Artisan Vegan Cheese
Moderator: Martine
Artisan Vegan Cheese
Wist je dat er begin augustus een boek verschijnt met veganistische KAAS-recepten waarin het proces weer een stukje professioneler wordt aangepakt dan edelgist + mosterd + nog wat? Jaja, het is Artisan Vegan Cheese van Miyoko Schinner, waarin veel kaas gemaakt wordt met een echte gefermenteerde starter. Brie! Camembert! Goudse! Raspbare parmesaanse! Zomaar wat voorbeelden. Look at this:
http://1.bp.blogspot.com/-gAFVBoPAN3c/T ... e-6626.jpg
Mmm! I count the days. Voorproefje op http://veganmanifesto.blogspot.com/
http://1.bp.blogspot.com/-gAFVBoPAN3c/T ... e-6626.jpg
Mmm! I count the days. Voorproefje op http://veganmanifesto.blogspot.com/
Re: Artisan Vegan Cheese
Ziet er inderdaad goed uit, maar van dat soort dingen ben ik bang dat het in de praktijk erg tegenvalt.
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Artisan Vegan Cheese
Het ziet er schitterend uit, en hoop dat ze het waarmaken, maar dat is inderdaad altijd even afwachten.
Ik houd het wel in gedachte, interessant!
Ik houd het wel in gedachte, interessant!
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: Artisan Vegan Cheese
Nou nou, niet zo pessimistisch, Miyoko Schinner heeft al eerder hele goeie vegan kookboeken uitgebracht. Er zijn al een heleboel mensen enthousiast over haar nieuwe boek. Die waren recepttester voor het boek of hadden een recept gemaakt dat al via internet naar buiten was gebracht. Het schijnt dat het verschil met echte kaas soms niet eens was te proeven. Say cheese!!!Marla schreef:Ziet er inderdaad goed uit, maar van dat soort dingen ben ik bang dat het in de praktijk erg tegenvalt.

Re: Artisan Vegan Cheese
Hier staat een recept voor mozzarella, een voorproefje van het boek.
Zo te zien is het vooral geschikt voor mensen die veel tijd, geduld, speciale ingrediënten en keukenapperatuur hebben.
Ik was al serieus aan het nadenken of ik een vita-mix ga aanschaffen. Misschien gaat het er nu dan toch echt van komen. Binnenkort ben ik jarig...
Zo te zien is het vooral geschikt voor mensen die veel tijd, geduld, speciale ingrediënten en keukenapperatuur hebben.
Ik was al serieus aan het nadenken of ik een vita-mix ga aanschaffen. Misschien gaat het er nu dan toch echt van komen. Binnenkort ben ik jarig...

Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Artisan Vegan Cheese
Leuk! Ben benieuwd
Ik heb uit the Uncheese Cookbook nog maar 1 recept gemaakt, was leuk om te doen! Wil er eigenlijk nog wel meer uit proberen, maar ik heb toch niet zo vaak trek in kaasachtige dingen. Volledig afgekickt 


Re: Artisan Vegan Cheese
Dat ziet er goed uit!Martine schreef:Hier staat een recept voor mozzarella, een voorproefje van het boek.
Zo te zien is het vooral geschikt voor mensen die veel tijd, geduld, speciale ingrediënten en keukenapperatuur hebben.
Ik was al serieus aan het nadenken of ik een vita-mix ga aanschaffen. Misschien gaat het er nu dan toch echt van komen. Binnenkort ben ik jarig...
je hebt toch alleen een blender nodig voor dit recept?
Ik mis kaas wel hoor! Ik heb nog geen lekkere vegan kaas gevonden. Daiya cheese schijnt heel erg lekker te zijn, maar die kan ik nergens krijgen, de verscheping duurt te lang voor een product dat koud moet blijven...
Re: Artisan Vegan Cheese
Vind je de kaas van No-Muh/Vegusto ook niet lekker? Wij waren enorme kaasliefhebbers en die (vooral de pittige/oude) is toch echt heel aardig. Verder is de melty ook erg lekker in dunne plakjes op een stokbroodje in de oven.
Als laatste is de blue-style van bute island te koop bij veggiedeli ook heel erg lekker voor door de salade of de risotto.
Ik mis vooral nog een lekkere vegan brie.
Als laatste is de blue-style van bute island te koop bij veggiedeli ook heel erg lekker voor door de salade of de risotto.
Ik mis vooral nog een lekkere vegan brie.
Re: Artisan Vegan Cheese
Met een gewone blender kun je dit denk ik inderdaad ook wel maken, maar in mijn ervaring duurt het heel lang voordat je de noten met een gewone blender écht helemaal glad gepureerd krijgt, als het überhaupt lukt. Bij mij blijven er altijd stukjes inzitten en na een minuutje of twee wordt mijn vriend al helemaal gestoord van het geluid van het apparaat. Ik denk dat het veel makkelijker is om zulke dingen te maken als je een superblender hebt.Eef schreef:Ik was al serieus aan het nadenken of ik een vita-mix ga aanschaffen. Misschien gaat het er nu dan toch echt van komen. Binnenkort ben ik jarig...
Dat ziet er goed uit!
je hebt toch alleen een blender nodig voor dit recept?
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Artisan Vegan Cheese
Daar heb je gelijk in! Met een blender houd je inderdaad die kleine stukjes noot, daar had ik even niet aan gedacht.Martine schreef: Met een gewone blender kun je dit denk ik inderdaad ook wel maken, maar in mijn ervaring duurt het heel lang voordat je de noten met een gewone blender écht helemaal glad gepureerd krijgt, als het überhaupt lukt. Bij mij blijven er altijd stukjes inzitten en na een minuutje of twee wordt mijn vriend al helemaal gestoord van het geluid van het apparaat. Ik denk dat het veel makkelijker is om zulke dingen te maken als je een superblender hebt.
Zo'n Vitamix lijkt me ideaal, maar zo duur, je zit toch zo op zo'n 800,-?
Re: Artisan Vegan Cheese
Die heb ik nog niet geprobeerd, dat is dus een aanrader? Waar is die No-Muh/Vegusto te koop? Op de site van VeggieDeli staat dat dit momenteel niet geleverd wordt. Onze EkoPlaza heeft het in ieder geval niet. En die melty is dat ook van No-Muh?JesseL schreef:Vind je de kaas van No-Muh/Vegusto ook niet lekker? Wij waren enorme kaasliefhebbers en die (vooral de pittige/oude) is toch echt heel aardig. Verder is de melty ook erg lekker in dunne plakjes op een stokbroodje in de oven.
Als laatste is de blue-style van bute island te koop bij veggiedeli ook heel erg lekker voor door de salade of de risotto.
Ik mis vooral nog een lekkere vegan brie.
Ok, nu weet ik tenminste wat ik verder nog kan proberen, we hebben verschillende merken geprobeerd maar omdat het zo duur is en soms behoorlijk vies, had ik het opgegeven.
Alleen die Wilmersburger pizzakaas was wel goed, die geeft een lekker knapperig korstje op bijvoorbeeld lasagne, maar wat weinig smaak vonden wij.
Re: Artisan Vegan Cheese
Als je alleen het motorblok met de blenderkom neemt is het 650, en met de kom voor droog gebruik erbij is het 750. Die droge kom wil ik juist graag hebben, want daarmee kun je in korte tijd ook lijnzaad, noten en peulvruchten tot fijn meel malen.Eef schreef:Zo'n Vitamix lijkt me ideaal, maar zo duur, je zit toch zo op zo'n 800,-?
Ik vind het ook heel veel geld, daarom twijfel ik nog steeds een beetje. Je krijgt er 7 jaar garantie op. Ik denk dat ik zo'n apparaat veel zal gebruiken en als ik er inderdaad makkelijk kaas, room, notenmelk, notenboter, lijnzaadmeel en dergelijke mee kan maken, dan denk ik dat ik die kosten er op de lange termijn wel uit haal. Ik heb veel recensies gelezen op internet, en vrijwel iedereen zegt dat ze heel tevreden zijn met het apparaat, dat het je hele leven meegaat en dat ze het geld er achteraf zeker voor over hebben gehad. Onze staafmixer en foodprocessor zijn al een beetje overbelast aan het raken door wat ik er nu allemaal mee doe, dus ik denk dat het bij ons tijd wordt voor een powerblender.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Artisan Vegan Cheese
Ziet er erg goed uit, hoewel ik geen fan was van mozzarella. Maar waar koop je rejuvelac? Ik heb er echt nog nooit van gehoord.
Re: Artisan Vegan Cheese
Rejuvelac schijn je zelf te kunnen maken door gekiemde granen een paar dagen te laten fermenteren in water. Ik ben altijd bang dat ik voedselvergiftinging krijg als ik dat soort zelfgebrouwen, wildgefermenteerde toestanden eet, maar misschien ga ik het binnenkort wel eens proberen.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Artisan Vegan Cheese
Pfff ja het is veel geld. Maar ik gebruik de blender ook veel, ook voor grote hoeveelheden voer voor mijn honden, dus wat beters dan het staafmixertje dat ik nu heb zou ook voor mij wel handig zijn. En wat handig dat je ook meel kunt malen!Martine schreef:Als je alleen het motorblok met de blenderkom neemt is het 650, en met de kom voor droog gebruik erbij is het 750. Die droge kom wil ik juist graag hebben, want daarmee kun je in korte tijd ook lijnzaad, noten en peulvruchten tot fijn meel malen.Eef schreef:Zo'n Vitamix lijkt me ideaal, maar zo duur, je zit toch zo op zo'n 800,-?
Ik vind het ook heel veel geld, daarom twijfel ik nog steeds een beetje. Je krijgt er 7 jaar garantie op. Ik denk dat ik zo'n apparaat veel zal gebruiken en als ik er inderdaad makkelijk kaas, room, notenmelk, notenboter, lijnzaadmeel en dergelijke mee kan maken, dan denk ik dat ik die kosten er op de lange termijn wel uit haal. Ik heb veel recensies gelezen op internet, en vrijwel iedereen zegt dat ze heel tevreden zijn met het apparaat, dat het je hele leven meegaat en dat ze het geld er achteraf zeker voor over hebben gehad. Onze staafmixer en foodprocessor zijn al een beetje overbelast aan het raken door wat ik er nu allemaal mee doe, dus ik denk dat het bij ons tijd wordt voor een powerblender.
Ik zie inderdaad dat heel veel mensen de Vitamix gebruiken en volgens mij hebben bijna alle rawfoodies er ook een

Het lijkt een goed apparaat te zijn. Ik ben net jarig geweest, dus ik moet nog even geduld hebben, maar ik hoop dat jij er een krijgt voor je verjaardag!

Ik ga de komende weken naar een rawfood-cursus en daar wordt ook Rejuvelac behandeld. Ik neem aan dat ik daarna ook weet waar het te krijgen is. Ik heb wel eens gelezen dat je ook gewoon probiotica uit een capsule kunt gebruiken, maar dat heeft bij mijn kefir en notenyoghurt niet gewerkt (maar dat kan ook aan mij liggen hoor).Marla schreef:Maar waar koop je rejuvelac? Ik heb er echt nog nooit van gehoord.
We gaan ook rauwe notenkaas maken, daar ben ik heel benieuwd naar!
Re: Artisan Vegan Cheese
ik heb echt een hele lieve mama
zij heeft mij vanaf day 1 gesteund met mn veganisme, dus extreem veganisme. mijn familie steunt mij echt
laatst toen we met zn allen bij elkaar waren, wilden zij me zus en mami lasagne gaan maken, maar toen keken ze mij aan
ik zo mam doe gewoon!, ik eet wel wat anders. nee dus, :S ze passen zich aan mij!
nu wil ik volgende x als we met zn allen bij elkaar zijn
lasagne maken, vegan lasagne, alles kan ik, behalve kaas
ey heeft er iemand een rookierecept voor kaas. ik heb zelfs gezocht naar kaasvervangers
of ik zie ze niet zoals ik eerst provamel burgers niet zag
groet
bewerkt: ps veggiedellie is de laatste optie, of internet zeg maar
zij heeft mij vanaf day 1 gesteund met mn veganisme, dus extreem veganisme. mijn familie steunt mij echt

laatst toen we met zn allen bij elkaar waren, wilden zij me zus en mami lasagne gaan maken, maar toen keken ze mij aan

ik zo mam doe gewoon!, ik eet wel wat anders. nee dus, :S ze passen zich aan mij!
nu wil ik volgende x als we met zn allen bij elkaar zijn
lasagne maken, vegan lasagne, alles kan ik, behalve kaas

ey heeft er iemand een rookierecept voor kaas. ik heb zelfs gezocht naar kaasvervangers

groet
bewerkt: ps veggiedellie is de laatste optie, of internet zeg maar
Re: Artisan Vegan Cheese
Sommige natuurwinkels verkopen wel vegan kaas en anders kun je het op internet bestellen, bij Veggiedeli. De varianten die ik tot nu toe heb geprobeerd vond ik niet zo'n heel groot succes, alleen de Wilmersburger pizzakaas was wel okay. Die zou je ook op een lasagne kunnen doen.
Zelf doe ik meestal bechamelsaus over de lasagne, zoals deze, maar dan met ongezoete sojamelk en margarine of olijfolie in plaats van koemelk en boter. Zo'n bechamelsaus kun je nog smaakvoller maken met peper, zout en nootmuskaat. Je kunt er ook een kaassaus van maken door er edelgistvlokken door te roeren. Die zijn te koop bij natuurwinkels en hebben een hartige kaasachtige smaak.
Zelf doe ik meestal bechamelsaus over de lasagne, zoals deze, maar dan met ongezoete sojamelk en margarine of olijfolie in plaats van koemelk en boter. Zo'n bechamelsaus kun je nog smaakvoller maken met peper, zout en nootmuskaat. Je kunt er ook een kaassaus van maken door er edelgistvlokken door te roeren. Die zijn te koop bij natuurwinkels en hebben een hartige kaasachtige smaak.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Artisan Vegan Cheese
Martine schreef:Zelf doe ik meestal bechamelsaus over de lasagne, zoals deze, maar dan met ongezoete sojamelk en margarine of olijfolie in plaats van koemelk en boter. Zo'n bechamelsaus kun je nog smaakvoller maken met peper, zout en nootmuskaat. Je kunt er ook een kaassaus van maken door er edelgistvlokken door te roeren. Die zijn te koop bij natuurwinkels en hebben een hartige kaasachtige smaak.
where would i be without you

hey, hatstikke bedankt Martine!
Re: Artisan Vegan Cheese
Wat fijn dat je zo'n steunende familie hebt!veggie84 schreef:ik heb echt een hele lieve mama
zij heeft mij vanaf day 1 gesteund met mn veganisme, dus extreem veganisme. mijn familie steunt mij echt![]()
laatst toen we met zn allen bij elkaar waren, wilden zij me zus en mami lasagne gaan maken, maar toen keken ze mij aan
ik zo mam doe gewoon!, ik eet wel wat anders. nee dus, :S ze passen zich aan mij!
nu wil ik volgende x als we met zn allen bij elkaar zijn
lasagne maken, vegan lasagne, alles kan ik, behalve kaas![]()
ey heeft er iemand een rookierecept voor kaas. ik heb zelfs gezocht naar kaasvervangersof ik zie ze niet zoals ik eerst provamel burgers niet zag
groet
bewerkt: ps veggiedellie is de laatste optie, of internet zeg maar
De vegan-kaas ligt een paar planken boven de Provamelburgers
