Ex-proefdierbeagles (fokteven) zoeken warm huis!

Heb je nog rommel op de zolder liggen? Leuke vegan shirts die je niet meer gebruikt? Plaats het hier en verkoop, ruil of geef het gratis weg.

Moderators: Martine, Rorrim

Plaats reactie
Gebruikersavatar
*Eva*
Berichten: 787
Lid geworden op: za apr 01, 2006 16:48
Leefwijze: veganist
Locatie: Lisse
Contacteer:

Ex-proefdierbeagles (fokteven) zoeken warm huis!

Bericht door *Eva* »

PROEFHONDEN ZOEKEN EEN HUIS - Uitplaatsen of afmaken is het motto van proefdierfokker

60 beagles mogen een bedrijf verlaten voor een leven in een gezin. Het betreft fokteven van 3 jaar en ouder van een proefdierfokbedrijf.

Met enige regelmaat ontvangt de Stichting hulp en herplaatsing huisdieren (Shhh) mails van collega-organisaties over dieren die waar dan ook verblijven en gedood zullen worden als ze niet geplaatst kunnen worden in gezinnen en/of wanneer er niet de financiën voor zijn om ze zo lang op te vangen als nodig is om ze te herplaatsen. De Shhh wil mensen niet op deze manier onder emotionele druk zetten, maar het is wel een feit dat wanneer er voor de 60 beagles geen gezin gevonden kan worden, ze gedood zullen worden. We staan hiermee zelf al onder druk: hoeveel honden nemen we aan, wat is financieel mogelijk? De Shhh gunt iedere hond die onderdak nodig heeft een veilig gezin waar zijn welzijn is gegarandeerd.

De Shhh heeft inmiddels 9 jaar ervaring met het in gezinnen plaatsen van proefdieren. Ongeveer 350 daarvan betreft honden. Voor het grootste deel beagles. De ervaring en kennis die de Shhh heeft, leiden ongeveer tot het volgende profiel van een 'gezin' dat een ex-proefhond in huis wil nemen:
- willen opvoeden zonder 'straf'
- voldoende geduld hebben
- voldoende tijd hebben
- een omheinde tuin hebben
- geen kinderen die (nog) niet te instrueren zijn
- bescherming kunnen bieden tegen te veel prikkels ineens
- accepteren dat de hond vooral in het begin angstig kan zijn en bereid zijn de hond te helpen en te leren de wereld veilig te gaan vinden

Profiel van een ex-proefbeagle
- Uiteraard zijn er individuele verschillen in karakter en achtergrond, maar over het algemeen kunt u van de volgende punten uitgaan:
- in zoverre zindelijk, dat zij gewend is een hoek in haar verblijf te gebruiken waar zij haar behoeftes doet
- heeft een basissocialisatie doorlopen
- kent mensen en geluiden
- is ingeënt, ontwormd, door een dierenarts gecheckt en identificeerbaar
- aanhankelijk, veel 'contact liggen'
- goed te houden bij meerdere honden in huis
- weinig tot geen agressie in situaties waarin andere honden mogelijk wel kiezen voor agressief gedrag (hond mag niet in een situatie geplaatst worden, waarbij zij zou kunnen kiezen voor agressie)

De Shhh zoekt tehuizen voor 60 beagles. Het betreft ex-fokteven van een proefdierfokbedrijf die met pensioen mogen. Ze zijn gezond, krijgen geen andere 'enge' ziektes dan andere honden kunnen krijgen en kunnen met een opvoeding zonder 'straf' uitgroeien tot een huishond, die zich niet of nauwelijks onderscheidt van andere huishonden. Het zijn natuurlijk wel beagles.

--------------------------
Indien u na het lezen van bovenstaande besluit een beagle in uw gezin op te nemen, dan kunt u contact opnemen met een van onze telefoondienstmedewerkers. Ze zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur op telkens een van de volgende telefoonnummers: 0517-342628 058-2669016 058-8506389

Indien u dit project financieel wilt steunen dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer 33.33.72.662 t.n.v. St. hulp en herplaatsing huisdieren te Buitenpost o.v.v. 60 beagles.Hopelijk lukt het om ze allemaal te plaatsen. Bij ons is echt geen plek met 2 kleine dominante keffertjes en een vreselijk druk jongetje van 2 die het erg leuk vindt om de hondjes te plagen. :(

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Ex-proefdierbeagles (fokteven) zoeken warm huis!

Bericht door jet »

Een fantastisch initiatief.
Helaas woon ik in een flatje :( Ooit wil ik natuurlijk wel naar een huisje met een tuin, maja, voordat het zover is :mrgreen:
Ik hoop ook dat ze een plekje vinden! ik duim
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Gebruikersavatar
Daniel
Berichten: 340
Lid geworden op: za nov 05, 2005 10:04
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Ex-proefdierbeagles (fokteven) zoeken warm huis!

Bericht door Daniel »

Ik houd zo verschikkelijk veel van beagles :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
Maar ik mag geen hond van ouders, heb het overigens ook te druk met school

Wen
Berichten: 2202
Lid geworden op: ma jan 07, 2008 8:58

Re: Ex-proefdierbeagles (fokteven) zoeken warm huis!

Bericht door Wen »

Fantastisch initiatief. Goed dat je het hier plaatst!

Plaats reactie