Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Moderator: Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Martine » za apr 05, 2014 21:26

Hey dat is toevallig, ik heb ook de tacovulling gegeten vandaag. We hadden gasten, dus ik heb alle recepten van de 'nacho night' uit IDI gemaakt: queso, lentil meat, pico de gallo en guacamole. Het was super lekker allemaal en viel ook bij onze omni gasten heel goed in de smaak. Die queso ga ik zeker nog vaker maken.

De stew komt maandag, want morgen eten we bij mijn schoonmoeder.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » zo apr 06, 2014 18:47

Vanavond de Dilly Stew gemaakt. Geen idee of ik iets verkeerd heb gedaan maar de dumplings vonden wij niet geweldig. Dus hebben we de stew gegeten met lekker vers gebakken brood erbij, lekker soppen :oops:
Op de foto zitten ze er nog wel in.
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-ZPFZEWGB.jpg
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Martine » ma apr 07, 2014 19:25

Ik heb vanavond ook de Dilly stew gemaakt. Ik vond de dumplings juist het lekkerste deel van het recept. Zelfs mijn vriend, die normaal gesproken helemaal geen fan is van deegballen in zijn soep, vond ze lekker. Ze zijn wel heel anders dan andere dumplings die ik eerder wel eens gemaakt/gegeten heb. Ze waren héél luchtig (was ook te verwachten met twee theelepels bakpoeder, maar toch).

In de stew zelf vond ik de tijm nogal overheersen. Het zal wel mijn eigen schuld zijn omdat ik droge kruiden heb gebruikt (wel sterk verminderde hoeveelheden) en minder bouillon om een wat dikkere stoofpot te krijgen (ik houd niet zo van waterige soep).

http://i1320.photobucket.com/albums/u52 ... ed9cc6.jpg
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » ma apr 07, 2014 19:30

Nou mijn ballen waren met de beste bedoelingen niet luchtig te noemen :roll: wie weet probeer ik het later nog eens een keer.

Ik had wel verse kruiden gebruikt en vond ze niet overheersen.
Groetjes Suzanne

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » ma apr 07, 2014 19:31

Je foto ziet er inderdaad goed uit!
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Dani » ma apr 07, 2014 19:34

Ziet er lekker uit hoor!
Ik ben er nog niet aan toegekomen. Ik moet eerst een aantal groentes en producten opmaken' zonde omdat anders weg te gooien. Hopelijk nog wel deze week.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Martine » ma apr 07, 2014 19:45

Vreemd dat de dumplings bij jou niet goed gelukt zijn. Kookte je soep misschien te hard toen je ze erbij deed? Mijn ervaring met dumplings is zat ze het het beste doen als je ze in heel zachtjes pruttelend vocht laat garen.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Bonnie » ma apr 07, 2014 19:57

Of misschien te veel geroerd in het beslag? Hopelijk worden ze de volgende keer beter! Ik heb één dumplingrecept dat goed bevalt (uit het zine Don't Eat Off the Sidewalk) en andere recepten lijken bij mij altijd te mislukken. Die van Martine zien er wel heel lekker uit dus deze ga ik ook eens maken!

Leuk om jullie ervaringen met dit boek te lezen. :) Die taco's lijken me ook heerlijk. Weet iemand toevallig of de maïstortilla's van de Xenos vegan zijn? Ik sta er weleens mee in m'n handen maar er zit zo'n lijst aan e-nummers in dat ik er niet uitkom.

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » vr apr 11, 2014 18:44

Deze dressing is echt verrukkelijk! Avocado Ranch Dressing, jumm.
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-WVVJHX4U.jpg
Erbij hadden we frietjes uit de Actifry, gebakken ui, champignons en paprika en tomaatjes.
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Martine » vr apr 11, 2014 20:54

Oeh dat ziet er lekker uit! De dressing, maar die frieten ook :grin:

Zijn we al bijna toe aan een nieuw recept om collectief te testen, of lossen we even een pauze in voor de paasdagen?
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » za apr 12, 2014 5:39

Ik ben dol op onze Actifry! Heerlijke friet met minimaal vet en toch zo lekker.

Wat mij betreft mag er weer een nieuw recept gekozen worden, leuk!
Groetjes Suzanne

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » za apr 12, 2014 14:13

Ik heb overigens nog 3 recepten op de planning staan dit weekend:
Vanavond Roasted Red Pepper Mac&Cheese
Lunch morgen Chickpea Rice Soup met spitskool ipv groene kool
Diner morgen Coconut Chana Saag wederom met spitskool ipv de boerenkool die er eigenlijk in zou moeten

Ik ben echt gek op dit kookboek! Het is ook gewoon allemaal zo lekker :wink:
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Dani » za apr 12, 2014 15:36

Ik ga vanavond de stew maken!
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » za apr 12, 2014 17:48

Mac & Cheese. Was erg lekker, heb er wel nog een schepje harissa aan toegevoegd voor net een beetje extra pit. De salade maakt het helemaal af anders is het allemaal wel erg zacht en erg weinig groenten. Voor herhaling vatbaar!
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-AU4DBNLG.jpg
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Dani » za apr 12, 2014 21:09

Vanavond dus eindelijk de Dilly Stew gemaakt!
Volgende keer doe ik kleinere balletjes deeg, (hoe krijgen jullie ze zo mooi rond?).
We vonden het beide erg lekker. Wel een paar aanpassingen: geen bleekselderij (lust ik niet), maar wat blaadjes selderij. Minder aardappelen (had niet zo veel meer in huis), en in plaats van gedroogde rozemarijn heb ik provençaalse kruiden door de dumplings gedaan.

http://i269.photobucket.com/albums/jj56 ... stew01.jpg
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » za apr 12, 2014 21:11

Ziet er goed uit!
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Dani » za apr 12, 2014 21:25

Dank :D

Alle recepten welke we nu voor de cook a long hebben gekozen zijn overigens ook gewoon online te vinden, dit voor de mensen die het boek niet hebben.
De Dilly Stew: http://www.theppk.com/2011/11/dilly-ste ... dumplings/
Ancho Lentil Tacos: http://www.theppk.com/2011/05/ancho-lentil-tacos/
Just Chocolate Cake with Gooey Ganache : http://www.theppk.com/2008/08/just-chocolate-cake/
Pad Thai had Martine al gelinkt
en ook deze:
Creamy Sun-Dried Tomato Penne with Broccoli: http://www.nomeatathlete.com/isa-does-it/

Wat wordt het volgende gerecht?
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Stipp » za apr 12, 2014 21:53

Kies jij iets uit deze keer? Ik wacht vol spanning af, vind dit echt leuk om te doen, ik kook altijd veel uit kookboeken maar dit is toch anders.
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Dani » za apr 12, 2014 22:25

Ok, als er geen andere geïnteresseerden zijn dan zijn we het rondje weer terug bij af inderdaad :)
Ik ga morgen op mijn gemak even het boek doorbladeren.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Isa Does It - nieuw kookboek Moskowitz

Bericht door Dani » zo apr 13, 2014 16:53

Na lang wikken en wegen wordt het de:
Island black bean burgers with nectarine salsa pagina 90

Alleen de jamaican curry wordt even zelf samenstellen denk ik, het wijkt af van normale curry. Maar volgens mij zijn er wel mengsels te vinden online.
Island black bean burgers with nectarine salsa

Yields 8
Ingredients:

For the burgers

1 (15 ounce) can black beans, rinsed and drained (1-1/2 cups)
1 (15 ounce) can black-eyed peas, rinsed and drained (1-1/2 cups)
1/2 cup finely chopped red bell pepper
1 cup finely chopped scallions
3 tablespoons finely chopped fresh cilantro
1 tablespoon plus 2 teaspoons Jamaican curry powder
1 teaspoon salt
1/4 cup vegetable broth
2 teaspoons fresh lime juice
1 cup panko breadcrumbs

For the nectarine salsa

2 nectarines, diced into 1/4-inch pieces
1/4 cup finely diced red onion
2 tablespoons chopped fresh cilantro
1 tablespoon fresh lime juice
1 jalapeño, seeded and finely chopped
1 teaspoon agave nectar
Olive oil, for spraying or brushing the pan
8 burger buns

Directions:

For the salsa

Simply mix everything together in a bowl.

For the burgers

Preheat the oven to 400 degrees F.
In a medium bowl, use a small potato masher (or a strong fork) to mash the black beans and black-eyed peas. They should be good and mushy but not totally pureed, with a few beans still identifiable in the mix.
Add the red pepper, scallions, cilantro, curry powder, salt, broth, and lime juice and mix well.
Mix in the panko until it all holds together.
Refrigerate for 10 minutes or so, or until the salsa is ready.
Line a baking sheet with parchment paper and spray or brush with oil.
Form the burger mixture into 8 patties that are about 1 inch thick.
Spray or brush with a little more oil and bake for 15 minutes.
Flip the burgers and bake for 12-15 more minutes, until nicely browned.
Stuff each burger into a bun and top with salsa.
Serve away!

Notes:

This recipe halves well! Using only one kind of bean is probably your best bet if you're halving it, and I think regular black beans work better solo.
If you don't feel like making the salsa (even though it's so easy), then you can just slice up a couple pieces of mango, nectarine or pineapple. I love the sweetness here, so I'd say go that route instead of plain old ketchup, but hey, a little ketchup never hurt anyone.
*bron*
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Plaats reactie