snijbiet
Re: snijbiet
De stengels vind ik juist het lekkerst! Gewoon roerbakken, samen met de bladeren of los. Ze moeten wel wat langer bakken dan het blad, dus je kunt het beste eerst de stengels in de pan doen en dan later het blad. Dit is een lekker recept voor snijbiet: http://vegetus.nl/spinazie-tomatenschot ... appeltjes/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: snijbiet
Op Plantaardigheidjes staat ook een heel lekker recept voor couscous met... een andere soort biet maar ik heb 'm ooit gemaakt met snijbiet en dat was een aanrader!
Re: snijbiet
Ik denk dat je het ook gewoon als blad in de salade kan doen toch..
Lieve Nugget! <3
Clover
Clover
-
- Berichten: 1030
- Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Provincie Groningen
- Contacteer:
Re: snijbiet
Ik heb behoorlijk wat recepten op mijn site staan met snijbiet, misschien kun je hier inspiratie uit halen?
http://www.plantaardigheidjes.nl/search/label/snijbiet
Of voor het ene gerecht het blad gebruiken als spinazie, en bij een ander gerecht de stengels opbakken met wat knoflook en sojasaus, erg lekker!
http://www.plantaardigheidjes.nl/search/label/snijbiet
Of voor het ene gerecht het blad gebruiken als spinazie, en bij een ander gerecht de stengels opbakken met wat knoflook en sojasaus, erg lekker!
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.
Re: snijbiet
Ik heb laatst stamppot meiraap en snijbiet gegeten. Meiraapjes kort gekookt, aan eind stengels toegevoegd. Aardappels gestampt, meiraap en stengels erdoor. Blad er ook door (dat was dus ongekookt) en met de groente maaltijdblokjes van AH
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
Re: snijbiet
Snijbiet kun je gewoon gebruiken zoals spinazie, maar de stengels moet je in kleine stukjes langer bakken.
Laatst heb ik risotto gemaakt met snijbiet en tuinerwten, en een keer snijbiet roerbakken met knoflook en met een sausje van tahin erbij, beide erg lekker. In Frankrijk wordt het groene soort vaak gegeten, ik heb het een keer gegeten in een ovenschotel met aardappels en bechamel saus.
Laatst heb ik risotto gemaakt met snijbiet en tuinerwten, en een keer snijbiet roerbakken met knoflook en met een sausje van tahin erbij, beide erg lekker. In Frankrijk wordt het groene soort vaak gegeten, ik heb het een keer gegeten in een ovenschotel met aardappels en bechamel saus.