Wat kan ik met deze ingredienten?
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Misschien burgers maken met glutenmeel erdoor?
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
hebben jullie havermout al eens geprobeerd? it's a (burger) lifesaver!
hier een paar burgerrecepten: http://www.veganchallenge.nl/zoek-recept/#&Type=83
vooral de bruine bonenburgers zijn supersimpel en zó lekker! (als ik 't zelf mag zeggen
) je kan er allerlei variaties op maken.
hier een paar burgerrecepten: http://www.veganchallenge.nl/zoek-recept/#&Type=83
vooral de bruine bonenburgers zijn supersimpel en zó lekker! (als ik 't zelf mag zeggen

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Wie heeft er een idee voor de No Muh melty?
Zelfgemaakte pizza's zijn het net niet, aangezien ik die van NYvPizza zo lekker vind. Ik weet ook niet zo goed waar ik het mee moet vergelijken. Misschien eerst maar een klein stukje in de oven leggen en proeven en dan besluiten waar ik het bij ga gebruiken...
Zelfgemaakte pizza's zijn het net niet, aangezien ik die van NYvPizza zo lekker vind. Ik weet ook niet zo goed waar ik het mee moet vergelijken. Misschien eerst maar een klein stukje in de oven leggen en proeven en dan besluiten waar ik het bij ga gebruiken...
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Kaasfondue! Wat ik dus ook zo ga doen
smelten met een scheut witte wijn en dippen maar!

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
gedroogde vijg + fijngemalen sesamzaad = calciumbom!
open je vijg en dip het in/vul het met fijngemalen sesamzaad en vouw het weer dicht.
open je vijg en dip het in/vul het met fijngemalen sesamzaad en vouw het weer dicht.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb trouwens de NoMuh melty op een croissant (die je zelf in elkaar rolt) gesmeerd, samen met Italiaanse kruiden. Jammie!
En in kleine blokjes op de pizza, ook erg lekker!
En in kleine blokjes op de pizza, ook erg lekker!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik vond het ook erg lekker idd op zelfgemaakte pizza, maar ook gewoon op brood met tomaat en een beetje pesto als tosti 

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Maak je van pesto een tosti ja?
Man, ik ben in een flauwe bui.
Weet je wat ik zo vervelend vind aan rauwe bonen? Dat je een dag van te voren moet weten dat je ze gaat gebruiken, omdat ze zo lang moeten weken.
Is het heel raar om zowel rauwe bonen als bonen uit een potje te gebruiken? Soms koop ik voor meerdere dagen, soms bedenk ik op de dag zelf wat ik ga eten.
Ik wil alleen zo min mogelijk troep in m'n eten en dat heb je natuurlijk sneller met de rauwe bonen.
Kun je rauwe bonen alvast voorweken en wat langer bewaren? Dus dat je er je eigen pot bonen van maakt, met wat zout of zo?

Man, ik ben in een flauwe bui.
Weet je wat ik zo vervelend vind aan rauwe bonen? Dat je een dag van te voren moet weten dat je ze gaat gebruiken, omdat ze zo lang moeten weken.
Is het heel raar om zowel rauwe bonen als bonen uit een potje te gebruiken? Soms koop ik voor meerdere dagen, soms bedenk ik op de dag zelf wat ik ga eten.
Ik wil alleen zo min mogelijk troep in m'n eten en dat heb je natuurlijk sneller met de rauwe bonen.
Kun je rauwe bonen alvast voorweken en wat langer bewaren? Dus dat je er je eigen pot bonen van maakt, met wat zout of zo?
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Dat is lekker ja met die No muh... dan krijg je zo'n tosti achtig ding wat ze ook bij de tankstations verkopen. Op een tosti kun je toch alles smeren wat je lekker vind, ook pesto!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik kook altijd een pond gedroogde bonen tegelijk, en vries die in (margarine) bakjes in. Kun je 's ochtends uit de vriezer halen, of als je het pas kort van te voren bedenkt giet je er wat heet water op en zijn ze in no time ontdooid.
Zo heb ik nu toch 4 verschillende soorten peulvruchten achter de hand
Zo heb ik nu toch 4 verschillende soorten peulvruchten achter de hand

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ja, ik vries ook altijd zelf gekookte bonen in, net als ananas. Een enkele keer koop ik nog wel eens een blik/pot met bonen als ik weinig tijd heb en mijn diepvriesvoorraad op is.
Ik ben ook dol op ogenboontjes, want die kun je net als linzen in 3 kwartier gaarkoken zonder voorweken. Ze hebben een fijne malse beet en zijn heel lekker in curries en maaltijdsoepen.
Ik ben ook dol op ogenboontjes, want die kun je net als linzen in 3 kwartier gaarkoken zonder voorweken. Ze hebben een fijne malse beet en zijn heel lekker in curries en maaltijdsoepen.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
En het smaakt nog even lekker als je ze hebt ingevroren?
Ik vind dat invriezen vaak toch wat van de smaak doet afnemen, namelijk.
Ik vind dat invriezen vaak toch wat van de smaak doet afnemen, namelijk.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ja dat gaat bij mij prima. Sowieso hebben bonen niet super veel smaak vind ik, ze nemen de smaak aan van het gerecht waar je ze in meekookt.Mystique schreef:En het smaakt nog even lekker als je ze hebt ingevroren?
Ik vind dat invriezen vaak toch wat van de smaak doet afnemen, namelijk.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Berichten: 2759
- Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: Utrecht
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ja, ik ook. Bijna elke keer als ik gedroogde peulvruchten wil maken, vergeet ik de avond vantevoren dat ik ze in de week moet zetten. En als ik het een keer niet vergeet, komt er de volgende dagen van alles tussen waardoor ik niet de tijd heb om ze te koken, en dan gooi ik ze uiteindelijk maar weg. Zucht. Dingen plannen gaat bij mij gewoon nietMystique schreef:Weet je wat ik zo vervelend vind aan rauwe bonen? Dat je een dag van te voren moet weten dat je ze gaat gebruiken, omdat ze zo lang moeten weken.

Ik eet daarom dus ook vooral peulvruchten uit blik, en linzen, omdat die ook zonder weken kunnen.
Mungbonen hoef je volgens mij maar kort te weken trouwens.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik eet ook bijna altijd bonen uit blik, ondanks goede voornemens om dat te veranderen.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb het ook allebei, gedroogd en blikjes (van de reformzaak). Grote hoeveelheid maken en invriezen is ideaal, maar ik heb zelf een hele kleine vriezer, die altijd al heel vol zit. Dan is af en toe een blikje wel handig.
Ik ga trouwens dat recept met die bonen havermout burger eens proberen, ben al laneg tijd op zoek naar een goed recept om zelf burgers te maken, maar ze mislukken bij mij altijd
Ik ga trouwens dat recept met die bonen havermout burger eens proberen, ben al laneg tijd op zoek naar een goed recept om zelf burgers te maken, maar ze mislukken bij mij altijd

Lieve Nugget! <3
Clover
Clover
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Misschien helpt het om het op 1 vaste dag in de week bonen te koken? Ik heb bijvoorbeeld woensdagochtend vrij en zet dus elke dinsdag iets in de week. Laat het woensdagochtend koken terwijl ik het huishouden doe, of soms terwijl ik nog in bed lig te luieren met een serie :p
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Dat heb ik eigenlijk ook wel, die vaste dag, maar ik weet dan nog niet wélke bonen ik zal gebruiken, worden het zwarte bonen of bruine of zwartoogboontjes, of mungbonen of toch maar weer eens witte bonen etc., hihi. Dan moet ik toch de dag van te voren bekijken wat ik de volgende dag moet eten, omdat ik toch wel behoorlijk wat verschillende soorten bonen/peulvruchten in m'n voorraadkast heb staan...Ananas schreef:Misschien helpt het om het op 1 vaste dag in de week bonen te koken? Ik heb bijvoorbeeld woensdagochtend vrij en zet dus elke dinsdag iets in de week. Laat het woensdagochtend koken terwijl ik het huishouden doe, of soms terwijl ik nog in bed lig te luieren met een serie :p
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Misschien helpt het om de bonen in het kookvocht in te vriezen ipv los? Dan duurt het wel weer langer voor ze ontdooid zijn. Ik weet niet, ik heb ook nooit gemerkt dat ik de bevroren bonen minder lekker vond, maar ik verwerk ze ook meestal in gerechten. Dat je ogenbonen niet hoeft te weken wist ik eigenlijk niet. Da's wel handig!
- Annikka-Ayla
- Berichten: 1422
- Lid geworden op: do feb 28, 2008 12:10
- Leefwijze: flexanist
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik vries heel vaak gekookte peulvruchten in en heb nooit gemerkt dat ze daardoor minder lekker worden. Ik denk dat er wel smaakverlies komt als je het met vocht invriest.
Ik vries meestal kikkererwten in, misschien dat dat ook beter gaat met invriezen.
Ik vries meestal kikkererwten in, misschien dat dat ook beter gaat met invriezen.