
Ik ben ermee begonnen een paar dagen geleden aangezien sojayoghurt nogal prijzig is om elke dag te eten én ik op deze manier ook andere yoghurt kan maken (amandel/cashew/rijstyoghurt bijvoorbeeld)
Je kan natuurlijk ook verschillende smaken toevoegen (bijvoorbeeld een banaan toevoegen, aardbeienjam, vanille extract, cacao etc)
Het principe is vrij makkelijk en het kan gemaakt worden op verschillende manieren.
Hieronder word het allemaal uitgelegd op verschillende manieren.
Deze is heel duidelijk met foto's uitgelegd
http://nl.wikihow.com/Yoghurt-maken
http://koopweigering.blogspot.nl/2013/0 ... maken.html
http://plazilla.com/zelf-yoghurt-maken-heel-eenvoudig
http://www.getrouwdmetkinderen.nl/2013/ ... andelmelk/
Ik heb één succesvolle poging gehad (en een mislukking hihi) Dit was de succesvolle poging:
Je kookt je eigen gekozen plantaardige melk in een pannetje.
Daarna haal je het van het vuur af en laat je het afkoelen.
Voeg een paar eetlepels (soja)yoghurt toe die je al hebt staan of een andere keer hebt gemaakt.
Voeg een verdikkingsmiddel toe. Ik had gebroken lijnzaad gemengd met water en dit toegevoegd.
Voeg toe in potjes en zet op een warme plek. Ik had ze in mijn oven gezet met een theedoek eroverheen en de lampen in de oven aan. Je kan ook een yoghurtmachine kopen! (heb er zelf net eentje aangeschaft voor 15 euro!)
Na 8 uur kunnen de potjes uit de oven en heb je yoghurt! Wel in de koelkast zetten om af te koelen

Hebben jullie wel eens zelf yoghurt gemaakt?
Ik ben pas net begonnen dus het is nog even uitzoeken hoe en wat!