Hondje uit Roemenie

Deze plek is voor dieren die een thuis zoeken.

Moderators: Martine, Rorrim

Plaats reactie
Kenya
Berichten: 5
Lid geworden op: za sep 29, 2012 10:06
Leefwijze: veganist
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Hondje uit Roemenie

Bericht door Kenya »

tja ik probeer het maar gewoon.
Ik neem aan dat iedereen hier die overweegt een hond in huist te halen dit via een opvang organisatie of asiel zal doen.

30 november krijg ik een hond uit Roemenie. De pups zijn gevonden in een afvalcontainer, ze waren toen geloof ik ongeveer 6 weken oud. De ouders zijn hierdoor onbekend.
Ik heb een hond uit dit nest geadopteerd en ook haar 2 zusjes hadden snel een thuis.
Iedere week ontvang ik foto's, de pups groeien op in huis en komen in aanraking met kinderen, katten en andere honden. Dus in tegenstelling tot veel honden in het buitenland zijn deze redelijk goed gesocialiseerd, iets dat erg belangrijk is wanneer je zoals ik veel kleine kinderen in huis hebt.

Iedere week zie ik dus foto's voorbijkomen. Zo ook van het enige reutje uit het nest: Azor.
Azor is de enige die nog geen thuis heeft, hij is nu inmiddels ongeveer 13 weken oud.
Hij is prachtig grijs/wit van kleur, heeft een beetje het uiterlijk van een border collie en zal ook ongeveer zo groot worden.
Ik heb al aangeboden dat hij bij mij mag logeren, zodat hij 30 november in ieder geval mee kan op de vlucht naar NL en niet alleen achter hoeft te blijven in Roemenie. Hij zal dan dus ook bij mij te bezoeken zijn.

Van wat ik heb begrepen en ook zie op de foto's is hij de kleinste van het nest en tevens de rustigste, zachtaardigste en meest knuffelbare van het stel.

Natuurlijk zijn er duizenden honden die een huis zoeken, maar om de een of andere reden heeft dit broertje van mijn adoptie hond ook mijn hart gestolen. Als ik dacht voor 2 honden te kunnen zorgen zou ik hem zelf in huis nemen maar dat gaat gewoonweg praktisch en financieel niet.

Dus mocht je iemand weten, of zoek je zelf een metgezel? Laat het me weten en dan kan ik je foto's en verdere info mailen.

Butternutkin
Berichten: 738
Lid geworden op: di aug 21, 2012 13:18
Leefwijze: veganist

Re: Hondje uit Roemenie

Bericht door Butternutkin »

Kun je een foto plaatsen? Ik wil ze wel zien :mrgreen:

Ik vind het een moeilijk onderwerp, dat hondjes uit het buitenland halen. Sommige mensen zijn er geheel op tegen omdat er zoveel dieren in Nederland in het asiel zitten. Zelf denk ik, elk hondje dat een huis krijgt is er weer een op internationaal niveau. Leuk in ieder geval dat je een ex-zwerver adopteert!
"If slaughterhouses had glass walls, everyone in the world would be a vegetarian."
Linda mcCartney

Renee1137
Berichten: 1185
Lid geworden op: za jul 16, 2011 15:07
Leefwijze: veganist

Re: Hondje uit Roemenie

Bericht door Renee1137 »

Butternutkin schreef:Ik vind het een moeilijk onderwerp, dat hondjes uit het buitenland halen. Sommige mensen zijn er geheel op tegen omdat er zoveel dieren in Nederland in het asiel zitten. Zelf denk ik, elk hondje dat een huis krijgt is er weer een op internationaal niveau. Leuk in ieder geval dat je een ex-zwerver adopteert!
Dat is waar. Ik vind het wel eng dat ze met het vliegtuig moeten, daar is de laatste tijd zo veel slecht nieuws over geweest (zie o.a. hier). Maar ja, gelukkig is het een korte vlucht vanaf Roemenië, dat zal al enorm schelen. En beter een paar uur oncomfortabel als een leven lang op straat.
Be the change you wish to see in the world.

If to be feelingly alive to the sufferings of my fellow-creatures is to be a fanatic, I am one of the most incurable fanatics ever permitted to be at large. - William Wilberforce

Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Hondje uit Roemenie

Bericht door Vegantastic »

Kenya schreef:Natuurlijk zijn er duizenden honden die een huis zoeken, maar om de een of andere reden heeft dit broertje van mijn adoptie hond ook mijn hart gestolen. Als ik dacht voor 2 honden te kunnen zorgen zou ik hem zelf in huis nemen maar dat gaat gewoonweg praktisch en financieel niet.

Dus mocht je iemand weten, of zoek je zelf een metgezel? Laat het me weten en dan kan ik je foto's en verdere info mailen.
Ik wil uiteindelijk wel een 2e hond, maar momenteel nog niet. Ik ben eerst zelf nog veel aan het leren. Sinds begin dit jaar een hond opgevangen uit Spanje. Denk wel dat honden met andere honden zouden moeten zijn. Hoop dat je financieel uiteindelijk genoeg ruimte krijgt voor een 2e.

Persoonlijk vind ik tot nu toe een hond niet zo duur eigenlijk. Alleen dierenarts kan prijzig zijn, maar als je jonge honden hebt kan je voor een deel een verzekering er voor hebben.

Als je foto, info en contactgegevens hebt, dan kunnen we gewoon beter helpen zoeken eventueel. Ik heb al veel geholpen met honden herplaatsen door te helpen met verspreiding.

Kenya
Berichten: 5
Lid geworden op: za sep 29, 2012 10:06
Leefwijze: veganist
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Re: Hondje uit Roemenie

Bericht door Kenya »

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Ik zal straks een foto proberen te plaatsen, ik weet niet of de link zo werkt?
Dit de Facebook pagina van de bemiddelaar, alfabet goed is zie je als je op de link klikt een foto van azor.

(sorry ben nog nieuw op het forum en weet nog niet zo goed hoe alles werkt)

Later hopelijk meer tijd! Bedankt alvast!

Plaats reactie