
Verdorie.
Het rapport komt over een week of drie uit, maar dan zijn jullie alvast gewaarschuwd

Moderators: Morality, Martine, Rorrim
Mmja, in eerste instantie hebben ze het alleen over het amazonewoud, maar verderop staat: 'Geen enkele boerderij waarmee we samenwerken, ligt op landbouwgrond die werd ontgonnen of ontbost'.Alpro soya tast de natuurlijke rijkdom van het Amazone regenwoud niet aan. Geen enkele boerderij waarmee we samenwerken, ligt op landbouwgrond die werd ontgonnen of ontbost. Bovendien werken alle boeren met wisselbouw. Hoe we dit kunnen garanderen? Alpro zette een indrukwekkend traceersysteem op - van de boer tot het eindproduct - dat veel verder gaat dan de gangbare vereisten. U mag erop rekenen: u geniet van het gezondst mogelijke product!
Deze informatie geeft een goed beeld van de manier waarop we de productie van voeding zien. Dezelfde waarden gelden evenzeer in onze productiecentra in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waar we voortdurend zoeken naar manieren om onze resultaten nog te verbeteren. Elke genoemde productie-eenheid respecteert onze normen met betrekking tot duurzame productie en probeert zoveel mogelijk materiaal, energie en middelen te recycleren. Zo wordt al het water gezuiverd en al de sojapulp en -schroot verwerkt tot dierenvoeding. We gebruiken bovendien Tetra-verpakkingen: door de Europese Commissie erkend als "de beste keuze voor het milieu" (op het vlak van recyclage).
Onze complete productiecyclus is onderworpen aan een ethische code. Van de selectie van sojabonen tot de regelmatige controles die moeten verzekeren dat we op elk vlak voldoen aan de hoogst mogelijke normen. Daarom zijn Alpro soya producten ook zo goed!
Enig idee waarom hij precies Alpro noemde? Is hij bij een Alpro-plantage geweest?Shantisabine schreef: Die vertelde me even fijntjes dat voor die soya (ja, ook Alpro!)
Dat laatste weet ik niet, maar ik vind het altijd ZO enorm hypocriet, dat andere mensen zoiets tegen mij zeggen, in feite mij als veganist beschuldigen van het kappen van het regenwoud. De cijfers die ik ken zeggen dat ruim 75% van alle soja ter wereld bedoeld is voor veevoer, voor zijn eten dus, niet jouw pak Alpro Soya.Vegantastic schreef:Denk dat die bioloog in het algemeen bedoelde.
De meestte soja is voor veevoer.
Die voor menselijke consumptie komt via koekjes, e.d. op de markt.
Bio soja komt dacht juist meestal niet uit de risico gebieden.
confusedreality schreef: Dat laatste weet ik niet, maar ik vind het altijd ZO enorm hypocriet, dat andere mensen zoiets tegen mij zeggen, in feite mij als veganist beschuldigen van het kappen van het regenwoud. De cijfers die ik ken zeggen dat ruim 75% van alle soja ter wereld bedoeld is voor veevoer, voor zijn eten dus, niet jouw pak Alpro Soya.
Vind ik net zoiets als over gevoelens bij planten te beginnen. Wie eet er meer planten? Juist ja.
Pas op, dit is echt zo'n valkuil waar veganisten vaak in trappen: Niet serieus op de zaak ingaan, maar vervallen in een vleeseters versus vega's discussie.LouLou schreef:Ja idd....5 kg soya= 1 kg vlees....
Kan je aan die persoon vragen waar we meer informatie kunnen vinden? Ik vind dit wel interessant!Shantisabine schreef:Het rapport komt over een week of drie uit, maar dan zijn jullie alvast gewaarschuwd.
Ja dat is echt balen als mensen dat doen...confusedreality schreef:De meeste mensen van wie dit soort opmerkingen (in mijn omgeving dan) komen, zijn mensen die helemaal niet met mij in discussie gaan, maar mensen die dit alleen maar tegen mij zeggen met een houding van "hah! jij DENKT wel dat je zo goed bent."
http://www.veganisme.org/?nieuws=811" target="_blank" target="_blankShantisabine schreef:n. Bleek dat ik naast een bosbouwer (of bioloog) zat. Die vertelde me even fijntjes dat voor die soya (ja, ook Alpro!) oerbossen gekapt worden, ook vandaag de dag. Geen tropisch regenwoud, maar wel oerbos dus. Ik geloofde hem niet en zei dat ie dat maar even echt uit moest zoeken voordat ie dat soort dingen zou lullen. Blijkt dat ie net klaar is met een soya-project in opdracht van het LNV (oid) en dat dus zojuist uitgezocht had.
Verdorie.
Het rapport komt over een week of drie uit, maar dan zijn jullie alvast gewaarschuwd.
Sinds eind 2007 is er zogenoemde ‘groene soja' op de markt. Die mag niet afkomstig zijn van grond die na 1994 is ontbost en mag geen aantasting veroorzaken van ecologisch waardevolle gebieden. Producten waarvoor groene soja gebruikt wordt zijn onder meer:
* Weidezuivel, Campina
* 4-granen ei , Kwetters
* Zonnebloemei, Guliker & Roodbol
* Caring Dairy ijs, Ben & Jerry
* Alpro sojaproducten
* Beemsterkaas
Alpro is niet bio... Provamel daarentegen wel. In elk geval staat op de verpakking van Sojade (als ik het goed heb) dat de soja in Frankrijk o.i.d. geteeld is.Vegantastic schreef:Denk dat die bioloog in het algemeen bedoelde.
De meestte soja is voor veevoer.
Die voor menselijke consumptie komt via koekjes, e.d. op de markt.
Bio soja komt dacht juist meestal niet uit de risico gebieden.
vegalan schreef:Europese voedselproducenten en supermarktketens , El Corte Ingles, Waitrose, Asda, Alpro, Rotter-Sport en Tegut hebben een alliantie gesloten met Greenpeace om verantwoorde soja van hun leveranciers te eisen. De ontbossing is vernietigend en moet onmiddelijk ophouden.†zegt Hilde Stroot, campagneleider. Bossen van Greenpeace Nederland.
Ze doen wel hun best!
Het ligt niet aan Alpro en het gebruik ervan hoeft niet de oorzaak te zijn van die ontbossing.
.
Jawel!vegalan schreef:Het gaat alleen om Alpro!
.