Wat eten we vandaag?
Re: Wat eten we vandaag?
I love black beans!
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb afgelopen week een quiche gemaakt met knolselderij (en wortel)! Ligt nu in stukken in de vriezer haha.
Zwarte bonen.. Kan me trouwens niet herinneren dat ik die gegeten heb. Wordt er ook weer tijd voor.
Zwarte bonen.. Kan me trouwens niet herinneren dat ik die gegeten heb. Wordt er ook weer tijd voor.
Re: Wat eten we vandaag?
quiche, altijd lekker!!
vanavond broccolitaart en gisteren een stoofpot van linzen, seitan en sperziebonen (niet verantwoord, wel lekker) met rijst en yofu.
vanavond broccolitaart en gisteren een stoofpot van linzen, seitan en sperziebonen (niet verantwoord, wel lekker) met rijst en yofu.
Re: Wat eten we vandaag?
even de schade van het niet posten inhalen;
za>> broodje falafel met zelf geschepte groenten en tahinsaus (gehaald, vanuit de bioscoop)
zo >> sambalgorengboontjes met tofu/tempeh met een soort pindasausje
ma >> zelfde als zondag, plus nog wat nasi
di >> een soort boontjes en tomatenstoofpotje, salade, champignonseitanburger, beetje gebakken aardappeltjes
woe >> bloemkoolcurry met tempeh
do >> rode kool met een appelburger (lekker saai)
vr >> geroosterde spruiten met balsamico, zoete aardappel met veganaise en zelfgemaakte tofuburgertjes (met rookzout)
en vandaag waarschijnlijk weer een soort bloemkoolcurry (bloemkolen zijn een euro bij de c1000 haha), met "iets met kikkererwten" erbij. moet alleen nog verzinnen wat.
za>> broodje falafel met zelf geschepte groenten en tahinsaus (gehaald, vanuit de bioscoop)
zo >> sambalgorengboontjes met tofu/tempeh met een soort pindasausje
ma >> zelfde als zondag, plus nog wat nasi
di >> een soort boontjes en tomatenstoofpotje, salade, champignonseitanburger, beetje gebakken aardappeltjes
woe >> bloemkoolcurry met tempeh
do >> rode kool met een appelburger (lekker saai)
vr >> geroosterde spruiten met balsamico, zoete aardappel met veganaise en zelfgemaakte tofuburgertjes (met rookzout)
en vandaag waarschijnlijk weer een soort bloemkoolcurry (bloemkolen zijn een euro bij de c1000 haha), met "iets met kikkererwten" erbij. moet alleen nog verzinnen wat.
-
- Berichten: 80
- Lid geworden op: wo dec 23, 2009 17:37
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Leiden/Leuven
Re: Wat eten we vandaag?
Geen idee, ik laat mij verrassen 

Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb zo'n zin in fast food, omg!
Maar t wordt een soep
Maar t wordt een soep

Re: Wat eten we vandaag?
Al bijna een half jaar geen linzen meer gegeten omdat mijn gevoel vooral uitging naar de Hollandse pot (maar dan wel vegan). Vandaag een heerlijk vullende rode-linzensoep van Madhur Jaffrey met rijst, geelwortel, ui, wortel, knoflook, tomaat, bleekselderij, gember, komijnzaad en komijn.
Re: Wat eten we vandaag?
vanavond een amerikaanse 'bbq'.
Ik had nog postelein in huis, dus ik heb posto (pesto van postelein
) gemaakt:
pijnboompitjes gebakken, postelein gewassen, olijfjes huppetee in de blender. Aangevuld met gewelde zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Ik heb 'pasta' gemaakt van wortelsliertjes, en courgettesliertjes (de wortel variant even kort geblancheerd).
Bovendien had ik nog wat paprika julienne en champignons.
De hele zooi gaat op een wrap, en als ik overhou, dan gaat het morgen mee naar mn werk (daarom heb ik er dit keer ook geen knoflook in gestopt
)
Had ook spinazie geblancheerd en uitgeknepen, samen met gerulde tofu, kruiden en een beetje van de posto kan dat ook zo op een wrap.
Ik heb zelf kruidenboter gemaakt voor bij de stokbroodjes, en ik ga nog wat groentespiesjes maken.
Heb dr zin in!
Ik had nog postelein in huis, dus ik heb posto (pesto van postelein

pijnboompitjes gebakken, postelein gewassen, olijfjes huppetee in de blender. Aangevuld met gewelde zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Ik heb 'pasta' gemaakt van wortelsliertjes, en courgettesliertjes (de wortel variant even kort geblancheerd).
Bovendien had ik nog wat paprika julienne en champignons.
De hele zooi gaat op een wrap, en als ik overhou, dan gaat het morgen mee naar mn werk (daarom heb ik er dit keer ook geen knoflook in gestopt

Had ook spinazie geblancheerd en uitgeknepen, samen met gerulde tofu, kruiden en een beetje van de posto kan dat ook zo op een wrap.
Ik heb zelf kruidenboter gemaakt voor bij de stokbroodjes, en ik ga nog wat groentespiesjes maken.
Heb dr zin in!
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat eten we vandaag?
jet schreef: posto (pesto van postelein) gemaakt:

lekker?
gisteren ethiopian seitan uit vwv, errug lekker!
dit weekend krijgen we eters en wordt er weer uitgebreid indiaas gekookt, zit me nu al te verlekkeren

Re: Wat eten we vandaag?
jup, de posto was prima!
Hij rook goddelijk (en ik had er niet eens knoflook bij in gedaan).
Zelfs de niet-veganisten waren er gelukkig mee
(ik had het meegenomen naar een bbq)
Hij rook goddelijk (en ik had er niet eens knoflook bij in gedaan).
Zelfs de niet-veganisten waren er gelukkig mee

The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat eten we vandaag?
Even een vraagje:
ik ga vanavond nasi eten! Ik heb al rijst, groenten en gekruide tofu. Wat doen jullie er altijd door voor saus en/of kruiden? Ik denk aan soyasaus of ketjap, maar ik ben nog een beginner dus tips zijn welkom. Mijn moeder zei: je kunt gewoon een pakje kopen voor erdoor, maar dat is dan vast weer niet vegan
ik ga vanavond nasi eten! Ik heb al rijst, groenten en gekruide tofu. Wat doen jullie er altijd door voor saus en/of kruiden? Ik denk aan soyasaus of ketjap, maar ik ben nog een beginner dus tips zijn welkom. Mijn moeder zei: je kunt gewoon een pakje kopen voor erdoor, maar dat is dan vast weer niet vegan

Re: Wat eten we vandaag?
Je hebt wel kruidenpakjes die vegan zijn hoor! Ik gebruik altijd die van inproba, die is goedkoop en veganistisch. Ik geloof dat AH ook wel mix voor nasi heeft die vegan is.
Re: Wat eten we vandaag?
oke dankje! koop je die inproba gewoon in de supermarkt of in de natuurwinkel?Marla schreef:Je hebt wel kruidenpakjes die vegan zijn hoor! Ik gebruik altijd die van inproba, die is goedkoop en veganistisch. Ik geloof dat AH ook wel mix voor nasi heeft die vegan is.
Re: Wat eten we vandaag?
Gewoon in de supermarkt, bij de bami en nasi kruiden.
Re: Wat eten we vandaag?
gestoomde broccoli, aardappelcarreetjes, burger
(ik wilde eigenlijk waterkers eten als sla, maar dat was wat weinig, en dus ga ik het nu maar door de posto gooien)
(ik wilde eigenlijk waterkers eten als sla, maar dat was wat weinig, en dus ga ik het nu maar door de posto gooien)
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb het gevonden hoor! Gister voor het eerst zelf (vegan) nasi gemaakt, goed gelukt.Marla schreef:Gewoon in de supermarkt, bij de bami en nasi kruiden.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik kruid chinees eten meestal met dingen als knoflook, gember, koriander, sojasaus, chinese peper.
Weet nog niet wat ik vanavond ga eten maar vanochtend had ik een heeerlijk ontbijt met scrambled tofu met groenten, 'custard' in een zoet hoorntje van bladerdeeg en 'ricotta' met chocolade en walnoot en sinaasappel... Hmmm!
Weet nog niet wat ik vanavond ga eten maar vanochtend had ik een heeerlijk ontbijt met scrambled tofu met groenten, 'custard' in een zoet hoorntje van bladerdeeg en 'ricotta' met chocolade en walnoot en sinaasappel... Hmmm!
Re: Wat eten we vandaag?
Van het vegan weekend had ik broccoli, aubergine en een bosje peterselie meegekregen. Heb vandaag een schotel ervan gemaakt, de aubergine gestoofd met ui en knoflook, gestoomde broccoli erdoor, kikkererwten, peterselie en wat gezeefde tomaat. Daarbij gierst geserveerd en ik deed er een restje geraspte no muh kaas over. Was goed te eten!
Re: Wat eten we vandaag?
Strudel met champignons, tofu en artisjok uit Vegan Planet.... om nom nom
Re: Wat eten we vandaag?
Klinkt inderdaad omnomnom. Ik eet gevulde paprika met kokoscashewkikkererwtenshizzle. Op verzoek van mn moeder, haha.