Varkensvideo. Slachthuis blijkt gore martelkamer

TV, radio, kranten, enz.

Moderators: Morality, Rorrim

Plaats reactie
WernerT
Berichten: 29
Lid geworden op: vr aug 14, 2015 22:01

Varkensvideo. Slachthuis blijkt gore martelkamer

Bericht door WernerT » do mar 23, 2017 18:44

https://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2 ... lijkt.html
In Belgenland is vandaag volkswoede uitgebarsten over een slachthuis voor consumptievarkens. Het bedrijf in Tielt is de grootste massaslager van België en undercoverbeelden van Animal Rights hebben aangetoond dat het abattoir een concentratiekamp voor krulstaarten is. Zelfs verstokte vleeseters als wijzelf krijgen vegetarische reflexen van deze beelden. (OK, niet overdrijven, we zijn vindingrijk en zoeken duurzame alternatieven.)

En wie liever niet klikt, hier een anekdote: "Hoe erg de gevolgen van het niet verdoven kunnen uitlopen, wordt duidelijk wanneer de camera een gekeeld varken volgt langsheen de automatische transportlijn. Het dier wordt bij volle bewustzijn ondergedompeld in het broeibad, een heet waterbad dat dient om het ontharen van geslachte varkens te vergemakkelijken. Het varken raakt los uit de takel, doet wanhopige pogingen om uit het dampende water te komen, maar sterft een gruwelijke verdrinkingsdood."

Je spareribs niet opgeven maar wel klein verzet aantekenen? Hier een petitie bij het bronbericht. De grootste supermarkt van België heeft z'n samenwerking met het exportslachthuis in Tielt al stopgezet. Terecht. Een goed gekookt stukje dierenvlees is omnomnom maar we zijn geen hoogwaardige beschaving geworden om onze eigen dierlijke reflexen op weerloze biggen te botvieren, nietwaar?

't Is gedaan: Verantwoordelijk minister Weyts trekt de vergunning in. Wij vinden dat alle nu nog aanwezige varkens amnestie, clementie en een lang en gelukkig leven in een fijne lauwwarme modderpoel moeten krijgen. En dat het personeel van die nazischuur zelf ondersteboven in het hete broeibad verzopen moet worden.

Van Rossem | 23-03-17 | 16:54 | Link | 125 reacties |
Als zelfs GeenStijl zich afzet tegen deze waanzin...
Mooie commentaren trouwens, de meerderheid pro vega(n).

Plaats reactie