
Net een tijdje op de veganistische tour na al een tijdje vegetarisch te zijn, en nu heb ik vandaag geprobeerd Seitan te maken waarvan de smaak goed was, maar het net was alsof je op rubber zat te kauwen. Ik weet niet of dit normaal is, maar hoop het eigenlijk niet.
Ik heb 150 gr. tarwegluten met ongeveer 90 ml. water gemengd en goed gekneed. Vervolgens in kleine stukjes geknipt en die stukjes 7 minuten gekookt waardoor ze groter werden. Die stukken weer in kleinere stukjes geknipt en die laten weken in een marinade van olijfolie, knoflook en tacokruiden.
Dat een half uurtje laten intrekken en vervolgens gebakken.
De smaak was eigenlijk best goed, maar de textuur was net als van zacht rubber en dat was een beetje jammer. Nou ben ik nieuw in de hele veganistische keuken dus ik weet niet wat ik fout heb gedaan of dat Seitan een dergelijke textuur hoort te hebben. Ik (en m'n vrouw) had in ieder geval gehoopt dat het malser/sappiger zou zijn.
Als iemand me wat tips kan geven graag.
Alvast bedankt!
Bob.