Welke mayo zal ik aanschaffen?
Moderators: Morality, Martine, Rorrim
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Kom ik aan... Ik moet toegeven dat ik de eivrije mayo van Machandel best lekker vind. Andere merken heb ik niet geprobeerd. De Veganaise die Martine noemt ken ik wel, maar is al weer even geleden dat ik die op heb...
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Waarom maken jullie eigenlijk niet zelf mayo?
Het lijkt heel eng enzo, ik was vroeger ook eeuwig op zoek naar een lekkere mayo in de winkel, maar het is echt piece of cake met een staafmixer en veeeel goedkoper. Plus dat je er allerlei sausjes mee kunt maken (kruiden doorheen doen, knoflooksaus etc)

-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Doe ik ook nog steeds hoor! Nou ja ik, Rick is de mayo maker hier in huis.
Maar zo'n pot is wel erg handig om op voorraad te hebben, en ik moet zeggen dat ik die mayolijn van Remia ook echt wel héél erg lekker vind.
Maar zo'n pot is wel erg handig om op voorraad te hebben, en ik moet zeggen dat ik die mayolijn van Remia ook echt wel héél erg lekker vind.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Luiheid haha. Ik heb vaak (niet dat ik het vaak eet..) maar een klein beetje nodig en ik durf zelfgemaakte dingen niet zo lang te bewaren..Ananas schreef:Waarom maken jullie eigenlijk niet zelf mayo?Het lijkt heel eng enzo, ik was vroeger ook eeuwig op zoek naar een lekkere mayo in de winkel, maar het is echt piece of cake met een staafmixer en veeeel goedkoper. Plus dat je er allerlei sausjes mee kunt maken (kruiden doorheen doen, knoflooksaus etc)
Wat is jouw succesrecept?
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Haha, ja ok die potjes zijn wel net iets makkelijker
als ik mayo over heb, vind ik altijd wel een reden om het op te eten, misschien ook niet zo goed.
Ik maak het altijd ongeveer zo http://veganchallenge.nl/veganaise/ maar dan met 2x zoveel azijn. Meestal maak ik de helft van het recept, dat is wel genoeg.

Ik maak het altijd ongeveer zo http://veganchallenge.nl/veganaise/ maar dan met 2x zoveel azijn. Meestal maak ik de helft van het recept, dat is wel genoeg.
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Thanks, heb het recept opgeslagen in Evernote en zal het eens uitproberen.
(Haha, ik verzin ook redenen om Vegenaise te eten.)
(Haha, ik verzin ook redenen om Vegenaise te eten.)
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Ja vind ik ook ideaal! En je kan er inderdaad steeds een ander smaakje aan geven. Voor mayo vind ik een beetje azijn en zurig wel lekker, en met dille erdoor is hij weer frisser, veel knoflook maakt hem meer aioli-achtig enzo. Ideaal, en zo makkelijk!Ananas schreef:Waarom maken jullie eigenlijk niet zelf mayo?Het lijkt heel eng enzo, ik was vroeger ook eeuwig op zoek naar een lekkere mayo in de winkel, maar het is echt piece of cake met een staafmixer en veeeel goedkoper. Plus dat je er allerlei sausjes mee kunt maken (kruiden doorheen doen, knoflooksaus etc)
Lieve Nugget! <3
Clover
Clover
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Haha wij hebben altijd die mayo van smaakt.
Nou moet ik zeggen dat wij niet echt mayo kenners zijn hoor, aten het voorheen misschien 1x in de 3 jaar.
Gebruiken deze nu als basis voor andere sausjes.
Mijn man maakt er meestal nog iets anders van met paprika erdoor en kruiden en knoflook, dan is het best te doen hoor.
Echt mayo gewoon om de mayo, zoals je die bij patat eet die eten we eigenlijk nooit.
Nou moet ik zeggen dat wij niet echt mayo kenners zijn hoor, aten het voorheen misschien 1x in de 3 jaar.
Gebruiken deze nu als basis voor andere sausjes.
Mijn man maakt er meestal nog iets anders van met paprika erdoor en kruiden en knoflook, dan is het best te doen hoor.
Echt mayo gewoon om de mayo, zoals je die bij patat eet die eten we eigenlijk nooit.
-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Ik heb echt noooooit mayonnaise gegeten toen ik nog niet vegan was dus ik ben niet bekend met de smaak. Maar ik wil graag salades dressings maken die een beetje romig zijn. Ik was laatst een beetje lui on zelf mayo te maken en heb dus die van Remia gekocht. Ik vind het eerlijk gezegd chemisch smaken en als je naar de ingrediënten kijkt zie je calcium-dinatrium EDTA, wat me helemaal niet gezond lijkt gezien het gebruikt wordt in cosmetica en heel vervuilend voor het milieu is. Dus volgende keer maar zelf maken!
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Voor romige dressings zou ik tahin of geweekte cashewnoten gebruiken 

-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Vind ik ook wel lekker maar het heeft een sterke smaak, mayo is wel neutraal.Ananas schreef:Voor romige dressings zou ik tahin of geweekte cashewnoten gebruiken
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Als ik 3 keer mayo heb gegeten in mijn leven is het veel, ik vind het een vieze hap vet die niets toevoegt
Is veganmayo "lichter"?
Geweekte cashews (ongeroosterd) smaken toch niet sterk?

Is veganmayo "lichter"?
Geweekte cashews (ongeroosterd) smaken toch niet sterk?
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
NopeAssie schreef:Is veganmayo "lichter"?

Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?

Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Mag ik even jullie hulp inschakelen?
Dit weekend komt er een vriendin falafel eten.
Ik zou een recept willen voor knoflooksaus.
Liefst op basis van yofu, meteen beter voor de lijn ook
Iemand tips?
Dankjewel alvast!
Dit weekend komt er een vriendin falafel eten.
Ik zou een recept willen voor knoflooksaus.
Liefst op basis van yofu, meteen beter voor de lijn ook

Iemand tips?
Dankjewel alvast!

Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Dat is makkelijk hoor. Men neme ongezoete yofu (Mild&Creamy uit de super kan, echt ongezoete van de biowinkel is beter, want daar zit geen vanille in), daar roer je wat uitgeperste knoflook of knoflookpoeder en een beetje zout door en klaar!
Eventueel kun je het nog wat opleuken met een beetje mayo om het dikker te maken, en wat dille, peper en azijn/citroensap en zoetmiddel voor extra smaak.

Eventueel kun je het nog wat opleuken met een beetje mayo om het dikker te maken, en wat dille, peper en azijn/citroensap en zoetmiddel voor extra smaak.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Mayo heb ik niet in huis (ik eet dat niet), en om voor dat kleine beetje zelf te maken dat lijkt mij al te gek.
Okido, dat ga ik eens testen.
'k Zal hem wat pimpen met wat azijn misschien.
Kan dat met appelazijn ook? Dit staat hier in de kast en ik heb dat nog nooit gebruikt
Tips waar ik dat voor kan gebruiken zijn dus ook welkom
Okido, dat ga ik eens testen.
'k Zal hem wat pimpen met wat azijn misschien.
Kan dat met appelazijn ook? Dit staat hier in de kast en ik heb dat nog nooit gebruikt

Tips waar ik dat voor kan gebruiken zijn dus ook welkom

Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
Ja, kan ook met appelazijn. Het wordt wel snel te zuur, dus dan moet moet je ook wat suiker of ander zoetmiddel erbij doen.
Appelazijn kun je onder andere ook gebruiken voor dressings (vinaigrette), om cakes te laten rijzen in combinatie met baksoda, en in vegan kaasrecepten voor een hartige gefermenteerde smaak. Er zijn ook mensen die hun haar ermee wassen.
Appelazijn kun je onder andere ook gebruiken voor dressings (vinaigrette), om cakes te laten rijzen in combinatie met baksoda, en in vegan kaasrecepten voor een hartige gefermenteerde smaak. Er zijn ook mensen die hun haar ermee wassen.

Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Welke mayo zal ik aanschaffen?
ok, bedankt voor de info Martine! 
