Ik ben gek op chocolade, vooral witte (is dat chocolade? )
Voordat ik vegan werd, at ik meestal Tony chocoloneley.. Maar wat nu? Er is wel vegan chocolade, maar die cacao(boter) is voor zover ik weet wel met/door slaven en slechtbetaalde boeren geproduceerd, en dan smaakt het toch een stuk minder
Dus.. chocolade opgeven, of is er iets dat ik niet weet?
Edit: Sorry, ik zie dat Bonvita choclodade wel Fair Trade is lekkere binnenkomer..
Bonnie schreef:Hoi! Green&Blacks Maya Gold is ook fair trade & vegan.
Er zijn nog een paar smaken van Green&Blacks, o.a. de pure als ik me niet vergis.
Het staat op de achterkant vermeld of hij geschikt is voor vegetariers/veganisten.
Ja klopt, dat is dus vanwege die sporen. Er is een keer een topic over geweest, ik zal kijken wat daar precies in staat.
Edit: opgezocht: "De pure reep bevat geen melkeiwit maar in de fabriek waar o.a. Tony's repen worden gemaakt wordt ook melkpoeder verwerkt."
Het hangt er dus vanaf of je het erg vindt dat er mogelijk sporen van melkeiwit in zitten. Ik maak daar zelf niet zo'n probleem van dus wat mij betreft is die reep gewoon vegan.
Als ik ongesteld moet worden ofzo, dan wil ik ook altijd chocola,maar ik kan sowieso geen lactose verdragen... Dan maakt mijn vader wel eens als toetje stoofperen met chocoladesaus van soyamelk:D
Nog even over die Tony's chocoloney: heeft hij die niet alleen geproduceerd om te bewijzen dat elke chocolade gemaakt wordt m.b.v. slavernij? Volgens mij heeft hij Tony's chocoloney op de markt gebracht met de bewering dat hij zonder slavernij geproduceerd is. En eindelijk kreeg hij een eerlijke reactie van de andere chocoladeproducenten: ze riepen massaal dat zo'n chocolade gewoon niet bestaat. Voorheen hadden ze dat altijd ontkend. Dus wel een geniale truc, maar volgens mij geen "slaafvrije" chocolade. Althans dat heb ik in de ANS (algemeen Nijmeegs studentenblad) gelezen. Maar dat is al weer een tijd geleden. Misschien is het hem inmiddels wel gelukt om echt fair te produceren.
Als er iemand wat over weet, hoor ik dat graag
"Raum für alle hat die Erde, was verfolgst Du meine Herde?" (uit "Alpenjäger" van Friedrich Schiller)
Hi,
de rijstmelkchocoladereep van Bonvita is echt heerlijk zeg!
Ik was helemaal van de chocolade af, omdat puur zo'n sterke smaak heeft.
Maar deze is echt jammie (helaas )
Vegan en Fair Trade en biologisch.
Ingrediënten: ruwe rietsuiker*, cacaoboter*, rijststroop (12%)*,
cacaomassa*, hazelnoten*, vanille* en zout.
* van biologische herkomst. http://www.nieuweband.nl/producten/detail/6475/
PetraPS schreef:Hi,
de rijstmelkchocoladereep van Bonvita is echt heerlijk zeg!
Ik was helemaal van de chocolade af, omdat puur zo'n sterke smaak heeft.
Maar deze is echt jammie (helaas )
Vegan en Fair Trade en biologisch.
Ingrediënten: ruwe rietsuiker*, cacaoboter*, rijststroop (12%)*,
cacaomassa*, hazelnoten*, vanille* en zout.
* van biologische herkomst. http://www.nieuweband.nl/producten/detail/6475/
Voor wie er wat aan heeft: hij smaakt naar koetjesreep.
Ja, je moet er van houden. Ik vond die rijstmelkchocola ook wel lekker (als het dezelfde was, volgens mij wel), maar ik vond hem smaken naar van die chocoladesigaretten die je met Sinterklaas altijd hebt... wel leuk voor een keer maar ik heb liever pure chocola
mijn moeder heb ik naast green&black melkchocolade de bonvita rijst melkchocolade(niet de witte) laten proeven.
de bonvita was de winnaar terwijl ze echt van melkchocolade houdt
Tja, smaken verschillen (gelukkig). De een vind puur lekker en de ander (rijst)melk.
Ik ben iig blij, dat ik niet alleen maar uit puur kan kiezen.
Of niet eigenlijk......er zijn al een paar repen op hier in huis