Wat kan ik met deze ingredienten?
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb een hele bos raapsteeltjes.
Iemand nog leuke tips? Ik ben niet zo van de stamppotjes..
Iemand nog leuke tips? Ik ben niet zo van de stamppotjes..
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Roerbakken!!!!! Eerst knofjes en ui bakken, daarna bv paprika, sjampionnetjes.....paprika haute of andere mjammie kruiden/specerijen en op het allerlaatst de raapstelen en even afblussen met shoyu! OhOhOh!!! Wat is dát lekker!!!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ja of roerbakken met linzen, dat doet mijn bioboer altijd 

Be the change you wish to see in the world.
If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce
If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Door de pasta, net als spinazie, met 'ricotta' 

The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Bedankt voor de tips!
De helft van de raapsteeltjes is in een tomatenrisotto gegaan:
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2 ... ltjes.html
Was erg lekker!
Met de andere helft ga ik denk ik iets roerbakken, bedankt voor de suggesties!
(ik heb overigens een héél oud kookboek uit 1920, hierin raden ze aan de raapsteeltjes een uur te koken, en vervolgens met melk nog een 20 minuten te stoven
zo ouderwets en zo vies
Doet mij denken aan de andijvieprut met een papje die ik vroeger kreeg
)
De helft van de raapsteeltjes is in een tomatenrisotto gegaan:
http://plantaardigheidjes.blogspot.nl/2 ... ltjes.html
Was erg lekker!
Met de andere helft ga ik denk ik iets roerbakken, bedankt voor de suggesties!
(ik heb overigens een héél oud kookboek uit 1920, hierin raden ze aan de raapsteeltjes een uur te koken, en vervolgens met melk nog een 20 minuten te stoven




Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik ben morgen van plan dit te maken: Crispy Tofu Kababs with Rhubarb Chutney, maar wil het als avond eten gebruiken. Iemand een leuke suggestie wat ik erbij kan maken?
Misschien een salade? Maar wat voor een?
Of andere ideetjes?
Misschien een salade? Maar wat voor een?
Of andere ideetjes?
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
wat te doen met een spitskool? ik maak er namelijk altijd hetzelfde (een jambalaya) mee.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik maak graag geroerbakte spitskool met nasi of bami kruiden. Een uitje en worteltjes of paprika erdoor, eventueel wat kokosmelk en dan serveren met vleesvervanger en rijst/mie. Lekker makkelijk.
Als je het even laat marineren met een beetje dressing van olijfolie en citroensap of azijn wordt het wat zachter, terwijl het toch lekker knapperig blijft. Heel lekker om salade mee te maken.
En ouderwetse koolsla natuurlijk: fijngesneden kool met geraspte worteltjes en veganaise.
Als je het even laat marineren met een beetje dressing van olijfolie en citroensap of azijn wordt het wat zachter, terwijl het toch lekker knapperig blijft. Heel lekker om salade mee te maken.
En ouderwetse koolsla natuurlijk: fijngesneden kool met geraspte worteltjes en veganaise.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Berichten: 122
- Lid geworden op: ma jun 25, 2012 14:58
- Leefwijze: pescotarier
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb dit recept voor een zoete roerbak: http://shelikesbento.blogspot.nl/2012/0 ... r-fry.htmlcavia schreef:wat te doen met een spitskool? ik maak er namelijk altijd hetzelfde (een jambalaya) mee.
Ik vind hem zelf erg lekker. Ik weet alleen niet of ketjap manis vegan is. Maar anders voldoet een zoete sojasaus ook.
Mijn recepten blog (ook vegan): She Likes Bento
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Vegan Soul Kitchen Coleslaw. Zonder mayo. Mmm.cavia schreef:wat te doen met een spitskool? ik maak er namelijk altijd hetzelfde (een jambalaya) mee.
-
- Berichten: 122
- Lid geworden op: ma jun 25, 2012 14:58
- Leefwijze: pescotarier
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb een koolrabi in mijn groentetas. Normaal maak ik hier altijd een heerlijk soepje van, maar ik wil wel eens iets anders. Wie heeft er tips? 

Mijn recepten blog (ook vegan): She Likes Bento
-
- Berichten: 502
- Lid geworden op: di okt 06, 2009 18:36
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: blerick
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
weet iemand hoe je met notenpasta notenmelk kan maken bijv cashew of amandelpasta? is wat handiger (en goedkoper) dan noten kopen.....
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Kohlrabi is rauw lekker in salades, en ik laat het ook wel eens meestoven in een Italiaanse soep/tomatensaus of Marrokaanse tajine.
Ik maak de laatste tijd heel vaak melk van notenpasta (ben er net een blogpost over aan het schrijven). Meestal doe ik 1 kop koud water en 1 flinke eetlepel gladde notenpasta in de blender (grotere hoeveelheden kan ook, als het maar deze verhouding heeft) en dat mix ik tot alle klontjes in melk zijn veranderd.
Ik heb tegenwoordig een vitamix powerblender, dus dan is het in 15 seconden gepiept, maar ik neem aan dan het met een gewone blender/staafmixer o.i.d ook prima gaat. Zeven door een doek is niet nodig, want de deeltjes in de notenpasta zijn over het algemeen zo fijn dat je er niets van merkt. Voeg eventueel nog wat zoetmiddel toe voor een zoetere melk.
Als je een zo neutraal mogelijk smakende melk wilt hebben kun je het beste rauwe amandel of cashew pasta nemen, maar met pasta van geroosterde noten zal het ook wel gaan. Mijn favoriet is hazelnootmelk. Ik heb zelfs al melk gemaakt van een eetlepel gemalen lijnzaad, beetje een acquired taste, maar ik vond het best lekker.
Ik maak de laatste tijd heel vaak melk van notenpasta (ben er net een blogpost over aan het schrijven). Meestal doe ik 1 kop koud water en 1 flinke eetlepel gladde notenpasta in de blender (grotere hoeveelheden kan ook, als het maar deze verhouding heeft) en dat mix ik tot alle klontjes in melk zijn veranderd.
Ik heb tegenwoordig een vitamix powerblender, dus dan is het in 15 seconden gepiept, maar ik neem aan dan het met een gewone blender/staafmixer o.i.d ook prima gaat. Zeven door een doek is niet nodig, want de deeltjes in de notenpasta zijn over het algemeen zo fijn dat je er niets van merkt. Voeg eventueel nog wat zoetmiddel toe voor een zoetere melk.
Als je een zo neutraal mogelijk smakende melk wilt hebben kun je het beste rauwe amandel of cashew pasta nemen, maar met pasta van geroosterde noten zal het ook wel gaan. Mijn favoriet is hazelnootmelk. Ik heb zelfs al melk gemaakt van een eetlepel gemalen lijnzaad, beetje een acquired taste, maar ik vond het best lekker.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Spitskoolbladeren stomen en daar pakketjes van maken met een vulling naar keuze.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Je spitskool is vast al op, maar goed: ik maak er graag curry mee, simpel even stoven met kerrie, dan kokosmelk & pistachenoten erbij en serveren met rijst. En spitskool is idd ook heel geschikt om koolrolletjes te maken 

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb vandaag voor de BBQ 'coleslaw' gemaakt van een spitskooltje. Leuk weetje; deze salade is een Nederlandse uitvinding en alzo geïntroduceerd tot de VS (Nieuw Amsterdam om precies te zijn) alwaar het erg populair is geworden. 'Coleslaw' is een letterlijke steenkolen-vertaling van het woord 'koolsla'.
Anyway, kool in kleine stukjes gesneden en gemengd met (dunne) veganaise en een beetje paprikapoeder (moest cayenne zijn maar dat heb ik niet).
Anyway, kool in kleine stukjes gesneden en gemengd met (dunne) veganaise en een beetje paprikapoeder (moest cayenne zijn maar dat heb ik niet).
Be the change you wish to see in the world.
If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce
If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce
-
- Berichten: 122
- Lid geworden op: ma jun 25, 2012 14:58
- Leefwijze: pescotarier
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Koolrabi in Italiaanse soep, daar zou ik zelf niet aan gedacht hebben! Het is dan wel weer soep, maar natuurlijk heel anders. Eens kijken of ik een Italiaanse tomatensoep in elkaar kan draaien 

Mijn recepten blog (ook vegan): She Likes Bento
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ben zelf altijd wel weg van 'minestrone'soep, dat is voor mij italiaanse tomatensoep waar ik gewoon alle groenten die ik kon vinden in de koelkast heb gedonderd evenals een lading pasta-achtige dingen....
(soortement kliekjes-soep
)


The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ah restjessoep, ik noem dat altijd "soupe travaux" 

Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
-
- Berichten: 122
- Lid geworden op: ma jun 25, 2012 14:58
- Leefwijze: pescotarier
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Minestrone, dat heb ik daadwerkelijk nog nooit gemaakt. Maar het staat al wel even op mijn lijstje. Morgen eerst lekkere pasta met zelfgemaakte walnotenpesto 

Mijn recepten blog (ook vegan): She Likes Bento