Maleisië - Penang

Voor alle vragen en tips over reizen en uitgaan met betrekking tot veganisme.
(geen aankondigingen voor feesten ed.!)

Moderator: Martine

Plaats reactie
delerium
Berichten: 2
Lid geworden op: vr apr 08, 2016 17:54
Leefwijze: veganist

Maleisië - Penang

Bericht door delerium »

Penang staat bekend als voedselwalhalla. Dit maakten ze zeker ook waar voor vegans.

In de straatstalletjes heb je weinig mogelijkheden. Een woord voor veganistisch kennen ze niet echt maar met behulp van het vakantiepaspoort kom je wel ergens, al hebben ze vrijwel nooit door dat je dan ook geen zin hebt in tofu die in olie gefrituurd wordt waar nog kippenbotten in drijven. Op de plaatselijke marktjes kun je wel wat basisingredienten kopen.

Uit eten kan heel goed bij diverse foodcourts. Hoe groter, hoe groter de kans iets te vinden dat vegan is. Zodra er een indische hawker is kun je goed vegan indisch halen, en anders zijn de italiaanse hawkers ook netjes en maken gerust een pizza voor je zonder kaas. De bodems zie je klaargemaakt worden van alleen water, meel en een beetje olie.
Bij de local hawkers kun je soms gebakken mie krijgen, maar eerlijk gezegd is het dan heel snel fantasieloos en niet de moeite. In de Tesco zit een hawker die "chinese snacks" heeft staan en diverse, zeer smakelijke vegan maaltijden kan bereiden. Ik haalde er graag noodles met tofu in sojasaus met sesam en rauwkost. Hoort ook een paddenstoelenbereiding bij, heb me laten vertellen dat die ook erg goed is maar ik heb iets tegen paddestoelen.


In de grote stad, Georgetown is een aardige hoeveelheid vegetarische restaurants, waar je ook uitstekend vegan kunt eten. Ik heb er weinig getest, omdat de 2e Woodland was en ik hier 5x naar ben teruggegaan.
Woodland is een indisch restaurant in de wijk Little India. Je kunt hier voor verrassend weinig geld ontzettend lekker eten. Ze zijn zeer behulpzaam en duidelijk in wat wel en niet geschikt is voor veganisten; 2/3e van de kaart is dat wél.

Ook SushiKitchen heeft heerlijk eten. Dit is vegan-only en zeker de moeite waard, al was het maar vanwege de vegan mayonnaise. De prijsklasse ligt wel iets hoger en het is ook niet de sushi zelf die bijzonder is. Het zijn de andere voorgerechtjes. Die zijn echt ontzettend lekker.


Tegenover Woodland ligt nog een vegetarisch restaurant, dat heeft zich gespecialiseerd in mockmeat. We zijn hier 1x geweest maar vertrokken zonder bestellen omdat het personeel te opdringerig was en het eten er onfris uit zag.


Op het gehele eiland is er fruit in overvloed te koop, ook kun je gemakkelijk (bijna letterlijk op iedere straathoek) zakken vinden met gefrituurde erwten en bonen. Tofu is te vinden op ochtendmarkten, voor de luxere producten ben je aangewezen op de Tesco, hoewel er bij de Komtar misschien ook wel wat te vinden is. Bij Tesco is er wel ruimere keuze.

Ofwel: Penang is zeker vegan-vriendelijk, je hoeft er niet eens moeilijk voor te doen :)

Plaats reactie