De politie

De rol van (plantaardige) voeding bij een eerlijkere verdeling van voedsel in de wereld.

Moderators: Morality, Martine, Rorrim

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Giordano Bruno
Berichten: 14
Lid geworden op: vr mei 16, 2008 12:48
Leefwijze: veganist

De politie

Bericht door Giordano Bruno »

Wat ik zoal zie is dat straks bijna iedereen tegen de politie is, ze weigeren vaak om overlast aan te pakken, tijdens dierenrechten demonstraties zijn het een stel fascisten (ja dan durven ze ineens wel geweld te gebruiken maar tegen een groepje idioten die hun eigen bureau bekogelen met stenen durven ze niks), en ze geven een bon aan iedereen die ook maar 0.1 km te hard rijd op een stuk weg waar niemand is.

Wat kan er eigenlijk tegen de politie gedaan worden ? het is gelukkig niet eens meer een politiek iets, iedereen is er tegen, links, rechts (als je het zo wilt noemen), anarchisten, socialisten, a-politieke mensen, iedereen uit alle hoeken is het hele politie wezen spuugzat want zo te zien is de politie een multinational geworden, geldsoldaatjes.

Voorbeeldje:
Aangiftebereidheid afgenomen tot 29,1 procent

AMSTERDAM - De overheid wil burgers stimuleren om aangifte te doen van criminaliteit. Die aangiftebereidheid is de afgelopen jaren namelijk afgenomen tot slechts 29,1 procent. De bevolking heeft genoeg van de onverschillige houding van veel agenten.

De politie krijgt daarom speciale trainingen waarin ze leert omgaan met mensen die wél de moeite nemen naar het bureau te komen. Dit is geen overbodige luxe. Bijna dagelijks krijgen wij klachten binnen van slachtoffers van een misdrijf die het gevoel hebben dat ze niet serieus worden genomen. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd (van bureau naar bureau) of hangen langdurig aan de telefoon als ze een 0900-, dan wel een 112-nummer kiezen.

De politie in Ridderkerk maakt het écht bont: als de heer G. Laet 's morgens op zijn werk arriveert, ziet hij aan de geforceerde deur dat er is ingebroken. Hij loopt het pand in maar hoort dan dat de inbrekers nog binnen zijn. Met zijn mobiel waarschuwt hij de politie en krijgt te horen: 'Verlaat het gebouw onmiddellijk en gebruik geen geweld. Maak zoveel mogelijk lawaai om de inbrekers op de vlucht te jagen en kom morgenmiddag (!) tussen 14.00 en 16.00 uur aangifte doen op het bureau..'

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2324 ... ocent.html" target="_blank" target="_blank
Je geeft alleen om dieren als je dat ook in praktijk doet.

vegalan
Berichten: 2083
Lid geworden op: za jan 25, 2003 14:45
Leefwijze: veganist

Re: De politie

Bericht door vegalan »

Je kunt niet alle politieagenten over een kam scheren, maar politie agenten die zich misdragen zou je te kijk kunnen zetten, dat betekent maatschappelijke isolatie. Daar zijn ze bang voor!


.

Drawion_Kuda
Berichten: 241
Lid geworden op: zo nov 26, 2006 11:49

Re: De politie

Bericht door Drawion_Kuda »

vegalan schreef:Je kunt niet alle politieagenten over een kam scheren, maar politie agenten die zich misdragen zou je te kijk kunnen zetten, dat betekent maatschappelijke isolatie. Daar zijn ze bang voor!


.

Je kunt ze idd niet allemaal over 1 kam scheren maar als je kijkt naar de Nederlandse politie..

Eenigste wat ze doen(groot gedeelte) is mensen die voor goede doelen strijden oppakken, kinderen in me kaar slaan, drugs afpakken en lekker zelf gebruiken, boetes geven voor mensendie iets te hard hebben gereden of kleine kinderen die 1 lampje aan zijn vergeten te doen op de fiets en verder NIKS.

grote criminelen, moordenaars etc gebeurd geen ene reet aan.

En maar geld verdienen..

1 pot nat die regering en politie etc van Nederland.

Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: De politie

Bericht door Vegantastic »

Nou, ik denk dat je toch dan meer naar de beleidsmakers moet kijken in Den Haag dan naar de politie zelf.
Er zitten bij de politie heel veel mensen te springen om de groten op te pakken alleen ze worden bemoeilijkt in mogelijkheden.

Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Re: De politie

Bericht door Annika »

Heb persoonlijk weinig vertrouwen in de politie,

Ten eerste omdat ik altijd het idee heb dat ze houden van machtsvertoon: "kijk ons eens stoer en belangrijk zijn" Ook inderdaad het gedrag tijdens demo's vindt ik schandalig.

Ten tweede heb ik zelf eens aangifte gedaan vanwege oplichting een hele poos geleden en hier verder nooit meer wat van gehoord. Heb het idee dat ze sommige dingen niet echt belangrijk genoeg vinden, behalve idd verkeersboetes.

De politie zal nooit echt m'n beste vriend worden ;)

Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: De politie

Bericht door Vegantastic »

Kan lang duren. Kan soms een jaar over heen gaan na aangifte. Niet prettig. Maar dat heeft ook weer te maken met dat ze die dingen ook niet altijd effectief kunnen oppakken.
Maar soms vinden ze ook dingen minder prioriteit. Ik heb van een aangifte van vorig jaar niets meer gehoord. Dus laatst eens gebeld. Er zou een eindrapport gestuurd zijn. Niets ontvangen. Gevraagd het nog een keer te sturen. Maar na zo een 3 weken nog niets. Misschien dat ik morgen nog maar eens ga bellen.

Bij demo's vind ik ze idd soms erg slecht bezig zijn mbt de grote aanwezigheid. En vaak ook idd een nare houding tegenover activisten. Maar dat is ook weer niet overal zo. Ik heb daarin zowel positieve als negatieve ervaring. Maar anderzijds doen sommige activisten ook weer heel negatief tegenover agenten, dus dan heb je al snel dat ze alle activisten over een kam gaan scheren.

De verkeersboetes heeft vooral te maken met dat ze een x aantal boetes jaarlijks moeten uitschrijven. Verkeersboetes zijn makkelijk te geven natuurlijk. Op zich verder daar niet problemen mee. Misschien juist meer verkeersboetes schrijven.. dan belast dat het verkeer meer en ook dat mensen dan wat meer gaan nadenken over het rijden, mss minder rijden daardoor e.d.

vegalan
Berichten: 2083
Lid geworden op: za jan 25, 2003 14:45
Leefwijze: veganist

Re: De politie

Bericht door vegalan »

Drawion_Kuda schreef:Eenigste wat ze doen(groot gedeelte) is mensen die voor goede doelen strijden oppakken, kinderen in me kaar slaan, drugs afpakken en lekker zelf gebruiken, boetes geven voor mensendie iets te hard hebben gereden of kleine kinderen die 1 lampje aan zijn vergeten te doen op de fiets en verder NIKS. grote criminelen, moordenaars etc gebeurd geen ene reet aan.
Ik ben het met je eens dat ze eens moeten ophouden met kinderachtige activiteiten en het in standhouden van immorele toestanden door goedwillende op te pakken. Maar zolang de wet het toestaat is een contrabeweging een negatief element en vooral als zij door middel van baldadigheid via het recht op vrij meningsuiting de wet overtreden. Zolang je binnen de wet juist handelt kan je (in principe) niet worden opgepakt. Als dit wel gebeurd dan moet het eerst worden bewezen. Het probleem is dat de rechter uiteindelijk beslist, kost tijd en heb je geld voor nodig. De bureaucratie is dusdanig dat je moeilijk voet aan de grond krijgt. Dat verhaal van die fiets komt mij heel bekent voor! ;)
Drawion_Kuda schreef: En maar geld verdienen..
Het is niet zo'n goed betaalde baan!
Drawion_Kuda schreef: 1 pot nat die regering en politie etc van Nederland.
Ze staan in dienst van het kapitaal en het leven ( van dier en mensen) is daaraan vaak ondergeschikt.

.

vegalan
Berichten: 2083
Lid geworden op: za jan 25, 2003 14:45
Leefwijze: veganist

Re: De politie

Bericht door vegalan »

Vegantastic schreef:Kan lang duren. Kan soms een jaar over heen gaan na aangifte. Niet prettig. Maar dat heeft ook weer te maken met dat ze die dingen ook niet altijd effectief kunnen oppakken.
Het maakt ook uit wie melding doet en wat voor belangen er op het spel staan. Ik denk niet dat ze zelf (buiten opdrachten van hogere hand) veel energie (en dus geld) steken in zaken waarvan zij weten dat het niet veel oplevert of dat het geen rechtzaak waard is.

Vegantastic schreef: Maar anderzijds doen sommige activisten ook weer heel negatief tegenover agenten, dus dan heb je al snel dat ze alle activisten over een kam gaan scheren.
Wel begrijpelijk maar niet juist. Activisten worden gezien als buitenstaanders en er is daarom ook maar weinig betrokkenheid. Er zijn ook wel agenten die het begrijpen en het niet veroordelen, maar je hebt altijd wel fanaten die gaarne gezag uitstralen en van zich laten horen. Er bestaat ook wel onenigheid onderling.
Vegantastic schreef: De verkeersboetes heeft vooral te maken met dat ze een x aantal boetes jaarlijks moeten uitschrijven. Verkeersboetes zijn makkelijk te geven natuurlijk. Op zich verder daar niet problemen mee. Misschien juist meer verkeersboetes schrijven.. dan belast dat het verkeer meer en ook dat mensen dan wat meer gaan nadenken over het rijden, mss minder rijden daardoor e.d.
Het verkeersbeleid rammelt aan alle kanten en er zijn zoveel onduidelijkheden dat heel wat verkeersdeelnemers niet meer weten hoe het eigenlijk moet. Zo is het bijv in sommige smalle drukke straten toegestaan om op het fietspad te parkeren. Zodat kinderen met de fiets om de auto's heen moeten rijden en terwijl je elders niet mag parkeren terwijl daar genoeg ruimte is. Dan heb je nog locaties waar je wel mag parkeren, maar waar inwoners (door de toename van bezoekers) er geen gebruik meer van kunnen maken. Dan heb je nog de markeringen op de weg die niet corresponderen met de borden etc........


.

Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: De politie

Bericht door Vegantastic »

vegalan schreef:Het maakt ook uit wie melding doet en wat voor belangen er op het spel staan. Ik denk niet dat ze zelf (buiten opdrachten van hogere hand) veel energie (en dus geld) steken in zaken waarvan zij weten dat het niet veel oplevert of dat het geen rechtzaak waard is.
Ja, tuurlijk. Je moet ook zeker niet zomaar weg laten zetten. Je hebt het recht om aangifte te doen, maar soms proberen ze je een beetje wijs te maken dat er geen aangifte gedaan kan wordne oid., dus dan moet je volhouden.

Wel begrijpelijk maar niet juist. Activisten worden gezien als buitenstaanders en er is daarom ook maar weinig betrokkenheid. Er zijn ook wel agenten die het begrijpen en het niet veroordelen, maar je hebt altijd wel fanaten die gaarne gezag uitstralen en van zich laten horen. Er bestaat ook wel onenigheid onderling.
Wat is niet juist? Dat de politie soms wat over een kam scheert omdat groepen activisten soms erg negatief doen naar politie?

Wat je zegt over de fanaten bij politie, dat klopt ook natuurlijk wel.

Wat sommige wellicht vergeten is dat er bij de politie ook mensen rondlopen die vegetariër zijn, veganist zijn, bezig zijn met dierenrechten e.d.

Dus in die zin kan je ook stellen dat politie ook wel divers is. Dus elke agent kan weer totaal anders reageren.
Het verkeersbeleid rammelt aan alle kanten en er zijn zoveel onduidelijkheden dat heel wat verkeersdeelnemers niet meer weten hoe het eigenlijk moet. Zo is het bijv in sommige smalle drukke straten toegestaan om op het fietspad te parkeren. Zodat kinderen met de fiets om de auto's heen moeten rijden en terwijl je elders niet mag parkeren terwijl daar genoeg ruimte is. Dan heb je nog locaties waar je wel mag parkeren, maar waar inwoners (door de toename van bezoekers) er geen gebruik meer van kunnen maken. Dan heb je nog de markeringen op de weg die niet corresponderen met de borden etc.........
Er is altijd ruimte voor verbetering natuurlijk.

vegalan
Berichten: 2083
Lid geworden op: za jan 25, 2003 14:45
Leefwijze: veganist

Re: De politie

Bericht door vegalan »

Vegantastic schreef:Wat is niet juist? Dat de politie soms wat over een kam scheert omdat groepen activisten soms erg negatief doen naar politie?
Ik bedoel dat deze activisten zich bij voorbaat (wel begrijpelijk) zich niet negatief moeten opstellen.
Zo heb ik wel eens van een agent vernomen dat hij bepaalde dingen die zijn collega deed niet kon waarderen. Er is soms ruimte voor eigen invulling, maar sommigen staan graag (om iets onbenulligs) op hun strepen. Zij verzieken het beeld dat men van de politie heeft.


.

Plaats reactie