Slagroom?
Moderators: Morality, Martine, Rorrim
Re: Slagroom?
Hebben jullie ook altijd het probleem met de spuitbussen van Soyatoo dat hij de eerste keer goed werkt en daarna lijkt het wel of er "melk" uitkomt? Geen druk meer in de spuitbus.
Ik heb hem niet in de koelkast gezet en op kamertemperatuur laten staan. Ik heb dit al vaker gehad en vind het wel heel duur als je zo'n bus maar 1 keer kan gebruiken. Het gaat om de Soya versie. De pakjes kon ik niet meer vinden bij Ekoplaza.
Ik heb hem niet in de koelkast gezet en op kamertemperatuur laten staan. Ik heb dit al vaker gehad en vind het wel heel duur als je zo'n bus maar 1 keer kan gebruiken. Het gaat om de Soya versie. De pakjes kon ik niet meer vinden bij Ekoplaza.
- JudithK
- Berichten: 1105
- Lid geworden op: do okt 08, 2009 20:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Slagroom?
Volgens de natuurwinkel hier zijn er leveringsproblemen met de pakjes. Deze zijn al een paar maanden niet meer op voorraad.
De soyatoo slagroomspuit heb ik geen ervaring mee. Wij hebben altijd die van Veggiedeli en die kunnen we een paar weken gebruiken na openen.
De soyatoo slagroomspuit heb ik geen ervaring mee. Wij hebben altijd die van Veggiedeli en die kunnen we een paar weken gebruiken na openen.
Trotse moeder van Meilan, Yaël en Leia!
-
- Berichten: 795
- Lid geworden op: vr nov 15, 2002 19:21
- Leefwijze: flexanist
- Locatie: Venlo
- Contacteer:
Re: Slagroom?
Ja, had ik ook, maar enkele tips:bianka schreef:Hebben jullie ook altijd het probleem met de spuitbussen van Soyatoo dat hij de eerste keer goed werkt en daarna lijkt het wel of er "melk" uitkomt? Geen druk meer in de spuitbus...
- schud de bus goed door elkaar voordat ie de koelkast ingaat
- zet 'm op de kop in de koelkast, zo blijft de room tegen de spuitmond
- probeer bij gebruik de slagroom steeds naar de mond te slingeren
- stop onmiddellijk met spuiten als er geen room komt (laat dan de bus een uurtje uit de koelkast en schud opnieuw)
Ik krijg de bus inmiddels vrijwel altijd helemaal leeg

"Je bent wat je eet!", zei de kanibaal die net een vegetariër had opgegeten.
Re: Slagroom?
Ik heb een pakje slagroom van granoVita staan. Ga het straks maar eens kloppen, ben wel benieuwd!
Zie het op hun site niet meer staan toen ik zocht naar een plaatje. Wel een spuitbus. Is wel handiger...
Iemand ervaring met dit merk? Vind het altijd zo zonde om het hele pakje te maken voor mij alleen
Zie het op hun site niet meer staan toen ik zocht naar een plaatje. Wel een spuitbus. Is wel handiger...
Iemand ervaring met dit merk? Vind het altijd zo zonde om het hele pakje te maken voor mij alleen

Re: Slagroom?
maar het is wel van de zotte dat het zo moet gaan om iets uit een bus slagroom te krijgen haha
-
- Berichten: 2759
- Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
- Leefwijze: part-time veganist
- Locatie: Utrecht
Re: Slagroom?
Ik heb dat ook wel eens gehad, inderdaad niet erg handig. Ik vraag me af hoe het komt. Als het bijvoorbeeld een milieuvriendelijkere soort spuitbus is dan andere slagrooms hebben, vind ik het wel acceptabel.
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Slagroom?
Afgelopen jaarwisseling voor het eerst soja slagroom geprobeerd van het merk Soyatoo. Mijn eerste reactie toen ik het rook was "slagroomtaart dat te lang in de kartonnen doos heeft gezeten"
Maar over de bowl heen (fruit in vruchtenwijn) was het toch wel goed te doen. Beter dan zonder iig 


Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: Slagroom?
Ik heb nu voor het eerst die van veggiedeli genomen (had altijd die van soyatoo) en die is echt zoveel lekkerder! Het komt ook veel beter eruit, ik had altijd problemen met die van soyatoo.
Re: Slagroom?
Vind ik ook! als die nou eens net zo goed verkrijgbaar werd als Soyatoo...Marla schreef:Ik heb nu voor het eerst die van veggiedeli genomen (had altijd die van soyatoo) en die is echt zoveel lekkerder! Het komt ook veel beter eruit, ik had altijd problemen met die van soyatoo.
Re: Slagroom?
Wordt die van Veggiedeli ook ergens standaard in een winkel verkocht of moet je dat overal bestellen?
- JudithK
- Berichten: 1105
- Lid geworden op: do okt 08, 2009 20:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Slagroom?
Wij kunnen het in de natuurwinkel kopen. We hadden gevraagd of ze naast het assortiment van de vegetarische slager ook veggiedeli kunnen leveren en dat is gelukt. Ze hebben nu standaard een aantal veggiedeli producten (o.a. kazen en slagroom) in de koeling staan. Het kan in Almere 

Trotse moeder van Meilan, Yaël en Leia!
Re: Slagroom?
Ik snap werkelijk niet dat mensen de Soyatoo naar karton vinden smaken heb je die uit het pakje gebruikt of zo?. en is de karton smaak erin getrokken?.
Die rijstversie vind ik vies die heeft gewoon een zeer duidelijk waterige rijst (bij) smaak.
Overigens is de soyatoo op zo kort mogelijke termijn gewoon weer beschikbaar.
Die rijstversie vind ik vies die heeft gewoon een zeer duidelijk waterige rijst (bij) smaak.
Overigens is de soyatoo op zo kort mogelijke termijn gewoon weer beschikbaar.
Maybe There's a world where we don't have to run, And maybe There's a time we'll call our own Livin' free in harmony and majesty . . . Uit: Maybe van Thom Pace http://www.youtube.com/watch?v=z9VgJAdMTZc
Re: Slagroom?
Tja, ik snap niet dat je de rijstmelkslagroom vies vindt...
Iets met smaak en twisten enzo denk ik.
Iets met smaak en twisten enzo denk ik.
Re: Slagroom?
ik heb t deze week nog nodig? HEb het eerder eens gebruikt en kreeg toen positieve reacties van notoire slagroom gebruikers. Anders de spuitbus variant? Ik keek even op verpakking, maar oatly en spelt'room' zijn niet opklopbaar, toch?Ineke schreef:Ik snap werkelijk niet dat mensen de Soyatoo naar karton vinden smaken heb je die uit het pakje gebruikt of zo?. en is de karton smaak erin getrokken?.
Die rijstversie vind ik vies die heeft gewoon een zeer duidelijk waterige rijst (bij) smaak.
Overigens is de soyatoo op zo kort mogelijke termijn gewoon weer beschikbaar.
Re: Slagroom?
Heeft er iemand ervaring met het opkloppen van kokosroom die uit een blikje gekoelde volvette kokosmelk geschept is? Ik lees er veel positieve verhalen over op Engelstalige blogs, maar op de één of andere manier durf ik het nog steeds niet uit te proberen.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Slagroom?
Ik heb het wel een paar keer op (niet precies dat recept, maar zoiets), vind het best lekker! Ik kon het niet echt heel luchtig kloppen en ik vond het wat dat betreft ook niet zo op slagroom lijken, maar het is zeker wel een lekker romige topping voor taart of toetjesMartine schreef:Heeft er iemand ervaring met het opkloppen van kokosroom die uit een blikje gekoelde volvette kokosmelk geschept is? Ik lees er veel positieve verhalen over op Engelstalige blogs, maar op de één of andere manier durf ik het nog steeds niet uit te proberen.

-
- Berichten: 852
- Lid geworden op: za okt 10, 2009 15:02
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Slagroom?
Bonnie Heb je ook poeder suiker gebruikt? Of kun je hiervoor ook een gezondere vorm van zoetstof gebruiken?
Re: Slagroom?
Ja, dat vroeg ik me ook af! Als je het met stevia maakt, zou je misschien een klein beetje maizena, arrowroot of johannisbroodpitmeel erdoor kunnen mixen, zodat het toch mooi stevig wordt?forisma schreef:Bonnie Heb je ook poeder suiker gebruikt? Of kun je hiervoor ook een gezondere vorm van zoetstof gebruiken?
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Slagroom?
Oh, dat weet ik niet meer! Ik denk dat ik toen wel poedersuiker heb gebruikt ja. Het lijkt me dat het ook met bijvoorbeeld een beetje agave of andere vloeibare zoetstof kan. Dan is het misschien ietsje dunner en ietsje minder zoet maar slagroom hoeft toch niet mierzoet te zijnforisma schreef:Bonnie Heb je ook poeder suiker gebruikt? Of kun je hiervoor ook een gezondere vorm van zoetstof gebruiken?

Dat lijkt me ook wel fijn inderdaad! maar misschien wel ingewikkelder omdat je maizena enzo meestal moet verhitten?Martine schreef:Ja, dat vroeg ik me ook af! Als je het met stevia maakt, zou je misschien een klein beetje maizena, arrowroot of johannisbroodpitmeel erdoor kunnen mixen, zodat het toch mooi stevig wordt?forisma schreef:Bonnie Heb je ook poeder suiker gebruikt? Of kun je hiervoor ook een gezondere vorm van zoetstof gebruiken?
Deze wil ik zelf ook nog een keer proberen: http://www.theppk.com/2011/04/rad-whip/ (Isa zegt dat die ook met agave kan, dus misschien ook wel met stevia, als je dat zou willen)
Re: Slagroom?
Verdikkings/bindmiddelen krijgen vaak hun volle kracht als je ze verhit, maar zeker Johannisbroodpitmeel werkt op kamertemperatuur ook best goed, vooral als je het een poosje laat opstijven.Bonnie schreef: Dat lijkt me ook wel fijn inderdaad! maar misschien wel ingewikkelder omdat je maizena enzo meestal moet verhitten?
Deze wil ik zelf ook nog een keer proberen: http://www.theppk.com/2011/04/rad-whip/ (Isa zegt dat die ook met agave kan, dus misschien ook wel met stevia, als je dat zou willen)
Die rad whip van Isa schijnt inderdaad ook heel goed te zijn, maar dat recept vind ik wel erg bewerkelijk, met veel stapjes die mis kunnen gaan...
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!