Eetdagboek
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Eetdagboek
Ik zit helemaal niet in mijn normale ritme. Ik eet nu vaak boterhammen pindakaas (eentje gevonden met alleen pinda's en zout), jam of pure hagelslag voor ontbijt en lunch, met fruitsalade 's ochtends.
's Avonds eten we dan met mijn schoonouders (blijven nog 2 weken), die willen AGV en als ik iets anders maak wordt het 9 van de 10 keer met lange tanden opgegeten... mijn schoonmoeder heeft de afgelopen 3 dagen gekookt, ik ga vanavond wel weer iets proberen. Bonenstoofpotje met rijst en sla.
's Avonds eten we dan met mijn schoonouders (blijven nog 2 weken), die willen AGV en als ik iets anders maak wordt het 9 van de 10 keer met lange tanden opgegeten... mijn schoonmoeder heeft de afgelopen 3 dagen gekookt, ik ga vanavond wel weer iets proberen. Bonenstoofpotje met rijst en sla.
Re: Eetdagboek
Nou ik ben een vrouw Framboos
Haha en ik had overdag niets anders gedaan als op de bank achter m'n laptop zitten
Dus veel meer heb ik dan niet nodig...


Re: Eetdagboek
Gister
Ontbijt: 2 van de eerdergenoemde pancakes met chai-perencompote, 2 soja lattes
Lunch: 1 pancake met chai-peer, 2 soja lattes
Tussendoor: 1 banaan, paar wal- & paranoten
Diner: lasagna met tvp gehakt & daiya kaas
's Avonds laat thuis: nog 1 banaan
Ontbijt: 2 van de eerdergenoemde pancakes met chai-perencompote, 2 soja lattes
Lunch: 1 pancake met chai-peer, 2 soja lattes
Tussendoor: 1 banaan, paar wal- & paranoten
Diner: lasagna met tvp gehakt & daiya kaas
's Avonds laat thuis: nog 1 banaan
Re: Eetdagboek
Laat ik ook es een duit in het zakje doen
Gisteren:
Ontbijt: boekweitpannenkoek van rijstmelk met daarop miso, witte amandelpasta, rode pepersaus, witlof, winterpostelein en alfalfa. 1 mandarijn als toetje.
Lunch: Salade van halve acocado, witlof, rode kool, rozijntje, handje walnoten, komkommer,beetje hennepzaad, geraspte courgette in een dressing van rijstazijn met lijnzaadolie en kruiden.
Tussendoor: 1 banaan en 1 mandarijn.
Avondeten: Gesmoorde witte kool met wortel en zuurkool en pittige kruiden, een mengsel van bruine rijst, linzen en tuinbonen en groene peper, 2 energiemedaillons van het merk Soto (die zijn mjammie!) lekker knapperig gebakken en een salade van winterpostelein, komkommer, een gesnipperd uitje, witlof en appel, in een dressing van lijnzaadolie, wijnazijn en meer lekkers.
Als drinken: De hele dag kruidenthee, water en vlak voor het koken een heerlijk speciaal biertje nomnomnom

Ontbijt: boekweitpannenkoek van rijstmelk met daarop miso, witte amandelpasta, rode pepersaus, witlof, winterpostelein en alfalfa. 1 mandarijn als toetje.
Lunch: Salade van halve acocado, witlof, rode kool, rozijntje, handje walnoten, komkommer,beetje hennepzaad, geraspte courgette in een dressing van rijstazijn met lijnzaadolie en kruiden.
Tussendoor: 1 banaan en 1 mandarijn.
Avondeten: Gesmoorde witte kool met wortel en zuurkool en pittige kruiden, een mengsel van bruine rijst, linzen en tuinbonen en groene peper, 2 energiemedaillons van het merk Soto (die zijn mjammie!) lekker knapperig gebakken en een salade van winterpostelein, komkommer, een gesnipperd uitje, witlof en appel, in een dressing van lijnzaadolie, wijnazijn en meer lekkers.

Als drinken: De hele dag kruidenthee, water en vlak voor het koken een heerlijk speciaal biertje nomnomnom
Re: Eetdagboek
niet één rozijntje..... maar hand vol haha!
Re: Eetdagboek
O my, Jojo... Is er een product op de groenteafdeling wat je niét hebt gegeten gisteren? 
Vandaag
Ontbijt: yofu met lijn- en sesamzaad, zonnebloempit en hennepzaad, 2 soja lattes
Lunch: sla 'wraps' met roti vulling (tempeh, pompoen & sperzieboon), 1 soja latte
Tussendoor: bakje amandelen/walnoten/paranoten
Diner: lasagna
's Avonds: 1 banaan

Vandaag
Ontbijt: yofu met lijn- en sesamzaad, zonnebloempit en hennepzaad, 2 soja lattes
Lunch: sla 'wraps' met roti vulling (tempeh, pompoen & sperzieboon), 1 soja latte
Tussendoor: bakje amandelen/walnoten/paranoten
Diner: lasagna
's Avonds: 1 banaan
Laatst gewijzigd door Ananas op di jan 21, 2014 22:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Eetdagboek
Ontbijt: 2 Italiaanse sloffen, 1 met hummus en 1 met tahin, beiden met kiemen nl. preischeuten, alfalfa en chinese rose
Lunch: 2 hamburgerbuns met balletjes van seitan met kidneybonen en ketchup, 1 sinaasappel, 1 maiswafel met hummus en kiemen
Avondeten: zwarte bonenburger, eddo's met bloemkool en een kerriesausje, schaaltje Alpro als toetje
Snack: halve zak pistache nootjes
Lunch: 2 hamburgerbuns met balletjes van seitan met kidneybonen en ketchup, 1 sinaasappel, 1 maiswafel met hummus en kiemen
Avondeten: zwarte bonenburger, eddo's met bloemkool en een kerriesausje, schaaltje Alpro als toetje
Snack: halve zak pistache nootjes
Re: Eetdagboek
Dit ziet er meer uit als iets waarop ik het een dag zou uithouden.MBVegan31 schreef:Ontbijt: 2 Italiaanse sloffen, 1 met hummus en 1 met tahin, beiden met kiemen nl. preischeuten, alfalfa en chinese rose
Lunch: 2 hamburgerbuns met balletjes van seitan met kidneybonen en ketchup, 1 sinaasappel, 1 maiswafel met hummus en kiemen
Avondeten: zwarte bonenburger, eddo's met bloemkool en een kerriesausje, schaaltje Alpro als toetje
Snack: halve zak pistache nootjes

Zelfs als ik een hele dag alleen op de bank zit heb ik meer nodig dan je bij je vorige mail beschreef. Ok, toegegeven: ik word daar juist lethargisch van en ga dan zelfs nog meer eten dan als ik mijn normale dag met veel beweging heb.
Re: Eetdagboek
Ontbijt: 3 bananen, 7 dadels, mango, pindakaas en hazelnoten
Lunch: courgette, 2 tomaten, halve avocado en lente ui
Avondeten: rode kool en aardappels uit de oven met marmite
Lunch: courgette, 2 tomaten, halve avocado en lente ui
Avondeten: rode kool en aardappels uit de oven met marmite
Re: Eetdagboek
Ontbijt: smoothie van bleekselderij, komkommer, banaan, appel, limoen, cacaopoeder, chiazaad
Diner: winterpeen, knolselderij, witlof, trostomaat, tomatenpuree, asafoetida, avocado, kokoscreme, olijfolie
Tussendoortjes: banaan
Diner: winterpeen, knolselderij, witlof, trostomaat, tomatenpuree, asafoetida, avocado, kokoscreme, olijfolie
Tussendoortjes: banaan
xxx graan- en aardappelvrije suikervrije lookvrije paddestoelvrije fermentvrije peulvruchtvrije alcoholvrije plantenetert xxx
Re: Eetdagboek
Ontbijt/lunch: maispannekoeken (erg eenvoudig te maken door maismeel te vermengen met water en wat zeezout, eventueel cayennepoeder) belegd met voornamelijk pindakaas, maar zijn lekker met velerlei soorten beleg.
Snack: Enkele handjesvol rozijnen. Shake van appeldiksap met gemalen hennep en een scheutje olijfolie aangevuld met water.
Avondeten: Rijst met blokjes koolraap, rode bieten en bleekselderij gebakken in tamari met een groot arsenaal aan kruiden erdoor.
Snack: Enkele handjesvol rozijnen. Shake van appeldiksap met gemalen hennep en een scheutje olijfolie aangevuld met water.
Avondeten: Rijst met blokjes koolraap, rode bieten en bleekselderij gebakken in tamari met een groot arsenaal aan kruiden erdoor.

-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Eetdagboek
Gister (nog steeds niet ideaal)
Ontbijt: 2 geroosterde volkoren boterhammen met pindakaas, shake van grapefruit, mandarijnen, lychee en banaan
Tussendoor: Café au lait des amandes, zelfgebakken mueslibroodje
Lunch: Mueslibroodje, volkoren boterham pindakaas, volkoren boterham met appelstroop, roggebrood met appelstroop, mandarijntje
Tussendoor: ongeroosterde gemengde noten
Diner (bij schoonouders): gekookte aardappels, salade met diverse groenten en door mij gemaakte bonenballetjes
Tussendoor: kruiden- en vruchtenthee
Ontbijt: 2 geroosterde volkoren boterhammen met pindakaas, shake van grapefruit, mandarijnen, lychee en banaan
Tussendoor: Café au lait des amandes, zelfgebakken mueslibroodje
Lunch: Mueslibroodje, volkoren boterham pindakaas, volkoren boterham met appelstroop, roggebrood met appelstroop, mandarijntje
Tussendoor: ongeroosterde gemengde noten
Diner (bij schoonouders): gekookte aardappels, salade met diverse groenten en door mij gemaakte bonenballetjes
Tussendoor: kruiden- en vruchtenthee
Re: Eetdagboek
Als ik dit zo allemaal lees... Wat hebben we het dan toch goed!
Re: Eetdagboek
Oeps, het was niet mijn bedoeling iemand een schuldgevoel te bezorgen, het was een enkele constatering die mij en hopelijk ook jullie, tot tevredenheid stemt.
Ik zal vertellen wat ik zelf doorgaans eet op een dag:
Ontbijt met een dubbele boterham (zonnepittenbrood) pindakaas, sojamelk.
Koffie (zwart)
Op werkdagen in de loop van de ochtend nog worteltjes, tomaat of iets dergelijks met hummus.
lunch een dubbele boterham seitanworst, en soms nog een rijstwafel of broodkapje met hummus
Avondeten stamppot of graan: (meestal) volkoren zilvervliesrijst, met heel veel groenten, en peulvruchten, seitan, tvp, of tofu, of een groentenquiche van tofu (zie de website van Martine). Meestal eet ik twee flinke borden.
verder overdag tussendoor dagelijks een banaan en nog iets van fruit (appel, peer, sinaasappel, drie mandarijnen en als het er is, zomerfruit). 's avonds thee en soms een paar nootjes. Soms een chocolaatje na het eten.
Ik zal vertellen wat ik zelf doorgaans eet op een dag:
Ontbijt met een dubbele boterham (zonnepittenbrood) pindakaas, sojamelk.
Koffie (zwart)
Op werkdagen in de loop van de ochtend nog worteltjes, tomaat of iets dergelijks met hummus.
lunch een dubbele boterham seitanworst, en soms nog een rijstwafel of broodkapje met hummus
Avondeten stamppot of graan: (meestal) volkoren zilvervliesrijst, met heel veel groenten, en peulvruchten, seitan, tvp, of tofu, of een groentenquiche van tofu (zie de website van Martine). Meestal eet ik twee flinke borden.
verder overdag tussendoor dagelijks een banaan en nog iets van fruit (appel, peer, sinaasappel, drie mandarijnen en als het er is, zomerfruit). 's avonds thee en soms een paar nootjes. Soms een chocolaatje na het eten.
Re: Eetdagboek
Huh?Marianne schreef:Oeps, het was niet mijn bedoeling iemand een schuldgevoel te bezorgen, het was een enkele constatering die mij en hopelijk ook jullie, tot tevredenheid stemt.

Niets aan de hand toch?
Re: Eetdagboek
Ben je benieuwd wat een vegan diëtist eet? Ginny Messina heeft een eetdagboek op haar website gepost.
http://www.theveganrd.com/2014/01/what- ... n-eat.html
Ik vind het grappig dat ze blijkbaar van makkelijke maaltijden houdt. Ze kookt één keer in de week grote hoeveelheden rijst, peulvruchten en groente, en daarmee flanst ze dan gedurende de week maaltijden in elkaar.
En ze neemt verschillende supplementen, inclusief calcium, voor de zekerheid. Ze eet liever bonen dan granen en liever groente dan fruit.
http://www.theveganrd.com/2014/01/what- ... n-eat.html
Ik vind het grappig dat ze blijkbaar van makkelijke maaltijden houdt. Ze kookt één keer in de week grote hoeveelheden rijst, peulvruchten en groente, en daarmee flanst ze dan gedurende de week maaltijden in elkaar.
En ze neemt verschillende supplementen, inclusief calcium, voor de zekerheid. Ze eet liever bonen dan granen en liever groente dan fruit.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Eetdagboek
Ontbijt: glas versgeperst sinaasappelsap, krokante muesli gedroogde vruchten en noten met sojamelk
Lunch: 2 bruine boterhammen met cashewpasta, 2 toastjes met bieslook spread, 1 bakje sla met wortel, witte kool en pijnboompitjes, beker sojamelk
Avond: 3 taco's gevuld met sojabrokjes, zwarte bonen, gele paprika & gekruide tomatensaus, "salsa" van 1 trostomaat en 'n halve avocado met dressing van balsamico-azijn
Tussendoor: appel, mandarijn, 2 spelt/cranberry koekjes van billy's farm (zooo lekker), grote pot groene thee en ongeveer een liter water
Misschien nog een toetje.
Lunch: 2 bruine boterhammen met cashewpasta, 2 toastjes met bieslook spread, 1 bakje sla met wortel, witte kool en pijnboompitjes, beker sojamelk
Avond: 3 taco's gevuld met sojabrokjes, zwarte bonen, gele paprika & gekruide tomatensaus, "salsa" van 1 trostomaat en 'n halve avocado met dressing van balsamico-azijn
Tussendoor: appel, mandarijn, 2 spelt/cranberry koekjes van billy's farm (zooo lekker), grote pot groene thee en ongeveer een liter water
Misschien nog een toetje.

-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Eetdagboek
Gister een vreemde dag. Ontbijt voor gasten gemaakt, maar die aten nauwelijks. Dus mijn dag:
Ontbijt: frambozen, sojasun naturel 2x en nep special K met rode vruchten. Shake met aardbeien, bloedsinasappel en banaan. Thee.
Tussendoor: koffie met amandelmelk met vanille-zwarte bessencake
Nog een glas shake
Lunch: bruin broodje met appelstroop, wit broodje jam en 2 stukjes cake
Tussendoor: een appel, nog een stukje cake (te lekker)
Diner: aardappelballetjes en bloemkool, linzenburgertje
Avond: Thee
Ontbijt: frambozen, sojasun naturel 2x en nep special K met rode vruchten. Shake met aardbeien, bloedsinasappel en banaan. Thee.
Tussendoor: koffie met amandelmelk met vanille-zwarte bessencake
Nog een glas shake
Lunch: bruin broodje met appelstroop, wit broodje jam en 2 stukjes cake
Tussendoor: een appel, nog een stukje cake (te lekker)
Diner: aardappelballetjes en bloemkool, linzenburgertje
Avond: Thee
Re: Eetdagboek
Een aantal maanden at ik `s ochtends: lijnzaad/hennepzaad/zonnebloem- pompoenpitten en chaizaadjes met amandelmelk. Ik kreeg daar enkel last van mijn maag van, sindsdien eet ik `s ochtends fruit en havermout.
Ik vind het toch bijzonder dat ik van ontbijt 1 last kreeg.
Ik vind het toch bijzonder dat ik van ontbijt 1 last kreeg.
vegan with an edge!
Re: Eetdagboek
Hmm, ik vind al dat ik onverstandig bezig ben als ik teveel lepels chiazaad (meer dan 3) toevoeg aan mijn smoothie, laat staan dat ik mijn ontbijt voornamelijk zou laten bestaan uit pitten, noten en/of zaden.
De hoofdmoot van een vers, "levend" ontbijt bestaat uit fruit en/of groenten, eventueel aangevuld met wat havermout.
Zaden, pitten en noten zijn vet en eiwitrijk en kunnen beter met mate gegeten worden anders krijg je problemen met je darmen en op den duur ook met je nieren en/of lever.
Bovendien werken ze verzurend, waar fruit en groenten juist basisch uitwerken en verzuring tegengaan.
Verzuring van je bloed en je cellen is op den duur schadelijk voor je gezondheid.
Ze zijn wel een goede bron van essentiele aminozuren en vetzuren, maar daarvan heb je dagelijks niet zo heel veel nodig.
De hoofdmoot van een vers, "levend" ontbijt bestaat uit fruit en/of groenten, eventueel aangevuld met wat havermout.
Zaden, pitten en noten zijn vet en eiwitrijk en kunnen beter met mate gegeten worden anders krijg je problemen met je darmen en op den duur ook met je nieren en/of lever.
Bovendien werken ze verzurend, waar fruit en groenten juist basisch uitwerken en verzuring tegengaan.
Verzuring van je bloed en je cellen is op den duur schadelijk voor je gezondheid.
Ze zijn wel een goede bron van essentiele aminozuren en vetzuren, maar daarvan heb je dagelijks niet zo heel veel nodig.
xxx graan- en aardappelvrije suikervrije lookvrije paddestoelvrije fermentvrije peulvruchtvrije alcoholvrije plantenetert xxx