erna) van een stuk zalm of haring en de rest van de tijd de zelfde soort voedsel inname als een Vegan.

Ik ben zeer geinteresseerd in wetenschappelijk onderbouwde dialogen rond voeding voor een lijf wat sport en spieren moet ondersteunen. Voedsel balanseren voor optimale conditie etc. Ben slank maar wil wel 10 kg erbij bijv. Verder ADHD klachten en comorbiditeiten behandelen door eliminatie dieeten, ook gelezen dat er een kans is dat volledig krijt te raken door geen tarwe en melk producten.

Vul het wellicht later nog wat aan maar ik moet nu stoppen, te lang getyped in katten topic :roll: ,

Groetjes, Arjan

Veggie93
Berichten: 255
Lid geworden op: zo aug 25, 2013 20:32

Re: Arjan

Bericht door Veggie93 »

Hoi Arjan!

Goed dat je al zo veel bereikt hebt!! En als je meer wilt weten over vegan eten & sporten kan je gerust hier rond kijken, volgens mij hebben we daar een paar topics over! Succes!

:welcome:
Treat others how you would like to be treated.

Arjan
Berichten: 90
Lid geworden op: ma dec 09, 2013 1:10
Leefwijze: pescotarier

Re: Arjan

Bericht door Arjan »

Hee Veggie,

Dank je wel voor je welkom.

Wat houd part time in voor jouw voedings routine Veggie?
Ik ben vooral bezorgd over de dagelijkse eiwit inname, heb je hier een systeem voor?

Ew moet sporten, wellicht tot later :)

Grtz, Arjan

Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Arjan

Bericht door Assie »

Welkom!

Eiwit kan je ook heel goed uit de combinatie peulvruchten-granen halen.

Sandra
Berichten: 294
Lid geworden op: do nov 07, 2013 22:33
Leefwijze: flexanist

Re: Arjan

Bericht door Sandra »

Welkom Arjan!! Wat goed dat je gestopt bent met roken, dat is vast niet makkelijk geweest! :welcome: :welcome:

Renee1137
Berichten: 1185
Lid geworden op: za jul 16, 2011 15:07
Leefwijze: veganist

Re: Arjan

Bericht door Renee1137 »

Hoi Arjan! Als je geïnteresseerd bent in de combinatie veganisme + sport, raad ik het boek Eat & Run van Scott Jurek aan (vertaald als Eet & Ren). Scott is een vegan ultrarunner, juist om zijn prestaties te verhogen (100 km hardlopen is een eitje voor hem.. eh... nouja geen eitje dus ;) ) en hij is niet de enige... :P
Be the change you wish to see in the world.

If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce

Arjan
Berichten: 90
Lid geworden op: ma dec 09, 2013 1:10
Leefwijze: pescotarier

Re: Arjan

Bericht door Arjan »

FF een korte , krijg mijn pa op bezoek ^^

Lectines en hormoon invloeden van bonen eiwitten ben ik nog niet helemaal overtuigd over vooral in de hoeveelheden om nog in massa te kunnen groeien ook.


Had 1 x een hele avond hoesten , was een knop in mijn hoofd die om ging van zo wil ik niet oud worden gelijk gestopt. Was mentaal vrij makkelijk eigenlijk, wel veel geslapen om het ergste qua cravings te ontwijken.

Fysiek waren er echter nogal schokkende effecten voor me en ook een directe aanleiding voor zoeken naar een nieuwe weg. Had duizeligheid , verergerde tinnitus, verdoofd gevoel op mijn schenen en bovenkant van voeten alsmede op de bovenkant onderarmen en zo goed al impotent gedurende ongeveer 10 dagen.

Ben eerder al eens gestopt dat duurde 6 jaar, maar toen (23) had ik deze effecten niet. Dit contrast maakte het niet zo moeilijk om de vinger op de juiste plek te leggen, bloedsomloop. Gelukkig is alles nu weer beter dan ervoor maar de kern van het probleem bestaat nog daar heb ik geen illusies over.

En het is nog niet te laat, de vooruitgangen spreken voor zich: rust 90 naar 65 pm, kleur veel beter, 5 kilo spieren aangezet niet dikker geworden. Een jaar zeker ben ik nu aan milde dosis aspirine plus een granaatappel per dag tot een totale verdubbeling van mijn normale 3 fruit per dag is dat 6. Echt grappig om te zien dat een verzadiging van anti oxidanten mijn bloedvaten open gooien ook al komen ze uit caffeine achtige stoffen (bijv. thee), al met al allemaal erg vermakelijk om zo te experimenteren met redelijk goed waarneembare effecten.

Gddmn tekst loopt altijd uit de hand ^^ :) Grtz, Arjan

PS : zal ff kijken naar een inhouds beschrijving renee, bedankt voor de tip.

Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Arjan

Bericht door Luna »

Welkom Arjan! :welcome: Ontzettend goed dat je gestopt bent met roken. Ook al geeft het je zoveel problemen, dan nog moet stoppen niet makkelijk zijn... Goed dat je zo met je gezondheid bezig bent, je gaat hier vast wat interessante topics vinden.

Arjan
Berichten: 90
Lid geworden op: ma dec 09, 2013 1:10
Leefwijze: pescotarier

Re: Arjan

Bericht door Arjan »

Hey Luna,

Behalve veel hoesten had ik niet zoveel door van de negatieve effecten eigenlijk. Hoesten was binnen een dag weg, lichte keel irritatie binnen 2. Andere problemen was ik me niet bewust van eigenlijk, echt pas na het enige pakje nicotine kauwgom op was 2 dagen later begonnen de circulatie klachten.

Wel blij mee eigenlijk dat ik de waarschuwing zo duidelijk kon ervaren. Geeft me de tijd om het roer om te gooien voor er echt chronische klachten zijn. Zonder die 10 dagen nooit gaan uitzoeken hoe arterosclerose om te draaien. Antwoord is echt 98% Vegan en niet alleen maar Vegetarisch, is echter nog wel iets waar ik in mijn koppie nog wat knoppen voor om moet zetten. OA het beeld van zwakke lijkbleke ziekerige mensen beeld wat ik heb bij vegetariers/veganisten/macrobioten etc. hoop ik hier te kunnen doorbreken. Doorbreken door bewijs dat dat niet hoeft het liefst :) , nog wel extreem kritisch en huiverig maar ik sta er wel open voor om overtuigd te worden.

Heb al wel besloten dat mijn dierlijke inname momenten niet meer dan 2 x per week zullen gaan zijn en dat mijn vaten buiten die 10 - 12 uur de Vegan vakantie van inflamatie zullen krijgen. Zou voldoende moeten zijn.
Mezelf 2 maanden de tijd gegeven om te gaan wennen aan andere dieet elementen, bonen vallen me zwaar echter. Dus het word nog echt zoeken passen en meten ^^.

Greetz en waarschijnlijk tot snel in de kook sectie ;)

Arjan.

Renee1137
Berichten: 1185
Lid geworden op: za jul 16, 2011 15:07
Leefwijze: veganist

Re: Arjan

Bericht door Renee1137 »

Ken je deze website al? http://www.greatveganathletes.com/

Ik zie geen zwakke bleke mensen hoor :P
Be the change you wish to see in the world.

If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce

Arjan
Berichten: 90
Lid geworden op: ma dec 09, 2013 1:10
Leefwijze: pescotarier

Re: Arjan

Bericht door Arjan »

Dat is een erg goede terug kaatser :)

Maar deze mensen hebben waarschijnlijk allemaal ondersteuning van voedings specialisten en worden vaak gecontroleerd met bloed en urine testjes.

Dat is allemaal leuk en aardig maar die luxe hebben de meeste mensen niet. Je hebt maar een paar haperende schakels nodig om je hele motor te laten haperen, haperende motor betekent jezelf schade toebrengen.

Niet een klein probleem daarbij is je "use it or lose it" systeem waarmee je lichaam zijn herstel werkzaamheden uit voert. Je lichaam rooft en breekt af wat je het minste gebruikt om het elders te gebruiken waar het denkt dat het nodig is. En is volkomen bereid om daar behoorlijke sloop werkzaamheden voor te verrichten.

Alleen al al die afbraak en opbouw is ongunstig, afbraak en wederopbouw met een haperende bouwstoffen aanvoer lijn maakt die conversie efficientie nog ongunstiger, desalniettemin is je lichaam extreem efficient in reparaties van de meest kritische punten en daarmee het uitstellen van klachten.

Tegen de tijd dat je klachten krijgt heb je al heel veel onnodige schade geleden. Die athleten checken waarschijnlijk 1 x per week hun afbraak producten en kunnen direct ingrijpen. Jij en ik komen waarschijnlijk pas jaren later met de veel ernstigere gevolgen van cel schade en verlies van functie te zitten.

Systemische tekorten zijn echt geen grapje en er bleekjes en verrot uit zien dan kom je er vaak nog goed mee weg, sommige tekorten als ze kritiek worden stoppen bijv. je zenuwcel geleidbaarheid en houd je hart bijv. gewoon op met kloppen.

De maddonna's celebs etc hebben niet voor niets straffe begeleiding in dit soort dingen. Ik ben er van overtuigd dat Vegan je 20 - 30 extra jaren kan geven maar je moet echt alle zwakke schakels uitsluiten om daar gezond te komen.

Ook precies de reden waarom ik dit allemaal heel erg gecalculeerd wil gaan doen. Voor mij speelt de ethiek kant nagenoeg geen rol, het is puur een maximaal uitrekken kwalitatief goede jaren oefening.

Greetz, Arjan.

Renee1137
Berichten: 1185
Lid geworden op: za jul 16, 2011 15:07
Leefwijze: veganist

Re: Arjan

Bericht door Renee1137 »

Arjan schreef:Maar deze mensen hebben waarschijnlijk allemaal ondersteuning van voedings specialisten en worden vaak gecontroleerd met bloed en urine testjes.
En omnivore sporters niet :) ?

Ik snap je wel hoor, elke verandering in dieet kan natuurlijk een verandering in je lichaam teweeg brengen, je weet alleen het effect van wat je al hebt geprobeerd. Dus het is altijd maar kijken wat een verandering voor effect heeft. Maar veganisme is minder extreem dan je denkt. Het dieet bestaat uit bijna dezelfde componenten als een omnivoor dieet, alleen zul je wellicht opnieuw op zoek moeten gaan naar de juiste verhoudingen. Maar alle essentiële aminozuren, mineralen, vitamines, etc... daarvan is bekend waar je ze kunt vinden, en hoe je er genoeg van binnen krijgt. Veel praktijkervaring en diëtisten leren ons dat een gezond veganistisch dieet samen te stellen is zonder een bataljon aan artsen en bloedtests. Vergeet niet dat er veel mensen zijn die al 30, 40 jaar zo eten - en destijds was er veel minder bekend dan nu. Natuurlijk luistert de juiste voeding veel nauwer als je op topniveau sportief wilt presteren, of je nu vegan eet of anderszins. Maar ik ken ook succesvolle sporters die zonder medische begeleiding vegan eten. Ik geloof best dat ze zich goed hebben ingelezen in de literatuur (een goed startpunt is overigens http://www.veganhealth.org). Maar alhoewel ik helemaal vóór het vergaren van voedingskennis en het serieus nadenken over een gezonde dieetsamenstelling ben, en niet zal zeggen "dat het allemaal vanzelf wel goed zal gaan", geloof ik toch ook niet dat gezond veganisme extreem moeilijk uit te voeren is.

Als je kijkt naar een Scott Jurek, naar wat hij eet (zijn boek Eet & Ren bevat veel recepten) dan zijn dat geen hopen supplementen en poeders en wat dan ook. Het zijn simpele, whole food producten. Dit is iemand die burrito's (en wat gels) meeneemt op zijn hardlooptochten.
Be the change you wish to see in the world.

If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce

Arjan
Berichten: 90
Lid geworden op: ma dec 09, 2013 1:10
Leefwijze: pescotarier

Re: Arjan

Bericht door Arjan »

Sorry maar dit las ik en moet toch even lachen en kon het niet laten ff te linken.
Lachen omdat wat deze doorgewinterde Vegan zegt een conclusie was die ik binnen 2 dagen zelf trok na dit forum contact.

Deze autheur van 11 Vegan boeken geloof ik denkt er duidelijk het zelfde over als ik,
raar toch? De vegans zijn zelf de vijand van hun eigen gedachte even door een gerespecteerd Vegan.
http://www.vegsource.com/jo/qa/qahid.htm (onder copy paste van laatste 2/3de)


Many people who are new to veganism get caught up in an endless and frustrating search for "hidden" animal ingredients. Some vegans become consumed to the brink of obsession with unearthing the tiniest trace of animal derivatives. Sadly, this misses the point of being vegan, which is to reduce suffering. Instead, these vegans end up chasing rainbows and ultimately heap anguish upon themselves and those around them. A classic scenario that illustrates this absurdity is the vegan who idly walks past a homeless person while pondering whether or not the diglycerides in her bread are animal derived. Wouldn't it be more in the spirit of veganism to forget about the diglycerides and share some bread and conversation with the person in need?

There are specks of animal products in practically every commercially produced commodity from glue to plastics, from sugar to wine, from medicinal tablets to paints. There is little that we encounter throughout our day that is not the product or by-product of the slaughter industry. Even books about veganism or animal rights are likely bound with animal-based glue, printed on equipment lubricated with animal fats, and packaged by workers who eat meat and wear leather shoes. So where do vegans draw the line?

Sense and sensibility must be our guiding factors. Otherwise, we are doomed to insanity, for persisting in achieving the, as yet, impossible will surely drive us mad. Yes, it is infuriating that animal parts are used so pervasively. But is it realistic and prudent to rebel against the minutia while draining energies that could be better spent in eradicating the source of these components?

Focus on the "bigger picture" and abstain from buying, using, or supporting any commodities, ingredients, or enterprises that are obviously and incontrovertibly nonvegan. However, avoid getting caught up in the "I'm more vegan than thou" syndrome that emphasizes personal perfection at the cost of realistic and achievable goals. By accentuating the attainable, you will release yourself from needless anxiety and can help make compassionate living more appealing and practical to nonvegans, which will do far more to advance the vegan cause and end suffering than all other actions combined.


Zij zegt dus ook maak je geen zorgen over de details verspil daar geen energie aan, koop gewoon zelf geen dieren bulk producten(leer/vlees/melk) en spendeer de rest van je energie aan haalbare en significante doelen door dingen te doen en werkelijk de wereld te helpen.

Terwijl medelijden vooral gepaard gaat met angst en sentimentaliteit, vraagt compassie om moed en ruimhartigheid. http://www.mbcl.nl/compassionate-living

you will release yourself from needless anxiety and can help make compassionate living more appealing and practical to nonvegans, which will do far more to advance the vegan cause and end suffering than all other actions combined.

Hehehe , 1 op 1 echt met mijn betoog zonder ook maar te hebben ingelezen op dieren aspect Vegan.
En zoals je zegt , het is alles behalve aantrekkelijk geworden in mijn ogen ^^

Anyway een postje hier kon geen kwaad, rest blijf ik nog steeds ver weg van maak jullie geen zorgen.

Arjan.


Aanvulling bij die tekst van haar over het brood, ik heb 2 weken kopjes thee, koffie en eten klaar gezet voor de eerste stemmen die ik waarnam tijdens mijn psychose. Omdat ik onder de impressie was dat het een oost europees/russisch vluchtelingen gezin moest zijn of zo in een desolate toestand. Ze waren zo schuchtig/angstig lieten zicht nooit zien fluisterden heel zachtjes, terughoudend en beleefd (was aan begin auditive gedeelte waarin sfeer nog niet grimmig was), ik had medelijden met ze, regende buiten dus zette dat klaar met een hoop dat ze binnen zouden komen om ze droog onderdak te bieden. Ruimte genoeg in huis of is jullie groep te groot dan had ik die schuur van 600m2 altijd nog, ruimte genoeg!

Dat is wie ik ben, en hoe ik in elkaar zit.
De hypocrisie tussen praten en werkelijk dingen doen was voor iemand die wel werkelijk stopt om te helpen hier niet te verwerken. Giftig voor mijn evenwicht. Bij wie verwachten vegans dan wel sympathie te kunnen kweken als het bij een persoon met een boven beschreven instelling niet lukt vraag ik me dan af.

300 - 400 auto's reden het ongeluk gewoon voorbij op de ring amsterdam koninginnen avond. Maar 0,33 - 0,25% van de bestuurders dus maar namen de moeite om te stoppen of zelfs hun gas maar in te houden. Wat blijft er dan nog over? Dat is de meest mensenaard blootleggende levensles geweest ooit voor mij, niet die been amputatie was schokkend maar het beeld van al die auto's die met 80km/hr die hysterisch naar zijn kind zoekende rond rennende man uit alle macht probeerden te ontwijken om vervolgens gewoon door te gassen.
Dat lieve mensen hier is de werkelijke menselijke aard, die zelfde aard voert oorlog en moord/buit uit voor een beetje geld. Alle dierenleed betoog gaat dat schorem niet over halen, of het nu waarheid is of niet.

Voorbeeld doet volgen, en goed voorbeeld en inspiratie naar de lagere school jeugd is waarschijnlijk nog het maximaal haalbare effect voor de energie die er in gestoken kan worden. Kinderen zijn door het leven en haar lessen nog niet murf geslagen en kunnen hun energie nog een kant op buigen. Echte Vegan houd het dus bij het vermijden van de grote drie: leer/vlees/melk en de rest van de energie gaat hij mee de scholen langs een toekomst perspectief aanreiken aan kinderen, een carriere binnen de natuur bescherming of het nu met talen is als ambassadeur, wildlife ranger of via het pad van de wetenschap. Of bied zich aan voor asiel of voedselbankvrijwilligers werk voor een werkelijk tastbare bijdrage, wetende dat alleen maar praten over iets zonder er verder wat te doen ook niets oplost.

(Sorry lui moest ik nog even kwijt)
Laatst gewijzigd door Arjan op wo jan 01, 2014 1:42, 4 keer totaal gewijzigd.

sillygirl
Berichten: 380
Lid geworden op: wo dec 11, 2013 13:10
Leefwijze: veganist

Re: Arjan

Bericht door sillygirl »

Dit vind ik wel een goed punt hoor. Zoiets had ik ook in wiki gelezen, een vergelijkbare quote van iemand. Waar ook wel ruimte voor is op dit forum, denk ik. Maar er is een heel verschil tussen sommig dingen overdreven vinden/anders zien, en mensen actief opzoeken om ze te vertellen dat ze het verkeerd zien. Je gaat toch ook niet een kerk binnenlopen op zondagochtend om mensen te vertellen dat ze verkeerd bezig zijn volgens jou? :) Op dezelfde manier kun je bepaalde onderwerpen hier (vooralsnog) minder nuttig of relevant vinden, zoals in het dierenrechten subforum, of zelfs totale onzin vinden, maar ga dan niet in die topics reageren en daar de indruk wekken dat anderen er ook niet meer over door mogen praten omdat het onzin is en ze daar maar mee op moeten houden, of anders ga je ze nog een keer nog botter de les lezen.

Je weet helemaal niet of de mensen die hier gedetailleerde discussies voeren tegelijkertijd niet hele lieve, inspirerende, vrolijke mensen zijn die anderen weldegelijk op het goede pad helpen. Je neemt meteen aan dat ze dus allemaal perfectionistische zuurpruimen zijn zoals in dit voorbeeld, maar de wereld is niet zwart wit. Juist op een forum als dit kan het ook leuk zijn om gewoon na te denken, hypothetisch, filosofisch etc. over details of dingen waar je standaard niet op komt. Dat anderen het persoonlijk ook interessant vinden om te filosoferen over hoe het allemaal nog perfecter zou kunnen of hoe het werkt met details, is geen reden voor jou om meteen te oordelen over het type mensen dat zij zijn, of hen de mond te willen snoeren. Lees dan gewoon alleen de topics die relevant voor je zijn, maar ga anderen niet uitschelden of meteen veroordelen...

Arjan
Berichten: 90
Lid geworden op: ma dec 09, 2013 1:10
Leefwijze: pescotarier

Re: Arjan

Bericht door Arjan »

Hoe meer je in de wereld staat of gestaan hebt hoe meer je automatisch geforceerd word richting pragmatisme en oplossings gericht bezig zijn.

Dat of het accepteren dat andere mensen beter zijn in bepaald werk en ze daar de ruimte voor geven, anderzijds totaal ontkoppelen van een thema.

De wereld heeft een beetje de neiging je in één van deze trajecten te forceren.

Ik vermoed dat de puristische filosofen onder ons enigzins ontkoppeld van de maatschappij leven en of te beschermd opgegroeid zijn.

Anyway , ik zit hier niet om een rentree te maken was meer een gevoel van dat deze vrouw wellicht beter kan overbrengen wat ik bedoelde, en jullie haar nuchtere wijsheid niet wilde ontzeggen. Zal eens wat lezen op forum omdat ik wel interesse heb in bepaalde thema's maar 1 op 1 discussies aangaan wil ik geen tijd en energie meer aan besteden. Beschouw het inmiddels als zinloos, niet omdat ik negatief kijk naar iedereen hier maar omdat ik weet dat ik me tegenover hypocrisie niet in zal kunnen houden en er toch niets mee bereik.

Heb al een fulltime baan om mezelf weer een productief burger te krijgen ipv 2de x 3 jaar volledig afgekeurd helemaal uit te zitten, en daar heb ik bakken positieve energie voor nodig niet door mezelf aangedreven negatieve vicieuze cirkel praat.


Live long and prosper Silly.

Renee1137
Berichten: 1185
Lid geworden op: za jul 16, 2011 15:07
Leefwijze: veganist

Re: Arjan

Bericht door Renee1137 »

sillygirl schreef: Op dezelfde manier kun je bepaalde onderwerpen hier (vooralsnog) minder nuttig of relevant vinden, zoals in het dierenrechten subforum, of zelfs totale onzin vinden, maar ga dan niet in die topics reageren en daar de indruk wekken dat anderen er ook niet meer over door mogen praten omdat het onzin is en ze daar maar mee op moeten houden, of anders ga je ze nog een keer nog botter de les lezen.
Dit omschrijft ook goed mijn idee hierover. En het gaat heel erg om de manier waarop. Rustig en respectvol, of neerbuigend en scheldend. Zeggen dat mensen hypocriet zijn, zoals je in de bovenstaande post doet, of er bewust voor kiezen om datzelfde vriendelijker te formuleren. Ik vind het zelf leuk om te praten met mensen die een andere mening hebben, geloof het of niet, maar alleen als het op een rationele en enigszins fatsoenlijke wijze gaat.

En soms is het lastig als mensen al veel vérder in een bepaalde discussie zijn (d.w.z. ze hebben het over bepaalde gedetailleerde uitwerkingen van een consensus die al 3 pagina's geleden is bereikt) en er dan ineens iemand weer helemaal overnieuw begint met de discussie, met argumenten die iedereen al heel vaak gehoord en beantwoord heeft. Misschien is het dan beter je eerst van de basics op de hoogte te stellen en/of het topic vanaf het begin te lezen, voordat je weer helemaal opnieuw begint met de discussie.
Be the change you wish to see in the world.

If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce

Rick
Site Admin
Berichten: 2172
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 10:18
Leefwijze: veganist
Locatie: Hilversum

Re: Arjan

Bericht door Rick »

Omdat Arjan in een eerder topic (http://veganisme.org/forum/viewtopic.ph ... 26#p178126) al heeft aangegeven niet meer te posten hier op het forum, lijkt dit topic mij niet meer relevant. Ik sluit het daarom.

Groeten,
Rick

Gesloten