Vitamine D

Alles over gezondheid en veganisme. Over vitamines en mineralen. Over afvallen en aankomen.

Moderators: Martine, Rorrim

Plaats reactie
Maarten
Berichten: 136
Lid geworden op: wo mei 13, 2015 15:11
Leefwijze: veganist

Vitamine D

Bericht door Maarten »

Uit bloedonderzoek blijkt dat al mijn waarden netjes op peil zijn, maar dat ik wel een vitamine D-tekort heb. Wie weet er een goed veganistisch vitamine D-supplement? Ik heb al een vega multivitamine die voor 100% vitamine D zorgt, maar ik denk dat ik wat sterkers moet slikken. Moet ik verder nog letten op de verschillen tussen vitamine D1, D2 en D3?

Ter informatie: Op buitenlandse fora en in wetenschappelijke studies wordt veel gewaarschuwd voor vitamine D-tekorten voor veganisten. Sommige vegans raden naast gezonde voeding als fruit, groente, granen, noten, zaden, bonen en voldoende vocht twee supplementen aan: vitamine B12 en vitamine D.
Darwin
Berichten: 25
Lid geworden op: za jun 28, 2014 9:07
Leefwijze: veganist

Re: Vitamine D

Bericht door Darwin »

Ik ben geen specialist, maar ik geloof dat D3 de best opneembare soort vitamine D is, zelf heb ik vitamine D3 van het merk Vitashine en ik heb ook van het merk Viridian gehad, als je een ander merk tegenkomt, let er dan op dat er geen wolvet inzit, dit is namelijk niet veganistisch!. Hoop dat je hier iets aan hebt (heb laatst mijn bloed laten testen en had geen tekorten, op witte bloedlichaampjes na, maar dat staat voor zo ver ik weet geheel buiten veganisme, correct me if I'm wrong..). groetjes Bente ;)
Maarten
Berichten: 136
Lid geworden op: wo mei 13, 2015 15:11
Leefwijze: veganist

Re: Vitamine D

Bericht door Maarten »

Dank je voor je tip! Ik heb gekeken voor Vitashine, maar kwam uiteidenlijk terecht bij Veganicity Vitamine D2 (800iu) en vitamine D3 (800iu) complex op de website van Vega-life. Daar heb ik een paar van besteld. :-)
franske
Berichten: 25
Lid geworden op: ma mei 19, 2014 4:24
Leefwijze: vegetarier

Re: Vitamine D

Bericht door franske »

Veel mensen lopen rond met een Vt.D tekort zonder dat ze het weten.
daffypeac
Berichten: 26
Lid geworden op: di aug 18, 2015 17:47
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Vitamine D

Bericht door daffypeac »

ja vitmine d wil ik ook gaan slikken vanaf september, was ook nog op zoek naar een goed merk. Goede tip van het wolvet! Ze stoppen ook overal de raarste dingen in..
Ik had een flink b12 tekort, waar ik nu injecties voor krijg overigens let alsjeblieft op dat je hier geen tekort van krijgt, artsen denken er niet zo snel aan. Overigens hebben veel vleeseters ook een b12 tekort..
Plaats reactie