21122012... Einde aan alle dierenleed?

Veganisme en religie/spiritualiteit. Filosofie. En andere onderwerpen mbt veganisme.

Moderators: Morality, Martine, Rorrim

Plaats reactie
TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Noodpakket...

Bericht door TonyJello »

Waar ben je niet bang voor? kan ik beter vragen.

Crisis, cyberaanvallen, banken, storingen, plaatselijke milieurampen...

Als er echt iets gebeurt zijn de winkels binnen drie uur leeg. Heb jij zin om om te komen van honger en dorst en je dieren te zien lijden?

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 21122012... Einde aan alle dierenleed?

Bericht door TonyJello »


TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 21122012... Einde aan alle dierenleed?

Bericht door TonyJello »

Het werkelijke gevaar van Fukushima
Eindelijk begint de wereld te beseffen dat de ramp bij Fukushima vele malen groter is dan hen is voorgespiegeld.
En afgezien van alle lekkageproblemen dreigt er een nog veel groter gevaar.

Dit gaat om het wegzinken/instorten van de beruchte Reactor Unit 4. De Fukushima kerncentrale is gebouwd precies boven een zogenaamde ondergrondse aquifer. Dit natuurlijke fenomeen, uit het Latijn voor water, is een watervoerende laag in de ondergrond (bijvoorbeeld zand). Hieruit kan water gewonnen worden via een bron.

Het ziet eruit als op het hiernavolgende plaatje en dan moet je je voorstellen dat Fukushima is gebouwd op de plek waar zich in het plaatje de bomen bevinden.

http://www.niburu.co/images/2013/aug/fu3.png

Iedere dag opnieuw komt er ongeveer 400 ton water van de heuvels naar beneden waar dit water vervolgens onder de Fukushima centrale radioactief wordt besmet.
In plaats van dat dit water daarna in de oceaan kan stromen wordt dit tegengehouden door een ondergrondse dam die door de Japanners is gebouwd. Het gevolg hiervan is na inmiddels 2,5 jaar dat 365.000 ton water het grondwater zodanig hoog heeft opgestuwd dat dit nu over de dam in de oceaan dreigt te stromen.
Dit op zich is al een grote ramp want dit betekent dat er straks iedere dag gigantische hoeveelheden besmet water in de zee terecht zullen komen, maar het wordt nog erger. De grond onder Fukushima Reactor 4 is aan het wegzinken.

http://www.niburu.co/images/2013/aug/fu1.gif

Zo schreven wij in oktober vorig jaar:
"Dit is een uiterst zorgwekkende situatie omdat er in Unit 4 nog meer dan 1500 gebruikte brandstofstaven liggen opgeslagen die gezamenlijk een totaal van 37 miljoen curies aan radioactieve straling vertegenwoordigen. Als deze zouden vrijkomen dan zou dat een groot gedeelte van de wereld onbewoonbaar maken.
Volgens de secretaris van de vroegere Japanse Minister President, Naoto Kan, is de grond onder Unit 4 al ruim 80 centimeter weggezakt sinds de ramp in maart 2011. De grond zinkt ook niet gelijkmatig maar op sommige plekken sneller dan andere. Als de bodem, zoals men verwacht, verder zakt of er vindt een aardbeving plaats op die locatie van ongeveer 6 op de Schaal van Richter, dan is er een grote kans dat wat er nog over is van het gebouw volledig in zal storten.
Dit op haar beurt zou ervoor zorgen dat het bad waar de staven in liggen om gekoeld te blijven, droog komt te liggen en een rampzalige meltdown tot gevolg hebben. Dit zal dan waarschijnlijk de ergste crisis worden die de mensheid ooit heeft meegemaakt. Niemand zal in staat zijn om ook maar in de buurt van de centrales te komen om te blussen of anderszins te helpen. Alles zal weggesmolten zijn en een grote brand hebben veroorzaakt die onvoorstelbare hoeveelheden radioactief materiaal de atmosfeer in zal sturen".
En nu, met het steeds hoger reikende grondwater zal de aarde onder de centrale met de dag onstabieler worden. Daarmee is Reactor 4 de grootste korte termijnbedreiging voor de mensheid geworden.
Plots komt de mensheid tot de ontdekking dat Fukushima toch wel echt een grote ramp is. Nadat wij en andere nieuwe media de afgelopen twee jaar talloze artikelen hebben geschreven over de werkelijk rampzalige situatie en terwijl de gecontroleerde media het ene na het andere juichbericht schreef over Fukushima.
Dat is jammer want de maatregelen die men nu ongetwijfeld zal gaan (moeten) nemen, hadden twee jaar eerder genomen kunnen worden waardoor het gevaar voor de mensheid nu een aanzienlijk stuk kleiner zou zijn geweest.

Bron: Global Research

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: 21122012... Einde aan alle dierenleed?

Bericht door jet »

Bij Tsjernobyl hebben ze de rotzooi onder de grond gestopt, en dus komt het nu ook via grondwater elders terecht, en zweten de planten het weer uit..... (en de hoeveelheid daar was nog vele malen groter....)
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Eind 2013... Einde aan alle (dieren-)leed?

Bericht door TonyJello »

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... 0437_n.jpg
Fuk us hima update: Wereld moet in november adem inhouden.

Xander 27-09-2013

'Straling die kan vrijkomen gelijk aan 15.000 Hiroshima-atoombommen.'

Luchtfoto van de kerncentrale bij Fuk us hima, die alsnog een ongekende wereldramp kan veroorzaken.

De eigenaar van de kerncentrale bij Fuk us hima, Tokyo Electric (Tepco), heeft aangekondigd om mogelijk al in november te gaan proberen om de meer dan 1300 gebruikte brandstofstaven uit het zwaar beschadigde reservoir van Eenheid-4 te verwijderen. Dit reservoir bevindt zich zo'n 30 meter boven de grond in een gebouw, dat bij iedere nieuwe aardschok zou kunnen instorten. Maar ook als er tijdens de operatie in november maar het kleinste dingetje misgaat, dreigt de straling die dan vrijkomt de atmosfeer boven het hele Noordelijke Halfrond van onze planeet te vergiftigen.

15.000 Hiroshima-atoombommen

Het verwijderen van de 400 ton gebruikte kernbrandstof, die 15.000 x meer radioactieve straling kan doen vrijkomen als bij de atoombom op Hiroshima, wordt een zeer precaire klus die in zowel technisch, wetenschappelijk als financieel opzicht de capaciteiten van Tepco en de Japanse overheid te boven gaat. Alleen een gezamenlijke inspanning van 's werelds beste experts zou de operatie kunnen doen slagen.

Om een idee te geven van de complexiteit: gebruikte brandstofstaven moeten altijd onder water worden gehouden, omdat ze bekleed zijn met een zirconiumlegering die spontaan in brand vliegt als het in contact komt met de lucht. Zirconium werd bijvoorbeeld gebruikt in lampjes voor flitsers voor fotocamera's, die zoals bekend een extreem heldere en hete vlam produceerden.

Iedere afzonderlijke staaf geeft genoeg straling af om een mens die er vlakbij staat binnen enkele minuten te doden. Een grote brand zou al het personeel op het terrein op de vlucht kunnen doen slaan, en de electronische apparatuur onklaar kunnen maken.

11.000 brandstofeenheden

Dan hebben we het nog niet eens over de ruim 6000 brandstofeenheden die in een vergelijkbaar reservoir op slechts 50 meter afstand van Eenheid-4 zijn opgeslagen. Dit reservoir heeft geen bescherming en is daarom kwetsbaar voor het verlies van koelwater, een aardschok, of het instorten van een beschadigd gebouw. In totaal bevinden zich meer dan 11.000 van deze eenheden op het terrein van de rampcentrale.

Ondertussen moet Tepco grote hoeveelheden water over de drie gesmolten kernreactoren blijven pompen. De stoom die nog altijd vrijkomt lijkt erop te wijzen dat er nog steeds ergens een kernsplijtingsreactie plaatsvindt. Niemand weet echter precies waar dit gebeurt. Analisten zeggen dat een deel van het zwaar vervuilde water in de oceaan terecht komt.

Noordelijk Halfrond in groot gevaar

Volgens Arnie Gundersen, de onafhankelijke nucleaire expert die we tijdens de Fukushima-crisis in 2011 vaak aan het woord hebben laten komen, zijn de gebruikte brandstofstaven in Eenheid-4 gebogen, beschadigd en zo broos, dat ze bijna zijn verpulverd. Camera's in het gebouw laten grote hoeveelheden puin in het beschadigde reservoir zien.

Gundersen stelt dat er nog nooit zoiets moeilijks is gedaan als de operatie die nu noodzakelijk is. Toch moet het 100% goed gaan, anders dreigt een drama. Als de staven namelijk in contact komen met de lucht, kunnen ze in brand vliegen en gigantische hoeveelheden straling in de atmosfeer afgeven.

Ook kan het complete reservoir instorten en de staven doen exploderen. Dat zou de grootste ramp die de mensheid ooit heeft meegemaakt veroorzaken en de atmosfeer boven het Noordelijke Halfrond eeuwenlang met dodelijke hoeveelheden radioactiviteit vergiftigen.

'Overleven mensheid op het spel'

Voormalig ambassadeur Mitsuhei Murata waarschuwde dan ook dat zo'n ramp 'het milieu op de wereld en onze beschaving zal vernietigen. Hier hoef je niet voor doorgeleerd te hebben. Het heeft ook niets te maken met het debat over kerncentrales. Dit gaat om het overleven van de mensheid.'

Nascent Jodium

Alle topexperts zijn het er dan ook over eens dat er feitelijk maar één manier is om je hierop voor te bereiden: verhuizen naar het Zuidelijke Halfrond. Voor 99,99% van de bevolking is dat natuurlijk geen haalbare kaart. Sommigen adviseren mensen dan ook om 'nascent' jodium te gaan slikken, dat snel door de schildklier wordt opgenomen en ontgiftend werkt. Andere soorten jodium, zoals in jodiumsupplementen en diverse soorten voedsel, zouden niet geschikt zijn vanwege besmetting met giftige substanties en het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten.

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: 21122012... Einde aan alle dierenleed?

Bericht door TonyJello »


Plaats reactie