Nieuwe vleesvervanger
Moderators: Morality, Martine, Rorrim
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Nieuwe vleesvervanger
Ik heb vanavond bij de "spekblokjes" bij het opbakken wat liquid smoke en extra zout gedaan. Ze echt lekker knapperig gebakken en dan lijkt het er al wat meer op.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Ik vind de spekblokjes niet op spek lijken en de kip niet op kip, maar ik vind ze wél lekker!
De rundvlees ligt nog in de koelkast...
De rundvlees ligt nog in de koelkast...
Re: Nieuwe vleesvervanger
ik kon 'ham' en 'kip' vandaag met 35% korting krijgen, voor het eerst dat ik er naar keek. zouden ze niet lopen?
Re: Nieuwe vleesvervanger
Misschien verschilt dat per vestiging, maar ik heb al diverse keren mis gegrepen.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Hier hadden ze laatst maar 1 doosje spekblokjes binnen gekregen. Gelukkig voor mij dat ik 'm had laten wegleggen.
-
- Site Admin
- Berichten: 8198
- Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
- Leefwijze: veganist
- Contacteer:
Re: Nieuwe vleesvervanger
Hier zijn de schappen vaak leeg of er ligt hooguit nog 1 pak.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Hier vandaag ook voor het eerst die spekblokjes van AH op het menu. Zelf heb ik wat anders gegeten. Maar vriendlief en kinderen vonden het erg lekker. Maar goed ook, ik heb namelijk direct zes van die pakjes gekocht. Ze waren afgeprijsd met een 35% sticker 

Re: Nieuwe vleesvervanger
Haha, ja dan kan je maar beter hopen dat ze lekker zijn 

Lieve Nugget! <3
Clover
Clover
Re: Nieuwe vleesvervanger
Ik hoor van veel mensen dat ze ze taai vonden maar ik had dat zelf helemaal niet. Hoe hadden jullie het gebakken? Ik begreep van dat spul van de vegetarische slager (wat volgens mij dus precies hetzelfde is) dat je het het beste kunt bakken en daarna een tijdje laten rusten, en dan daarna pas verwerken in een gerecht, dus dat heb ik ook gedaan.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Bij toeval heb ik dat ook gedaan. Ik heb eerst de blokjes gebakken in een klein beetje olie. Toen mijn aandacht aan andere dingen gegeven en pas na een kwartier heb ik de blokjes bij de pasta gedaan.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Doe ik met de "kip" inderdaad ook altijd, even laten rusten. Vind ik 'm lekkerder. De "spek"blokjes van de vegaslager had ik laatst per ongeluk wat te hard gebakken, maar dat was een geluk bij een ongeluk. Lekker krokant.
Mijn broer verraste me vorige week met een hongaars stoofpotje met vegan roerbakreepjes. Dat bleken dus die nieuwe reepjes te zijn. Erg lekker qua bite, maar door de sterke kruiden in het stoofpotje kwam de smaak van de reepjes niet echt naar voren. Koop ik vast en zeker zelf nog een keer.

Mijn broer verraste me vorige week met een hongaars stoofpotje met vegan roerbakreepjes. Dat bleken dus die nieuwe reepjes te zijn. Erg lekker qua bite, maar door de sterke kruiden in het stoofpotje kwam de smaak van de reepjes niet echt naar voren. Koop ik vast en zeker zelf nog een keer.

-
- Site Admin
- Berichten: 8198
- Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
- Leefwijze: veganist
- Contacteer:
Re: Nieuwe vleesvervanger
Ik hoop het laatste. Ze waren druk met schappen vullen vandaag. En de vakken zaten gewoon helemaal vol. Dus volgens mij verkoopt het wel gewoon redelijk goed.ARTHUR schreef:Tja, is dat vanwege lage inkoop of grote afname?
Re: Nieuwe vleesvervanger
Ik krijg ze wel krokant. Alle soorten. Weinig olie gebruiken, anti-aanbakpan en dan heel lang op laten staan.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Ik krijg ze ook goed krokant, gewoon op gas in een goedkope tefal pan 

Re: Nieuwe vleesvervanger
Ik heb gister de speckreepjes geprobeerd. Gebakken met ui/knoflook/champignons en daarna pastasaus bij gemikt met spinazie en broccoli. Was een goede combi! Idd niet echt spek, maar meer zoals hamblokjes. Wel heel lekker in de pasta! Kan me voorstellen dat het opbakken met liquid smoke ze lekkerder maakt.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Van die speckjes vind ik het rokerige en krokante het lekkerst. Lijkt me inderdaad heerlijk met pasta, Ananas!
Heb voor het eerst zelf die nieuwe roerbakreepjes bij de AH gekocht. "Met de smaak van echt rundvlees". Dat hoeft voor mij nou net niet, maar ben wel benieuwd. Volgende week nog es een lekkere roerbakschotel maken om ze uit te testen.
Er lagen bij ons in de AH overigens nog maar 2 bakjes, dus ze lijken goed te verkopen!
Heb voor het eerst zelf die nieuwe roerbakreepjes bij de AH gekocht. "Met de smaak van echt rundvlees". Dat hoeft voor mij nou net niet, maar ben wel benieuwd. Volgende week nog es een lekkere roerbakschotel maken om ze uit te testen.

Re: Nieuwe vleesvervanger
Jaa die biefreepjes! Roerbakken met paprika en ui, een wrap besmeren met knoflooksaus en dan daarmee vullen. Nomnom!
Re: Nieuwe vleesvervanger
Dat klinkt goed!!Ananas schreef:Jaa die biefreepjes! Roerbakken met paprika en ui, een wrap besmeren met knoflooksaus en dan daarmee vullen. Nomnom!
Re: Nieuwe vleesvervanger
De Appie hier had opeens ook nieuwe Proviand vleesvervangers. Ik heb de wokreepjes, de andere reepjes en de spekblokjes meegenomen (meer hadden ze niet).
Eens kijken hoe of het smaakt!
Eens kijken hoe of het smaakt!

The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Nieuwe vleesvervanger
Dat zijn alle soorten Proviandjet schreef:Ik heb de wokreepjes, de andere reepjes en de spekblokjes meegenomen (meer hadden ze niet).
