Ben je gewend aan (surrogaat)koffie met melk of room? Probeer het eens met kokosnootextract. Het wordt verkocht in blik en staat in de supermarkt vaak bij de Indische gerechten.
Alleen jammer dat er conserveermiddel bij zit. Weet iemand kokosnootextract zonder conserveermiddel te vinden?
Wat is er mis met good 'ol sojamelk in je koffie? Ik drink zelf zwart, maar het wordt hier af en toe weleens geschonken als er geen echte melk is. Even opkloppen maakt het extra mooi/lekker.
Braaf heb ik gezocht en een topic gevonden waar ik mijn vraag kwijt kan.
Sojamelk gaat altijd zo schiften in de koffie, en dat vind ik niet zo lekker. Hier staat dus kokosspul als alternatief, iemand daar ervaring mee? Of misschien een ander alternatief?
blauw schreef:Braaf heb ik gezocht en een topic gevonden waar ik mijn vraag kwijt kan.
Sojamelk gaat altijd zo schiften in de koffie, en dat vind ik niet zo lekker. Hier staat dus kokosspul als alternatief, iemand daar ervaring mee? Of misschien een ander alternatief?
Er bestaat toch ook speciale soja koffie melk? Gaat die ook schiften?
Ik lust zelf geen koffie, maar het lijkt me dat je koffie met kokosmelk een duidelijke kokossmaak krijgt, en ik vraag me af of dat nou zo lekker is. Misschien heeft iemand ervaring met havermelk ofzo? Ik weet niet of dat ook schift. Anders zou je sojacuisine kunnen proberen, dat schift niet, maar is wel vetter en duurder dan sojamelk natuurlijk.
Speciale sojakoffiemelk? Dat heb ik nog nooit gezien... Zal mijn ogen eens goed open houden volgende keer bij de natuurwinkel. En amandelmelk kan ik natuurlijk ook proberen, maar die gaan geloof ik alleen per liter en als je dat dan alleen gebruikt voor af en toe een scheutje in de koffie dan duurt het misschien te lang voor dat het op is, want los vind ik het niet zo lekker, beetje te zoet.
blauw schreef:Speciale sojakoffiemelk? Dat heb ik nog nooit gezien... Zal mijn ogen eens goed open houden volgende keer bij de natuurwinkel. En amandelmelk kan ik natuurlijk ook proberen, maar die gaan geloof ik alleen per liter en als je dat dan alleen gebruikt voor af en toe een scheutje in de koffie dan duurt het misschien te lang voor dat het op is, want los vind ik het niet zo lekker, beetje te zoet.
Je kan er prima hot-coco van maken (paar schepjes Green&Blacks erbij), veeel lekerderderder dan met Sojamelk!!
Ja, dat heb ik weleens geprobeerd nadat Kirsten in een topic had gezegd dat dat lekker was, maar dat vond ik zo lekker dat ik binnen no time die bus Green&Black's op had. I'm a chocolate junkie. Dus ik probeer mezelf in te houden en het niet weer te kopen
blauw schreef:maar die gaan geloof ik alleen per liter en als je dat dan alleen gebruikt voor af en toe een scheutje in de koffie dan duurt het misschien te lang voor dat het op is
Misschien moet je dan de rest invriezen in van die ijsblokjeszakjes of -bakjes? Dan kun je het per portie uit de vriezer halen en de rest zo lang bewaren als je zelf wilt. Mits je een vriezer hebt natuurlijk.
Volgens mij bestaat die speciale soja koffieroom niet meer.
Ik heb er eigenlijk nooit last van dat het gaat schiften (drink mijn koffie meestal zwart maar soms heb ik zin in cappuchino ofzo), misschien hangt het er ook wel vanaf welke sojamelk je gebruikt?
blauw schreef:Braaf heb ik gezocht en een topic gevonden waar ik mijn vraag kwijt kan.
Sojamelk gaat altijd zo schiften in de koffie, en dat vind ik niet zo lekker. Hier staat dus kokosspul als alternatief, iemand daar ervaring mee? Of misschien een ander alternatief?
Bij ons ging het ook schiften als we sojamelk erbij schonken.
Nu doen we eerst de sojamelk in de kop en daarna koffie zetten en dan de koffie erbij schenken.
Dit gaat beter.
Ik denk (misschien heb ik het mis) dat het met de temperatuurverschil te maken heeft.
Te koude sojamelk bij de hete koffie.
Hoe doen ze het eigenlijk in de starbucks? daar schift t niet.
Put a ribbon round my neck and call me a libertine
I will sing you songs of dreams I used to dream
I will sail away on seas of silver and gold
Until I reach my home