De vulling van de praline is dik, een beetje als chocopasta, dus het smelt maar iets sneller dan de chocolade zelf. Dat vind ik een veel betere combinatie.

Moderators: Morality, Martine, Rorrim
O, die vind ik best lekker!ijsbek schreef:Laatst Yam balletjes van Florentin geprobeerd. Was niet echt onder de indruk, zeker de prijs in acht genomen.
Haha ja misschien is dat het.Bonnie schreef:Hahaha, ik vind ze zelf ook niet echt heel lekker eigenlijk. Ik dacht dat mijn smaak misschien zou zijn veranderd, en ik hou van chocola en van amaretto dus in theorie vond ik ze lekker, maar tja. Het is zo'n gek contrast tussen harde chocola en compleet vloeibare vulling, brr.
Kijk, dat klinkt veel beter! Ik ga ze toch maar eens proberen geloof ik.Bonnie schreef:De vulling van de praline is dik, een beetje als chocopasta, dus het smelt maar iets sneller dan de chocolade zelf. Dat vind ik een veel betere combinatie.Ik vind ze lekker! Wel heel zoet en niet enorm hazelnotig (maar ik vergelijk ze met zelfgemaakte hazelnoottruffels van pure chocola -- da's ook iets heel anders natuurlijk).
Smaken verschillen.Framboos schreef:O, die vind ik best lekker!ijsbek schreef:Laatst Yam balletjes van Florentin geprobeerd. Was niet echt onder de indruk, zeker de prijs in acht genomen.
Bedankt voor je reactieMartine schreef:Pure chocola is inderdaad vaak vegan. Soms zitten er botervet of andere melkbestanddelen in, maar meestal niet. Als er (soja) achter de lecithine staat is het sojalecithine en dus niet dierlijk. Vanille-aroma kan van bevergeil gemaakt zijn, maar dat gebeurt heel weinig en wordt waarschijnlijk vooral in roomijs gebruikt. De Keuringsdienst van Waarde heeft hier twee afleveringen aan gewijd.
Haha ik ben ook gecaved en wilde al melden dat het totaal niet zulke harde drop is als het lijkt en dat 't heerlijk is en je het beter niet kunt kopen als je maar 1 of 2 dropjes wilt eten.Martine schreef:Ik heb de Vrolijke Drop gekocht. Het is maar goed dat we het grootste deel van de avond niet thuis waren, anders was de zak al leeg geweest denk ik![]()
De buitenkant is een soort korstje van suiker, maar daar bijt je makkelijk doorheen en binnenin zijn ze lekker zacht en smeuig. De smaak is behoorlijk dropachtig met zoethout, salmiak en ik proefde ook een beetje anijs. Echt dooreetdrop.
Heb je wel eens amerikaanse sojayoghurt gehad? Zoals je het beschrijft lijkt het daarop.Martine schreef:Nog iets getest, haver 'yoghurt' van Yosa, sinds kort te koop bij Ekoplaza: https://webshop.ekoplaza.nl/nl/producten/zoeken/yosa/
Ik had de citrussmaak en het lijkt totaal niet op yoghurt. Heel zoet, met de textuur van pudding. Meer een soort citroen cheesecake toetje dan een bakje yoghurt.