Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Moderator: Martine
-
- Berichten: 2759
- Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: Utrecht
Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Week 4 van de kookboeken challenge alweer.
Is iedereen alweer een beetje bekomen van de kookboekenmoeheid die vorige week leek te zijn toegeslagen?
Wie doen er mee deze week en welke kookboeken gaan jullie gebruiken?
Is iedereen alweer een beetje bekomen van de kookboekenmoeheid die vorige week leek te zijn toegeslagen?
Wie doen er mee deze week en welke kookboeken gaan jullie gebruiken?
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ik denk dat ik The Ultimate Uncheese Cookbook nog maar weer eens uit de kast haal. Ik heb het gekocht toen ik net begon met vegan eten, omdat ik dacht dat ik niet zonder kaas zou kunnen (wat achteraf helemaal niet zo'n groot probleem was). Er staan een paar recepten in die ik heel geslaagd vindt, voornamelijk de Parmezano Sprinkles en de Chocolate Almond Cheezcake. Ik heb ook een keer de mozzarella gemaakt en die vond ik zo smerig dat ik daarna niks meer uit het boek durfde te maken. Ik heb het pas weer eens bekeken en misschien moet ik het toch maar weer eens een kans geven. Ik weet alleen niet of ik er deze week aan toe kom om echt drie dingen te maken.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ohja, vrije keuze, leuk
van de auteurs de afgelopen 2 weken had ik eigenlijk geen kookboeken, maar deze week moet het wel lukken! ga straks denk ik koekjes bakken.

Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Dat hoor ik steeds over dat kookboek (dat sommige recepten wel goed zijn maar andere helemaal niks) en daarom heb ik het ook nog steeds niet gekochtMartine schreef:Ik denk dat ik The Ultimate Uncheese Cookbook nog maar weer eens uit de kast haal. Ik heb het gekocht toen ik net begon met vegan eten, omdat ik dacht dat ik niet zonder kaas zou kunnen (wat achteraf helemaal niet zo'n groot probleem was). Er staan een paar recepten in die ik heel geslaagd vindt, voornamelijk de Parmezano Sprinkles en de Chocolate Almond Cheezcake. Ik heb ook een keer de mozzarella gemaakt en die vond ik zo smerig dat ik daarna niks meer uit het boek durfde te maken. Ik heb het pas weer eens bekeken en misschien moet ik het toch maar weer eens een kans geven. Ik weet alleen niet of ik er deze week aan toe kom om echt drie dingen te maken.

-
- Berichten: 1327
- Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ik denk dat het iets uit de Dikke of Dunne vegetariër gaat worden (van PvdD en Pink gekregen
). Of ik ga iets bakken. Of zal ik maar heel old skool voor Ben Klok gaan?

Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Morgen met Kirsten wat koken uit vegan on the cheap 

-
- Berichten: 2759
- Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: Utrecht
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ik heb Thrive gekozen voor deze week, en dan met name om de recepten te gaan customizen. Ik krijg namelijk veel energie van dit voedsel, maar ik vind bij bijvoorbeeld de "pizza's" ze op zichzelf niet zo lekker, maar gemengd met een van zijn salades en notenburgers wel. Maar dan krijg je dus een ellenlang recept met honderden ingrediënten, dus daarom wil ik ze zo aanpassen dat het gewoon één recept voor "pizza-salade" wordt dat wel praktisch is voor mij.
Ik heb deze week al eentje gemaakt, en dat was heel goed gelukt. Ik had een combinatie gemaakt van de Chili Kidney Bean Pizza met Spicy Sun-Dried Tomato Marinara Sauce en daardoorheen nog wat losse salade-achtige ingrediënten zoals komkommer en paprika. Het was erg lekker geworden.
De pizza werd ook voor het eerst echt een soort pizza. De vorige keren werden ze wel lekker, maar was het meer een soort zacht rijst-bonen-groente-mengsel dat in de verste verte niet op pizza leek. Waarschijnlijk maakte ik ze te dik of met teveel natte groente erop. Ik had ze nu dunner gemaakt en met minder natte groente, en ze heter en wat langer gebakken. En het leek waarempel inderdaad een soort pizza!
Je kon het ook echt als een soort pizza opscheppen, omdat het deeg echt in elkaar bleef zitten. Leuk.
En de smaak van het geheel was ook erg lekker.
Voor herhaling vatbaar.
Alleen heb ik het briefje met mijn gecustomizede recept per ongeluk weg gegooid
Maar goed, ik weet nog wel wat voor aanpassingen ik ongeveer gemaakt had.
Ik heb deze week al eentje gemaakt, en dat was heel goed gelukt. Ik had een combinatie gemaakt van de Chili Kidney Bean Pizza met Spicy Sun-Dried Tomato Marinara Sauce en daardoorheen nog wat losse salade-achtige ingrediënten zoals komkommer en paprika. Het was erg lekker geworden.
De pizza werd ook voor het eerst echt een soort pizza. De vorige keren werden ze wel lekker, maar was het meer een soort zacht rijst-bonen-groente-mengsel dat in de verste verte niet op pizza leek. Waarschijnlijk maakte ik ze te dik of met teveel natte groente erop. Ik had ze nu dunner gemaakt en met minder natte groente, en ze heter en wat langer gebakken. En het leek waarempel inderdaad een soort pizza!

En de smaak van het geheel was ook erg lekker.
Voor herhaling vatbaar.
Alleen heb ik het briefje met mijn gecustomizede recept per ongeluk weg gegooid

Maar goed, ik weet nog wel wat voor aanpassingen ik ongeveer gemaakt had.
-
- Berichten: 2759
- Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: Utrecht
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ik heb gister geprobeerd een soort combinatie te maken van twee pannenkoekrecepten uit Thrive, met boekweit, quinoa en granaatappel. Het is helaas echt totaal mislukt. Het bleef te zacht, en tegen de tijd dat ik 'm dan kon omdraaien zonder dat het een fruddel werd, was de onderkant al zwart. Ik heb van alles geprobeerd, maar het werd er niet beter van. De allerlaatste was nog wel redelijk, maar smaakte toch een beetje verbrand, terwijl ie er nog niet zwart uitzag.
Nou ja, dan moet ik ook maar niet zo eigenwijs doen met verschillende recepten door elkaar
Heeft er iemand anders nog iets gemaakt?
Nou ja, dan moet ik ook maar niet zo eigenwijs doen met verschillende recepten door elkaar

Heeft er iemand anders nog iets gemaakt?
-
- Berichten: 1327
- Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Nou ja! Heel verhaal getypt, is alles weer weg
. Nog een keer dan:
Uit de dunne vegetariër:
-oudbroodsalade. Klinkt niet lekker, is het wel! Heb het brood (geen oud brood, bewaar brood altijd in de vriezer) in een koekenpan gebakken. Ik denk dat ik dit ga maken voor Sinterklaas met m'n werk.
-gebakken witlof. Ik heb agavesiroop gebruikt ipv suiker. Oh, en over de datum margarine (
Ananas). Volgens mij was die agave wel een goede zet. Smaakte lekker! Meestal ben ik niet zo van de zoete smaken in m'n avondeten, maar dit was wel prima.
Uit The new vegan cookbook, Lorna Sass
-witte bonen/wortelpuree. Beetje raar recept, met uien in de ene pan, wortels in de andere, 20 minuten laten bakken, dan nog es een half uur doorkoken... pfff. Heb gewoon alles in één pan geflikkerd en zo lang laten staan als ik met de andere dingen bezig was. Smaakte verrassen goed! Had ik niet gedacht. Oh, en ik bleek geen salie te hebben, dus meteen maar de thijmvariant gedaan.
-portobella steak. Rustig opgebakken op laag vuur in een koekenpan ipv in de oven. Ga dat hele ding niet aanzetten voor twee paddenstoelen. Was lekker, al heb ik denk ik teveel Japanse sojasaus door de marinade gedaan.
Uit Vegatopia-kookboek:
De bietensinasappelsoep. Met flink wat tabasco, waardoor de combi met de wittebonenwortelpuree echt heel geslaagd was.
Kortom, goed gegeten gisteren.
Bonnie en Martine, hebben jullie ook wat gedaan?

Uit de dunne vegetariër:
-oudbroodsalade. Klinkt niet lekker, is het wel! Heb het brood (geen oud brood, bewaar brood altijd in de vriezer) in een koekenpan gebakken. Ik denk dat ik dit ga maken voor Sinterklaas met m'n werk.
-gebakken witlof. Ik heb agavesiroop gebruikt ipv suiker. Oh, en over de datum margarine (

Uit The new vegan cookbook, Lorna Sass
-witte bonen/wortelpuree. Beetje raar recept, met uien in de ene pan, wortels in de andere, 20 minuten laten bakken, dan nog es een half uur doorkoken... pfff. Heb gewoon alles in één pan geflikkerd en zo lang laten staan als ik met de andere dingen bezig was. Smaakte verrassen goed! Had ik niet gedacht. Oh, en ik bleek geen salie te hebben, dus meteen maar de thijmvariant gedaan.
-portobella steak. Rustig opgebakken op laag vuur in een koekenpan ipv in de oven. Ga dat hele ding niet aanzetten voor twee paddenstoelen. Was lekker, al heb ik denk ik teveel Japanse sojasaus door de marinade gedaan.
Uit Vegatopia-kookboek:
De bietensinasappelsoep. Met flink wat tabasco, waardoor de combi met de wittebonenwortelpuree echt heel geslaagd was.
Kortom, goed gegeten gisteren.
Bonnie en Martine, hebben jullie ook wat gedaan?
-
- Berichten: 852
- Lid geworden op: za okt 10, 2009 15:02
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ik heb ook een keer witlof gecarameliseerd.. Smaakte nog steeds smerig
Het is denk ik alleen voor de mensen die tegen die bittere smaak kunnen.

Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Wow, dat allemaal in één dag, Sabine? Klinkt wel lekker! 
Ik had een nieuwe deegroller en citruszesteur en uitsteekvormpjes die ik nog wilde gebruiken, dus ik heb de Buttery Lemon Cutout Cookies uit Vegan with a Vengeance gemaakt. Ik had niet genoeg citroenrasp dus heb er ook wat citroenextract bijgedaan en had het deeg ook eigenlijk niet lang genoeg laten opstijven, maar ze waren best goed gelukt! Ze vielen wel erg uit elkaar en ze waren niet zo knapperig als ik eigenlijk wilde, maar dat kan aan de temperatuur van m'n oven hebben gelegen.
Verder heb ik volgens mij nog geen nieuwe kookboekrecepten gemaakt deze week! ik wil eigenlijk nog een soep uit AFR gaan proberen maar kan het boek even niet vinden.

Ik had een nieuwe deegroller en citruszesteur en uitsteekvormpjes die ik nog wilde gebruiken, dus ik heb de Buttery Lemon Cutout Cookies uit Vegan with a Vengeance gemaakt. Ik had niet genoeg citroenrasp dus heb er ook wat citroenextract bijgedaan en had het deeg ook eigenlijk niet lang genoeg laten opstijven, maar ze waren best goed gelukt! Ze vielen wel erg uit elkaar en ze waren niet zo knapperig als ik eigenlijk wilde, maar dat kan aan de temperatuur van m'n oven hebben gelegen.
Verder heb ik volgens mij nog geen nieuwe kookboekrecepten gemaakt deze week! ik wil eigenlijk nog een soep uit AFR gaan proberen maar kan het boek even niet vinden.
-
- Berichten: 1327
- Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Jaja, en ondertussen ook Alane van Wes gedanstBonnie schreef:Wow, dat allemaal in één dag, Sabine? Klinkt wel lekker!![]()

Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Oh, vergeten te posten tijdens de challenge
ik had nog de Smoky Split Pea Soup uit Appetite for Reduction gemaakt, die was wel heel lekker! Meestal ben ik niet zo van de erwtensoep (maar heel af en toe), maar zo met gerookt paprikapoeder smaakte het erg goed 


-
- Berichten: 852
- Lid geworden op: za okt 10, 2009 15:02
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Heb je die gerookte paprikapoeder speciaal voor die soep gekocht?
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Nee, niet per se, maar ik had het toevallig net gekocht bij Dille&Kamille dus dit was wel een goed recept om het uit te proberen! Ik had nog een paar recepten waar het in moet, maar weet nu even niet meer precies welke... het ruikt en smaakt iig heel lekker vind ikforisma schreef:Heb je die gerookte paprikapoeder speciaal voor die soep gekocht?

Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Zijn er ook andere winkels dan Dille&Kamille die het verkopen? Want volgens mij hebben we die hier niet
En het klonk me wel interessant in de oren, althans iets dat ik zou kunnen gebruiken

En het klonk me wel interessant in de oren, althans iets dat ik zou kunnen gebruiken

The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ooh, ja, ze verkopen het wel op meer plekken, maar ben het zelf nog niet tegengekomen. Als je toevallig zo'n speciaal kruiden/specerijenwinkeltje in de buurt hebt dan verkopen die het vast wel! Daar is het vast ook goedkoper dan bij Dille&Kamille, maar vond het blikje waar het in zat zo leuk 
Ik zie dat ze het ook hebben bij Smokey Al:
http://www.smokey-al.nl/;jsessionid=36F ... D59FB03DFF
en hier:
http://www.spanjewinkel.nl/index.php?op ... &Itemid=68
dus als je het heel graag wilt hebben en nergens kunt vinden is bestellen ook nog een optie
Ik kwam er via google achter dat je paprikapoeder ook zelf kan roken, maar dat zie ik zelf nog niet helemaal zitten...

Ik zie dat ze het ook hebben bij Smokey Al:
http://www.smokey-al.nl/;jsessionid=36F ... D59FB03DFF
en hier:
http://www.spanjewinkel.nl/index.php?op ... &Itemid=68
dus als je het heel graag wilt hebben en nergens kunt vinden is bestellen ook nog een optie

Ik kwam er via google achter dat je paprikapoeder ook zelf kan roken, maar dat zie ik zelf nog niet helemaal zitten...
-
- Berichten: 852
- Lid geworden op: za okt 10, 2009 15:02
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Of gewone paprikapoeder+liquid smoke gebruiken? 

Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Ohja, dat zal er ook wel op lijkenforisma schreef:Of gewone paprikapoeder+liquid smoke gebruiken?

Re: Kookboeken Challenge week 4: Vrije Keuze
Bij Turkse en Marrokaanse toko's verkopen ze het ook (hebben ze sowieso een heel goed en betaalbaar kruiden- en specerijenassortiment)jet schreef:Zijn er ook andere winkels dan Dille&Kamille die het verkopen? Want volgens mij hebben we die hier niet![]()
En het klonk me wel interessant in de oren, althans iets dat ik zou kunnen gebruiken