VegFest - 1 November 2015
VegFest - 1 November 2015
Vandaag hebben mijn vriendin en ik voor het eerst mede-veganisten ontmoet. Het was erg gezellig, het eten was lekker en het smaakte naar meer. Daarom hebben wij ons ingeschreven voor VegFest in Utrecht. Zijn er meer forummers die hierheen gaan? We hebben er reuze zin in!
http://www.vegfest.nl/
http://www.vegfest.nl/
Re: VegFest - 1 November 2015
Leuk! Denk het wel, ben benieuwd.
Re: VegFest - 1 November 2015
Ik wil er ook graag heen. Even afwachten hoe druk ik het dan heb.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
-
- Site Admin
- Berichten: 2172
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 10:18
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Hilversum
Re: VegFest - 1 November 2015
Ik ga er zeker heen! Ik zal er staan met een kraampje van onze webshop (VegaVriend) en ik zal een lezing geven over vegavoeding voor huisdieren.
Kom gerust even hallo zeggen bij onze kraam!
Kom gerust even hallo zeggen bij onze kraam!

Re: VegFest - 1 November 2015
Dat klinkt leuk. Ik ga twee vriendinnen meevragen!
Re: VegFest - 1 November 2015
Ik ga ook, heb er zin in!
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: VegFest - 1 November 2015
Ja, naar VegFest kijk ik al weer een hele tijd uit. Zin in!
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: VegFest - 1 November 2015
Ik ga ook! Helaas heb ik allemaal suffe vrienden die of niet vegan zijn, of dat wel zijn, maar die dag allemaal andere (vast allemaal stomme, want geen VegFest) dingen te doen hebben. En om daar nou in mijn eentje rond te lopen, is ook maar zo alleen. Dus... enige kans dat ik iemand van dit forum daar kan ontmoeten? 

-
- Berichten: 1377
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Drechtsteden
- Contacteer:
Re: VegFest - 1 November 2015
Grappig wel hoe iets veranderd
De WVD (wereld veganisme dag) werd tot voor een jaar of 12 geleden meestal in gekraakte locaties gehouden. Ik kan me nog een forumbericht herinneren, een jaar of 12 geleden, dat geïnteresseerden dachten dat de WVD in de jaarbeurs gehouden zou worden en uiteindelijk bij een kraakpand uitkwamen en niet naar binnen durfden. Ik kan me nog wel bestuursvergaderingen herinneren om dit toch anders te gaan doen. Nu naar circa 12 jaar is het dan zover dat het in de jaarbeurs is
De WVD (wereld veganisme dag) werd tot voor een jaar of 12 geleden meestal in gekraakte locaties gehouden. Ik kan me nog een forumbericht herinneren, een jaar of 12 geleden, dat geïnteresseerden dachten dat de WVD in de jaarbeurs gehouden zou worden en uiteindelijk bij een kraakpand uitkwamen en niet naar binnen durfden. Ik kan me nog wel bestuursvergaderingen herinneren om dit toch anders te gaan doen. Nu naar circa 12 jaar is het dan zover dat het in de jaarbeurs is

Re: VegFest - 1 November 2015
Mooie ontwikkeling, betekent veel goeds!
Re: VegFest - 1 November 2015
Nog één nachtje slapen. Zo te zien wordt het inderdaad aardig groot! Op Facebook alleen geven al ruim 800 mensen aan aanwezig te zullen zijn.
Re: VegFest - 1 November 2015
Dick schreef:Nu naar circa 12 jaar is het dan zover dat het in de jaarbeurs is
Op na de Jaarbeurs-hallen!


xxx graan- en aardappelvrije suikervrije lookvrije paddestoelvrije fermentvrije peulvruchtvrije alcoholvrije plantenetert xxx
-
- Site Admin
- Berichten: 2172
- Lid geworden op: wo nov 20, 2002 10:18
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Hilversum
Re: VegFest - 1 November 2015
Wat mij betreft was het een groot succes!
Re: VegFest - 1 November 2015
Heeft er iemand toevallig nog meegedaan aan de speeddate van Vegadates?
- Windigo
- Berichten: 27
- Lid geworden op: do jan 08, 2015 10:54
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: VegFest - 1 November 2015
Ik vond het erg leuk en inspirerend, zou er zeker volgend jaar weer heen willen 
Ik heb voor het eerst seitan gegeten; wat lijkt dat veel op vlees! Heel veel mensen die junkfood eten, zouden volgens mij prima op seitan over kunnen stappen en het verschil niet eens merken. Ik vond het zo veel op vlees lijken dat ik het bijna niet meer lekker vond..
En een heerlijke raw vegan key lime pie op basis van cashewnoten en kokos, die vond ik gewoon lekkerder dan ''normale'' cheesecake!
Ik ben dus weer positief verrast en heb een boel leuke indrukken opgedaan.

Ik heb voor het eerst seitan gegeten; wat lijkt dat veel op vlees! Heel veel mensen die junkfood eten, zouden volgens mij prima op seitan over kunnen stappen en het verschil niet eens merken. Ik vond het zo veel op vlees lijken dat ik het bijna niet meer lekker vond..
En een heerlijke raw vegan key lime pie op basis van cashewnoten en kokos, die vond ik gewoon lekkerder dan ''normale'' cheesecake!
Ik ben dus weer positief verrast en heb een boel leuke indrukken opgedaan.
Nothing tastes as good as compassion feels
Re: VegFest - 1 November 2015
Nog nooit seitan gegeten, nu ben ik nieuwschierig
Re: VegFest - 1 November 2015
Her schijnt vrij gemakkelijk te maken te zijn.
Men neme een kilo of meer bloem.
Flink spoelen met water doorheen een zeef of doek (?) tot alle koolhydraten door de gootsteen zijn verspild.
Wat overblijft moet de seitan zijn.
Op smaak brengen met ik denk plantaardige bouillon of misschien asafoetida.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/seitan-recept/
Hieronder het recept om van gewone bloem zoals we die allemaal in de kast hebben staan zelf seitan (gluten) te maken.
(over seitan maken van speciaal glutenpoeder lees je: hier)
Ingrediënten
1 kg gewone bloem (je houdt straks 300 gr over)
1 tl zout
5,5 dl warm water
Zeef de bloem met het zout boven een kom en schenk heel geleidelijk het warme water erbij om een deeg te vormen. Kneed het deeg, dek de kom af met een vochtige doek en zet het 60 minuten op een warme plek.
Spoel het deeg onder koud stromend water en was het zetmeel eraf door er met je handen aan te trekken, het uit te rekken en erin te knijpen. Na 10-15 minuten wassen en knijpen hou je ongeveer 300 gram gluten over. Knijp er zoveel mogelijk water uit en snijd het deeg vervolgens in stukjes. Dep goed droog, zodat het niet te erg spat bij het frituren.
Men neme een kilo of meer bloem.
Flink spoelen met water doorheen een zeef of doek (?) tot alle koolhydraten door de gootsteen zijn verspild.
Wat overblijft moet de seitan zijn.
Op smaak brengen met ik denk plantaardige bouillon of misschien asafoetida.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/seitan-recept/
Hieronder het recept om van gewone bloem zoals we die allemaal in de kast hebben staan zelf seitan (gluten) te maken.
(over seitan maken van speciaal glutenpoeder lees je: hier)
Ingrediënten
1 kg gewone bloem (je houdt straks 300 gr over)
1 tl zout
5,5 dl warm water
Zeef de bloem met het zout boven een kom en schenk heel geleidelijk het warme water erbij om een deeg te vormen. Kneed het deeg, dek de kom af met een vochtige doek en zet het 60 minuten op een warme plek.
Spoel het deeg onder koud stromend water en was het zetmeel eraf door er met je handen aan te trekken, het uit te rekken en erin te knijpen. Na 10-15 minuten wassen en knijpen hou je ongeveer 300 gram gluten over. Knijp er zoveel mogelijk water uit en snijd het deeg vervolgens in stukjes. Dep goed droog, zodat het niet te erg spat bij het frituren.
xxx graan- en aardappelvrije suikervrije lookvrije paddestoelvrije fermentvrije peulvruchtvrije alcoholvrije plantenetert xxx
Re: VegFest - 1 November 2015
Je kunt ook gewoon gluten bij bijvoorbeeld de molen of natuurwinkel kopen. Is een stukje makkelijker.
Het seitanrecept dat ze bij de kookworshop tijdens VegFest gaven ging ongeveer zo:
Gluten en koud water mengen. Hij gaf aan dat je beter te veel water kunt gebruiken, omdat de textuur hetzelfde blijft en bij te weinig water je stukjes kunt houden die niet gemengd zijn en daardoor hard kunnen worden.
De seitan een uur in koud water laten rusten.
Dan flink uitknijpen en een kwartier koken.
De marinade die hij erbij gebruikte bestond uit rozemarijn, tijm, knoflook, ui, tamari, peperkorrel, jeneverbes en citroensap. Even marineren en dan bakken zoals je vlees bakt (dus niet frituren).
Als ik seitangehakt maak dan voeg ik gehaktkruiden al aan het droge meel toe. Wanneer de seitan gekookt is laat ik 'm even afkoelen en maal het dan in de keukenmachine tot gehakt. Daarna bak ik het pas.
Het seitanrecept dat ze bij de kookworshop tijdens VegFest gaven ging ongeveer zo:
Gluten en koud water mengen. Hij gaf aan dat je beter te veel water kunt gebruiken, omdat de textuur hetzelfde blijft en bij te weinig water je stukjes kunt houden die niet gemengd zijn en daardoor hard kunnen worden.
De seitan een uur in koud water laten rusten.
Dan flink uitknijpen en een kwartier koken.
De marinade die hij erbij gebruikte bestond uit rozemarijn, tijm, knoflook, ui, tamari, peperkorrel, jeneverbes en citroensap. Even marineren en dan bakken zoals je vlees bakt (dus niet frituren).
Als ik seitangehakt maak dan voeg ik gehaktkruiden al aan het droge meel toe. Wanneer de seitan gekookt is laat ik 'm even afkoelen en maal het dan in de keukenmachine tot gehakt. Daarna bak ik het pas.
Re: VegFest - 1 November 2015
ik kan nog geen pan water koken dus ik koop het liever kant en klaar.
Als mijn man niet thuis is(die kookt altijd) dan eet ik alleen dingen die je alleen nog maar in de magnetron hoeft te gooien.
Als mijn man en ik ooit uit elkaar gaan dan ben ik gedoemd tot een leven vol boterhammen en instant noodles en nooit meer een volwaardige maaltijd
If you'll excuse me, ik ga even aardig zijn voor mijn man
Als mijn man niet thuis is(die kookt altijd) dan eet ik alleen dingen die je alleen nog maar in de magnetron hoeft te gooien.
Als mijn man en ik ooit uit elkaar gaan dan ben ik gedoemd tot een leven vol boterhammen en instant noodles en nooit meer een volwaardige maaltijd
If you'll excuse me, ik ga even aardig zijn voor mijn man
