
Wat bak jij vandaag?
-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Nou Iejoor, jij bent goed bezig zeg! ik krijg er trek van! 

.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
Re: Wat bak jij vandaag?
Een appelflap op en die was lekker. Niet zo flubberige vulling als fabrieksflappen zeg maar. En ook niet zo mierzoet (dat ik dat ooit zou zeggen want ik hou toch best wel van zoet).
Kikkererwten zijn ook lekker, wel even wennen.
Kikkererwten zijn ook lekker, wel even wennen.
When the world says give up, hope whispers try it one more time..
Elpida Shelter of Hope
Elpida Shelter of Hope
Re: Wat bak jij vandaag?
Zo, ik heb net weer een chocoladecake uit de oven gehaald
Helaas een klein beetje zwart aan de bovenkant geworden. Gebeurt me anders nooit
Maar dat heb ik er af gesneden (was maar een beetje) en de rest is gelukkig nog goed.
Dus heb net een heerlijk (nog warm!) kapje van mijn chocoladecake gegeten

Helaas een klein beetje zwart aan de bovenkant geworden. Gebeurt me anders nooit

Maar dat heb ik er af gesneden (was maar een beetje) en de rest is gelukkig nog goed.
Dus heb net een heerlijk (nog warm!) kapje van mijn chocoladecake gegeten

Re: Wat bak jij vandaag?
Zojuist gemaakt:chocoladeblokjes met gepofte quinoa en zoute pinda's
http://i50.tinypic.com/1zlwvn7.jpg
Weliswaar kwam er geen bakken aan te pas, maar zoiets zoets met chocolade hoort gevoelsmatig toch wel gewoon in dit topic thuis..
http://i50.tinypic.com/1zlwvn7.jpg
Weliswaar kwam er geen bakken aan te pas, maar zoiets zoets met chocolade hoort gevoelsmatig toch wel gewoon in dit topic thuis..

Re: Wat bak jij vandaag?
Dat ziet er lekker uit!
Ik krijg bijna spijt van mijn 'simpele' chocaladecake die ik net heb gebakken
Ik krijg bijna spijt van mijn 'simpele' chocaladecake die ik net heb gebakken

Re: Wat bak jij vandaag?
Zo! Dat ziet er lekker ut zeg.ilonavg schreef:Zojuist gemaakt:chocoladeblokjes met gepofte quinoa en zoute pinda's
Ik heb net patatas bravas gemaakt. Da's Spaans voor met wat olie en zout (in de oven) gebakken stukjes aardappel met een dipsausje van chilisaus en ketchup..
Re: Wat bak jij vandaag?
Wij willen recepten zien!
Hoe maak je die, er verdomd lekker uitziende, chocoladekoekcakestukjes of hoe je het ook noemen mag, Ilona?

Hoe maak je die, er verdomd lekker uitziende, chocoladekoekcakestukjes of hoe je het ook noemen mag, Ilona?
-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Wow die "chocoladekoekcakestukjes" (mooie aanduiding, Mystique
) zien er inderdaad goed uit!
Zelf heb ik vandaag speculoospudding gemaakt. Lekker, maar erg machtig! Volgende keer maak ik er 10 porties van of zo.

Zelf heb ik vandaag speculoospudding gemaakt. Lekker, maar erg machtig! Volgende keer maak ik er 10 porties van of zo.

.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
-
- Berichten: 49
- Lid geworden op: vr jan 04, 2013 14:26
- Leefwijze: flexanist
Re: Wat bak jij vandaag?
Ja heel graag een recept! en je chili zag er ook erg mooi uit!ilonavg schreef:Zojuist gemaakt:chocoladeblokjes met gepofte quinoa en zoute pinda's
Re: Wat bak jij vandaag?
Dank jullie!
De chocolade/quinoa-blokjes zijn min of meer hierop gebaseerd:
http://ohsheglows.com/2011/01/28/no-bak ... -pb-fudge/
..maar dan met gepofte quinoa in plaats van de rice krispies en in de onderlaag alleen 'raw' cacaopoeder en geen gewone chocolade, dus ze zijn wat kruimeliger.
O, en een veel dikkere bovenlaag, want pure chocolade + kokosolie =
Had nog iets gebakken vandaag, te weten chocoladebiscotti met amandelen en vijgen:
http://i49.tinypic.com/aa8ad.jpg
..voor bij de warme amandel-chocolademelk (idee gepikt van de nieuwe Chocomelvariant, maar dan zelfgemaakt van Green & Blacks 70%-chocolade
)

De chocolade/quinoa-blokjes zijn min of meer hierop gebaseerd:
http://ohsheglows.com/2011/01/28/no-bak ... -pb-fudge/
..maar dan met gepofte quinoa in plaats van de rice krispies en in de onderlaag alleen 'raw' cacaopoeder en geen gewone chocolade, dus ze zijn wat kruimeliger.
O, en een veel dikkere bovenlaag, want pure chocolade + kokosolie =


Had nog iets gebakken vandaag, te weten chocoladebiscotti met amandelen en vijgen:
http://i49.tinypic.com/aa8ad.jpg
..voor bij de warme amandel-chocolademelk (idee gepikt van de nieuwe Chocomelvariant, maar dan zelfgemaakt van Green & Blacks 70%-chocolade

-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Nou zeg, dat ziet er ook alweer zo lekker uit. Kan ik niet een keertje bij je langskomen?ilonavg schreef:http://i49.tinypic.com/aa8ad.jpg
..voor bij de warme amandel-chocolademelk (idee gepikt van de nieuwe Chocomelvariant, maar dan zelfgemaakt van Green & Blacks 70%-chocolade)

.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
Re: Wat bak jij vandaag?
Ha!Gnoe schreef:Nou zeg, dat ziet er ook alweer zo lekker uit. Kan ik niet een keertje bij je langskomen?ilonavg schreef:http://i49.tinypic.com/aa8ad.jpg
..voor bij de warme amandel-chocolademelk (idee gepikt van de nieuwe Chocomelvariant, maar dan zelfgemaakt van Green & Blacks 70%-chocolade)


Heb wel besloten dat ik het bakken tijdens de Vegan Challenge probeer te beperken tot de weekends, voor ik straks echt uit elkaar klap.. Teveel toffe recepten!
Daarover gesproken, ik heb vandaag eindelijk mijn bestelde suikerthermometer binnengekregen. Dat betekent: pure maple butter maken! Zie:
http://ohsheglows.com/2013/01/29/pure-m ... -on-earth/
Daar knappen ongetwijfeld veel soorten baksels van op!

Re: Wat bak jij vandaag?
Ooh die maple butter! Die had ik ook al gezien op OSG en het lijkt me echt verschrikkelijk lekker. Jammer dat ahornsiroop zo duur is. ._.
En mmm, ik wil ook biscotti! Lang geleden dat ik die heb gemaakt. Ze zien er heerlijk uit.
En mmm, ik wil ook biscotti! Lang geleden dat ik die heb gemaakt. Ze zien er heerlijk uit.

-
- Berichten: 795
- Lid geworden op: vr nov 15, 2002 19:21
- Leefwijze: vleeseter
- Locatie: Venlo
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik zag dit recept in de Allerhande van AH deze maand:
Cherry pie met vanille crumble
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/ ... erhande=on
Ziet er wel lekker uit en zou makkelijk te veganiseren moeten zijn lijkt me. Ik ben niet (meer) zo'n bakwonder
.
Dus:
- waardoor kun je in dit recept het beste de boter vervangen?
- slagroom vervangen door iets van Alpro?
Cherry pie met vanille crumble
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/ ... erhande=on
Ziet er wel lekker uit en zou makkelijk te veganiseren moeten zijn lijkt me. Ik ben niet (meer) zo'n bakwonder

Dus:
- waardoor kun je in dit recept het beste de boter vervangen?
- slagroom vervangen door iets van Alpro?
"Je bent wat je eet!", zei de kanibaal die net een vegetariër had opgegeten.
Re: Wat bak jij vandaag?
De boter kun je vervangen door margarine, liefst een stevige margarine zoals Healthy Planet Bak & Braad, geen smeermargarine uit een kuipje zoals Alpro Minarine (die laatste bevat eigenlijk te veel water om mee te bakken). Healthy Planet vind je bij biowinkels. Als je dat hebt zou je ook gestolde kokosolie kunnen gebruiken in plaats van (een deel van) de margarine.
In plaats van de slagroom kun je gewoon Alpro cuisine kookroom gebruiken. De slagroom hoeft hier namelijk niet opgeklopt te worden.
In plaats van de slagroom kun je gewoon Alpro cuisine kookroom gebruiken. De slagroom hoeft hier namelijk niet opgeklopt te worden.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Berichten: 795
- Lid geworden op: vr nov 15, 2002 19:21
- Leefwijze: vleeseter
- Locatie: Venlo
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Thx!
Zal eens kijken wanneer ik het ga uitproberen; wordt vervolgd
.


"Je bent wat je eet!", zei de kanibaal die net een vegetariër had opgegeten.
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik raad heeeeeel sterk het gebruik van kokosolie aan ter vervanging van de boter. Het fijne aan kokosolie gebruiken in baksels (zoals taartvormen en koekjes) is dat het, net als boter, erg goed hard wordt wanneer je het koelt. En voor een knapperig, bros effect is dat wel waarnaar je op zoek bent.Marcello schreef:Thx!Zal eens kijken wanneer ik het ga uitproberen; wordt vervolgd
.

Re: Wat bak jij vandaag?
Als je echt fanatiek bent kun je zelfs je eigen botervervanger maken van kokosolie en sojamelk: http://vegetus.nl/plantaardige-boter/
Smaakt beter dan margarine en kokosolie, en het is ook iets smeuïger dan kokosolie, maar niet zo zacht als margarine.
Smaakt beter dan margarine en kokosolie, en het is ook iets smeuïger dan kokosolie, maar niet zo zacht als margarine.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik heb meegedaan aan een Lovely Vegan Dinner swap waarbij je een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje moest sturen aan je partner. Ik kreeg zelf meerdere recepten van een vegan 'old-timer' in de VS en daarvan heb ik de eerste vandaag met succes geprobeerd: Chocolate Upside Down Pudding Cake (met Prof Grünschnabel ijs). Lekker! Het is een simpel recept maar was best spannend om te maken deze eerste keer want óp het beslag giet je in het bakblik een halve liter kokend water... Gelukkig was er een hele alinea gewijd aan "vertrouw me" etc. zodat ik het maar heb aangedurfd! 
Ik ga vragen of ik het recept op mijn blog mag delen

Ik ga vragen of ik het recept op mijn blog mag delen

.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
Re: Wat bak jij vandaag?
Vraagje...
Ik heb een chocoladetaart gemaakt, maar ik vind hem niet luchtig genoeg.
In het originele recept stond dat de eieren gesplits moesten worden, maar hoe doe ik dat? Eigeel kan nagemaakt worden met No Egg, maar hoe maak ik luchtig opgeklopt eiwit? Iemand een idee?
Ik heb een chocoladetaart gemaakt, maar ik vind hem niet luchtig genoeg.
In het originele recept stond dat de eieren gesplits moesten worden, maar hoe doe ik dat? Eigeel kan nagemaakt worden met No Egg, maar hoe maak ik luchtig opgeklopt eiwit? Iemand een idee?