witte en andere vegan chocolade!

Welke produkten zijn al dan niet veganistisch? Zijn er alternatieven?

Moderators: Morality, Martine, Rorrim

Plaats reactie
FaYe

witte en andere vegan chocolade!

Bericht door FaYe »

eeeeeeeindelijk heb ik vegan witte chocolade gevonden en dat wil ik jullie natuurlijk niet onthouden ! :D

kijk op http://www.bonvita.com

Mave
Berichten: 731
Lid geworden op: do apr 06, 2006 12:46
Leefwijze: vegetarier

Bericht door Mave »

Relaxt:D
En niet eens heel duur.:)

Gebruikersavatar
judaluce
Berichten: 44
Lid geworden op: ma mei 16, 2005 18:00

Bericht door judaluce »

Witte chocolade! Yippie!
:thanks: voor de tip!

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

my prayers have been answered!!

Ik dacht er laatst namelijk aan om zelf maar witte chocolade te gaan maken..
(hoewel ik dat nog steeds van plan ben)


en hier komt dus die vegan 'bountybar' vandaan:D
http://www.bonvita.com/webwinkel.html
La maquereau des petits g?teaux (h)

Mark
Berichten: 299
Lid geworden op: di okt 18, 2005 8:42
Leefwijze: veganist

Bericht door Mark »

ooeh me likey!!
gelijk ff een bestelling doen, heb echt weer eens trek in witte chocola :)

Joop
Berichten: 1402
Lid geworden op: di aug 01, 2006 7:56

Re: witte en andere vegan chocolade!

Bericht door Joop »

FaYe schreef:eeeeeeeindelijk heb ik vegan witte chocolade gevonden en dat wil ik jullie natuurlijk niet onthouden ! :D

kijk op http://www.bonvita.com
Natuurwinkel verkoopt ze ook btw. voor EUR2.20, zowel de witte als de melk alsook de puur met cranberries erin!

blauw
Berichten: 625
Lid geworden op: wo apr 19, 2006 21:07

Bericht door blauw »

Mijn natuurwinkel niet! Als ik loon heb ontvangen ga ik denk ik maar eens bestellen.... hmmm chocola....

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

Ik vind de witte chocola wel lekker, maar de melk lijkt toch niet echt op melkchocola. Zit niet heel veel smaak aan op de een of andere manier.

Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door Vegantastic »

Ik vind dat het wel op melkchocolade lijkt. De witte choco vind ik lijken op goedkope witte chocolade. Ook wel lekker in ieder geval :)

Fontanelle
Berichten: 1713
Lid geworden op: ma nov 07, 2005 21:49
Leefwijze: veganist

Bericht door Fontanelle »

ingenting schreef:Ik dacht er laatst namelijk aan om zelf maar witte chocolade te gaan maken..
(hoewel ik dat nog steeds van plan ben)
Heb je daar misschien een recept voor ? :D

Penny Lane
Berichten: 312
Lid geworden op: zo aug 14, 2005 17:39
Leefwijze: veganist
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Bericht door Penny Lane »

halleluja! <333
look back and laugh

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

Fontanelle schreef:
Heb je daar misschien een recept voor ? :D
nee :(

het is vooral 'afkijken' wat er achterop de pakjes witte chocolade staat en dan de juiste verhouding zoeken..
Maar misschien dat ik ergens een boek met basis recepten ergens kan vinden.

Vind het toch wel interessant, dat temperen etc. ^_^
La maquereau des petits g?teaux (h)

Mave
Berichten: 731
Lid geworden op: do apr 06, 2006 12:46
Leefwijze: vegetarier

Bericht door Mave »

Ik heb een keer een heel raar, gek boek gelezen waar ook recepten instonden. Oa hoe je chocola moest maken:o Van cacaoboon tot chocoreep zegmaar..
kzal es opzoeken hoe dat boek heet.

edit: Rode rozen en tortilla's / Laura Esquivel

t boek zelf slaat echt nergens op maargoed, wie weet heb je er wat aan:)

Fontanelle
Berichten: 1713
Lid geworden op: ma nov 07, 2005 21:49
Leefwijze: veganist

Bericht door Fontanelle »

Plain chocolate is made of cocoa powder, chocolate liquor, cocoa butter, and sugar. Milk chocolate, of course, has milk added. White chocolate is made of cocoa butter, milk, and sugar.

After the ingredients are mixed, the product is further refined to create chocolate suitable for solid bars and pieces. It's mixed, heated, and cooled very precisely in methods called "conching" and "tempering." These processes can take up to a week for the finest chocolates.




White Chocolate - cocoa butter, whole milk powder, sugar, Vanilla, Lethicin.
The final process is called Tempering, because cocoa butter exhibits an unstable crystal formation the blended chocolate must be cooled very carefully to encourage the crystals to stabilise in the right order, and to produce the desired properties of i8n the finished chocolate i.e. a good gloss in the finished product, a snappy bite and a tender melt in the mouth. All this is achieved by the tempering process, first the mass is cooled in stages from about 45?C to about 27?C and then warmed up again to about 37?C followed by cooling down to it's solid state.

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

:D

..in de trein had ik al een boodschappenlijstje gemaakt:
(suiker)thermometer
soja lecithine (thank you natuurwinkel!)
amandel melk poeder


en volgens mij weet mijn moeder wel een plek om cacao boter te halen 8)
La maquereau des petits g?teaux (h)

Fontanelle
Berichten: 1713
Lid geworden op: ma nov 07, 2005 21:49
Leefwijze: veganist

Bericht door Fontanelle »

ingenting schreef::D

..in de trein had ik al een boodschappenlijstje gemaakt:
(suiker)thermometer
soja lecithine (thank you natuurwinkel!)
amandel melk poeder


en volgens mij weet mijn moeder wel een plek om cacao boter te halen 8)
-waar kun je cacoa boter vandaan plukken?
-hoe ga je dat doen met die temperaturen (koelen etc)?

Billie&Bollie
Berichten: 206
Lid geworden op: ma jul 31, 2006 19:58
Locatie: Belgi

Bericht door Billie&Bollie »

Heb vanmorgen 2 repen vegan witte chocolade bonvitta gekocht in de bioshop: wel lekker maar o zo zoet...

ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting »

Fontanelle schreef:
-waar kun je cacoa boter vandaan plukken?
-hoe ga je dat doen met die temperaturen (koelen etc)?
cacaoboter:
mijn moeder heeft nog wat contacten op de horeca afdeling van haar stage plek (middelbare school), dus met een beetje geluk hebben ze dat nog in de voorraad kast liggen...

en.. ik heb nog geen idee... ik heb wel een setje dat gemaakt is om op lage temperatuur chocolade te smelten..
maar eh, eerst maar gewoon een beetje proberen/toch nog een boek erbij.. en dan kijken hoe het anders/beter kan:)
La maquereau des petits g?teaux (h)

Tijmetje
Berichten: 134
Lid geworden op: zo mar 13, 2005 11:53
Leefwijze: veganist
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Bericht door Tijmetje »

Framboos schreef:Ik vind de witte chocola wel lekker, maar de melk lijkt toch niet echt op melkchocola. Zit niet heel veel smaak aan op de een of andere manier.
Alex schreef:Ik vind dat het wel op melkchocolade lijkt.
Ik vind de "melk"chocola ook wel smaken naar de melkchocolade die ik me herinner van lang, lang geleden, maar ik ben nu zo aan puur gewend dat ik dat een stuk lekkerder vind, veel meer echte chocolade smaak.

Maar dit spul is nog steeds erg leuk. Ik eet het alleen wel veel sneller op dan andere chocolade.

Yvonne

Bericht door Yvonne »

En ze hebben NOUGY'S!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Die zijn echt heerlijk, maar bij ons in de buurt nergens meer te vinden. Gelijk maar even een doos besteld!

Plaats reactie