Baklava

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Jade

Baklava

Bericht door Jade » za sep 20, 2008 11:31

Mierzoete veganistische baklava

Ingrediënten:

- Suikerwater (suiker opgelost in warm water)
- 200 Gram ongezouten pistachenoten
- Koek en Speculaaskruiden (van bijv. Verstegen)
- Kruidnagel (van bijv. Verstegen)
- Veganistisch bladerdeeg (biologisch, van het merk Moin), Helios in Almere verkoopt het in ieder geval.
- Mocht je toch honing willen gebruiken, dan een kleine theelepel.

Bereiding:

Haal de bladerdeegplakjes uit de verpakking en laat deze ontdooien, smeer de bovenkant daarna in met wat citroensap en stop ze in de oven (220 graden, 20-25 min, goudbruin).
Als de plakjes in de oven zitten kun jij verder met het maken van het mengsel.

Haal de pistachenoten uit de schilletjes en was ze even met wat water, droog ze daarna goed af met een droge doek en snijd de noten vervolgens in kleine stukjes.

Vul een mok met water en doe er flink wat scheppen suiker in, warm dit gezamenlijk zo’n 40 seconden op in de magnetron (900 watt)

Schep het suikerwater door de pistachenoten (zorg dat je niet meer dan 2 eetlepels water door de pistachenoten schept)

Meng de koek en speculaaskruiden en de kruidnagel (heel klein beetje, snufje) met de pistachenoten en het suikerwater.

Als het bladerdeeg is afgekoeld kun je het rijkelijk beleggen met het baklavamengsel,

Leg vervolgens nog een plak bladerdeeg op de andere plak en snijd de baklava nu in stukken.

Nu kun je heerlijk genieten van zelfgemaakt baklava.

Met baklava kun je eindeloos variëren, ook lekker met gemalen kokos of rozijnen!

Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Baklava

Bericht door Vegantastic » za sep 20, 2008 14:09

Is dat bladerdeeg van Moin dan veganistisch? Zit daar geen vitamine D3 in?

Boukje
Berichten: 131
Lid geworden op: do jan 03, 2008 21:43

Re: Baklava

Bericht door Boukje » di sep 23, 2008 10:03

ik maakte dit alijd (niet veganistisch) met filodeeg (dat is ook traditioneel bij dit recept), is dit er niet in een vegan variant??

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Baklava

Bericht door Framboos » di sep 23, 2008 21:52

Jawel, en ik zou baklava ook met filodeeg maken, niet met bladerdeeg....

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Baklava

Bericht door jet » za sep 27, 2008 8:23

Waar koop je vegan filodeeg? Ik heb laatst bij de Jumbo alle diepvries verpakkingen zitten bekijken. Bevroren vingers had ik wel, maar vegan deeg hadden ze niet :(
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Baklava

Bericht door Framboos » za sep 27, 2008 10:39

Huh, die standaard van euhm... huppeldepup Bakery, zo'n paarsige verpakking, die is toch vegan?

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Baklava

Bericht door jet » za sep 27, 2008 12:15

hmmm, dan moet ik eens kijken.
Ben nog geen paarse verpakkingen tegengekomen :)
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Baklava

Bericht door Framboos » zo sep 28, 2008 7:08

Paarsig/lila en geel/oranje-achtig.

Kaiku

Re: Baklava

Bericht door Kaiku » za jan 17, 2009 7:48

Ik ben toch wel even heel erg verbaasd over het gebruik van de magnetron, als je je "gezonde" voeding kapot wil maken moet je een magnetron gebruiken :shock:

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Baklava

Bericht door Framboos » za jan 17, 2009 9:05

Water met suiker is inderdaad wel heel gezond ja.

Plaats reactie