Veganistische ouders in Utrecht

Hier alles over veganisme tijdens een zwangerschap of zaken rondom het ouderschap en kinderen.

Moderator: Martine

Plaats reactie
Ulsch
Berichten: 4
Lid geworden op: za okt 18, 2014 6:43
Leefwijze: veganist

Veganistische ouders in Utrecht

Bericht door Ulsch »

Hoi,

Ik ben een veganistische moeder van een vegetarisch zoontje (vader is omni, vandaar) van bijna twee jaar oud. Maar ik voed hem in de praktijk veganistisch op, gnignigni :P

Mijn vraag, zijn er andere veganistsiche ouders in Utrecht? En waar laten jullie je kinderen voornamelijk uit?
Ik stel deze vraag omdat het verschil in opvoeding tussen mijn zoontje en alle andere kinderen steeds meer begint op te vallen. We leven in een gezellig buurtje en als we op het speelpleintje zitten delen kinderen/ouders hun snackjes graag uit. Heel lief, maar het is altijd ongezonde troep én vol met dieronderdelen. Mijn zoontje heeft er nu nog helemaal geen problemen mee. Ik heb hem ook bewust het woord snoep en koek nog niet aangeleerd (tja, hij krijgt het ook nog niet), dus hij weet niet wat hij mist als mensen vragen of hij een koekje/snoepje wil en ik zeg dat hij dat niet mag.
Ik ben wel benieuwd hoe jullie het doen. Ik lees hier en daar dat sommige ouders buitenshuis vegetarisch eten toestaan. Is dat vanaf een bepaalde leeftijd?
Maar mijn belangrijkste vraag: zijn er leuke plekken waar jullie je kinderen uitlaten? Het zou werkelijk ideaal zijn als er in Utrecht een veganistisch lunchcafe met speelplek zou zijn, maar naar mijn weten is die er niet.
Ik zag in een youtube filmpje hoe een jongetje door zijn ouders veganistsich opgevoed werd. https://www.youtube.com/watch?v=H4s7RRfZNA0 Ze wonen ergens in Amerika (sorry, niet opgelet waar) en daar hadden ze dus heel veel fasciliteiten. Ze gingen zelfs naar een vegan fastfood tentje, zo'n kindje hoeft dus echt niets te "missen". We lopen hier in Nederland wel achter he.

Martine
Moderator
Berichten: 2902
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Veganistische ouders in Utrecht

Bericht door Martine »

Haha, kinderen uitlaten! :lol:

Ik heb zelf geen kids en ik woon ook niet in Utrecht, maar je zou op facebook eens bij de Viva Las Vega's oudergroep kunnen kijken: https://www.facebook.com/groups/6137284 ... 2/?fref=ts

Of deze Vegan Utrecht groep: https://www.facebook.com/groups/5858384 ... 8/?fref=ts
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Plaats reactie