U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Bericht door Dani » do aug 01, 2013 18:57

Ik gebruik altijd de originele digestive koekjes van verkade. Gaat prima!
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Bericht door Martine » do aug 01, 2013 19:52

Ik gebruik meestal Verkade Nizza koekjes voor de bodem, kaneel of kokossmaak. Maar eigenlijk maakt het niet zo veel uit, want er gaat toch nog extra suiker bij, en als het goed is overheerst de smaak van de taart die van de bodem. Edit: met speculaas is ook lekker, maar misschien meer iets voor de herfst.

Agar NIET vervangen door arrowroot. Arrowroot is een zetmeel/bindmiddel, agar is een geleermiddel. Arrowroot wordt dik als je het verhit, agar stolt pas als het afkoelt. Agar is ook veel sterker dan arrowroot. Werking is dus heel anders. Doe jezelf een plezier en ga even naar een toko of natuurwinkel en haal een zakje agar poeder.
Laatst gewijzigd door Martine op do aug 01, 2013 20:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Bericht door Martine » do aug 01, 2013 20:20

Je zou natuurlijk ook een taart kunnen maken waar geen agar voor nodig is. De Pear Frangipane Tart is bijvoorbeeld héél lekker (zachte peren in een heerlijke amandelspijsvulling), en daarvoor kun je alle ingrediënten denk ik wel bij de gemiddelde supermarkt halen. De Chai-Spiced Rice Pudding Pie klinkt ook heel goed, maar die heb ik nog niet geprobeerd.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Bericht door Mystique » do aug 01, 2013 23:17

Ik heb vorig jaar een taart gemaakt met als bodem iets met gehakte hazelnoten, chocoladepudding achtig en slagroom erop. Was erg lekker. Ik vond die bodem ook heel lekker krokant.

Gebruikersavatar
Melek
Berichten: 89
Lid geworden op: di okt 16, 2012 13:37
Leefwijze: veganist

Re: U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Bericht door Melek » vr aug 02, 2013 11:00

Hoeveel Agar heb je nodig? En moet het powder of flakes zijn?
De toko hier heeft die zakjes met powder wel. Als je het daar niet kunt vinden, mag je me wel een P.M sturen, dan stuur ik je een zakje op. Weegt toch vrijwel niks en als ik het voor 5 uur op de post doe heb je het morgen als het goed is in huis.

Gebruikersavatar
Melek
Berichten: 89
Lid geworden op: di okt 16, 2012 13:37
Leefwijze: veganist

Re: U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Bericht door Melek » vr aug 02, 2013 16:41

Ah fijn dat je het gevonden hebt. Was geen probleem geweest hoor :D

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: U.S. RECIPES: waarmee vervangen?

Bericht door Martine » wo aug 14, 2013 20:27

Ziet er lekker uit Athur! Wat vond je schoonmoeder ervan?
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Plaats reactie