Wat eten we vandaag?
Re: Wat eten we vandaag?
Heb voor het eerst adukibonen gegeten. Best lekker!
Re: Wat eten we vandaag?
Ik had van de week de veganistische vleesvervanger van de Marqt. Veel goedkoper dan de kipstukjes van de Vegetarische Slager en onwijs lekker!
~Shoot for the moon. Even if you miss it you will land amongst the stars.~
Re: Wat eten we vandaag?
Wat zit erin?Stokkie schreef:Ik had van de week de veganistische vleesvervanger van de Marqt.
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: do okt 11, 2012 17:01
- Leefwijze: veganist
Re: Wat eten we vandaag?
Supersimpel:
Wat couscous, wat champignonnetjes, wat soepgroentetjes en wat van die tomatenpuree uit blik en bieslook. Ik vond het best lekker!
Wat couscous, wat champignonnetjes, wat soepgroentetjes en wat van die tomatenpuree uit blik en bieslook. Ik vond het best lekker!
Mijn naam is een beetje achterhaald 

-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat eten we vandaag?
gisteravond: 2 pasteitjes gevuld met veganistische ragout (bechamel+sjalot+champignons+tuinerwten+gebakken tofu) met rijst en pistache noten
vanmiddag: rode bieten salade, rijst met kikkererwten en tuinerwten en gepaneerde tofu
vanavond: tacos gevuld met rode bonen, maïs en tomatensaus, met guacamole en zilvervliesrijst
Ik eet normaal nooit zo vaak rijst, dat is echt toevallig
vanmiddag: rode bieten salade, rijst met kikkererwten en tuinerwten en gepaneerde tofu
vanavond: tacos gevuld met rode bonen, maïs en tomatensaus, met guacamole en zilvervliesrijst
Ik eet normaal nooit zo vaak rijst, dat is echt toevallig

Re: Wat eten we vandaag?
Heb 'm net uitgeprobeerd. Ik heb alleen 2 e.l. kerriepoeder toegevoegd i.p.v. 1 t.l., ik ben wel van het flink kruiden, hihi. Maar hij was inderdaad heel erg lekker!Melek schreef:Zeker de moeite waard Mystique! Ik heb alleen dan het recept door de helft gedaan omdat het voor mezelf was en dan had ik er twee keer een enorme kom vol van. En ik heb er een beetje pit aan gegeven met een beetje chili poeder.
Thanks!
Re: Wat eten we vandaag?
Weet ik zo niet Truus. Als ik er aan denk zal ik vanavond op de verpakking kijken. Maar hij smaakte erg lekker.
~Shoot for the moon. Even if you miss it you will land amongst the stars.~
Re: Wat eten we vandaag?
Vlees ook, blijkbaar, want er zijn erg veel mensen die het graag eten.Stokkie schreef:Maar hij smaakte erg lekker.

Re: Wat eten we vandaag?
Ik ga dit morgen maken, ben zo benieuwd! De jackfruit was in de aanbieding dus dat was mooi. Ik ga geen bonen erbij gooien maar maak in plaats daarvan Gallo Pinto om ernaast te eten.Martine schreef:Hier nog een plaatje van hoe mijn jackfruit met ogenboontjes eruit zag:
http://vegetus.nl/wp-content/uploads/20 ... svlees.jpg
Re: Wat eten we vandaag?
Goed idee
Ik heb eigenlijk nog nooit gallo pinto gegeten dat ik weet, laat staan dat ik het zelf heb gemaakt. Het is een heel simpel gerecht toch? Hoe maak jij het?

Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb het 1 keer eerder gemaakt volgens het recept uit Viva Vegan. Ik kan me niet meer herinneren of ik het moeilijk vond, volgens mij valt het wel mee. De meeste tijd gaat nog zitten in het weken en koken van de bonen, maar als je uit blik neemt heb je daar geen last van.
Ik ben een aantal jaar geleden op vakantie geweest in Nicaragua en daar eten ze het zo'n beetje bij elke maaltijd, dus toen heb ik het heel veel gegeten, erg lekker, goedkoop en toch voedzaam.
Ik ben een aantal jaar geleden op vakantie geweest in Nicaragua en daar eten ze het zo'n beetje bij elke maaltijd, dus toen heb ik het heel veel gegeten, erg lekker, goedkoop en toch voedzaam.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik at ook altijd graag vlees. Vandaar dat ik erg blij ben met nepproducten. Wel de smaak, niet het leed.
~Shoot for the moon. Even if you miss it you will land amongst the stars.~
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb altijd het idee dat een échte vleeseter de smaak helemaal niet vindt lijken. Je zou mij toch ook niet kunnen foppen met nepgroenten.Stokkie schreef:Wel de smaak, niet het leed.
Re: Wat eten we vandaag?
Broodje falafel met rauwkost en zelfgemaakte knoflooksaus.
Ik ben een beetje uitgeschoten met de knoflook, 4 ipv 1 teentje
Hij was erg lekker, alleen te veel knoflook haha, volgende x netjes t recept volgen en gewoon 1
Ik ben een beetje uitgeschoten met de knoflook, 4 ipv 1 teentje

Hij was erg lekker, alleen te veel knoflook haha, volgende x netjes t recept volgen en gewoon 1

Re: Wat eten we vandaag?
Tomatensoep zelf gemaakt yam yam
(pakje met gepelde tomaten...uitje en knoflook fruiten in wat olie.. kruiden erdoor (oregano, basilicum etc) en ff door de blender, was een lekker soepje wel beetje aan de dikke kant, dus daar moet ik wat voor bij bedenken...)
Volkorenpasta met vegagehakt en tomatensaus met lekker courgette, aubergine, champignons, paprika en uitje.
Toetje was kersenyoghurt van Alpro...
(pakje met gepelde tomaten...uitje en knoflook fruiten in wat olie.. kruiden erdoor (oregano, basilicum etc) en ff door de blender, was een lekker soepje wel beetje aan de dikke kant, dus daar moet ik wat voor bij bedenken...)
Volkorenpasta met vegagehakt en tomatensaus met lekker courgette, aubergine, champignons, paprika en uitje.
Toetje was kersenyoghurt van Alpro...
Re: Wat eten we vandaag?
Als je je soep wat minder dik wilt kun je er wat bouillon bij doen, Mariska. En als je het te waterig vindt worden kun je er nog wat tomatenpuree aan toevoegen.
Re: Wat eten we vandaag?
Goed idee, ik zat al te denken aan tomatensap ofzo... bouillon kan natuurlijk ook idd.
Nou vanavond heb ik die zwarte bonensoep met kokos gemaakt, alleen heb ik er even een eigen twist aan gegeven, want ik had niet al die ingredienten qua kruiden
Ik heb een blikje kokosmelk, zwarte bonen en kidneybonen met champignons, gele paprika, ui en een beetje selderij met sambal en tofublokjes gemarineerd in ketjap samengemengd en verwarmd.
Oftewel dump alles maar in t pannetje
Het was erg lekker
En ik las online ergens dat je selderij zelf op kunt kweken, dus ik heb het kontje bewaard en ga dat dus eens proberen of dat wat wordt....
Nou vanavond heb ik die zwarte bonensoep met kokos gemaakt, alleen heb ik er even een eigen twist aan gegeven, want ik had niet al die ingredienten qua kruiden

Ik heb een blikje kokosmelk, zwarte bonen en kidneybonen met champignons, gele paprika, ui en een beetje selderij met sambal en tofublokjes gemarineerd in ketjap samengemengd en verwarmd.
Oftewel dump alles maar in t pannetje


En ik las online ergens dat je selderij zelf op kunt kweken, dus ik heb het kontje bewaard en ga dat dus eens proberen of dat wat wordt....
-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Als je plantaardige melk of room gebruikt (evt met wat zout of bouillonpoeder) dan krijg je een crèmesoepMariskaB schreef:Goed idee, ik zat al te denken aan tomatensap ofzo... bouillon kan natuurlijk ook idd.

Dat klinkt interessant! Laat je weten of het werkt? Of heb je een blog waar we dat kunnen volgen? (hint)MariskaB schreef:En ik las online ergens dat je selderij zelf op kunt kweken, dus ik heb het kontje bewaard en ga dat dus eens proberen of dat wat wordt....
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb verstokte vleeseters wel eens kunnen foppen met nepvlees! In die van de Marqt zit alleen soya en zout.......
~Shoot for the moon. Even if you miss it you will land amongst the stars.~
Re: Wat eten we vandaag?
Wij aten vandaag een testrecept voor de volgende veganchallenge: mexicaanse salade met bonen, maïs, paprika en sugarsnaps met tortillachips. Verrassend lekker
Recepten testen is tof, want maakt dingen die je uit jezelf niet zo snel zou proberen. Nu nog even mijn ervaringen opschrijven.

Recepten testen is tof, want maakt dingen die je uit jezelf niet zo snel zou proberen. Nu nog even mijn ervaringen opschrijven.

Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!