Bonbons
Ik vind net onderstaand recept voor truffels, zou dat werken met sojaroom ipv slagroom of zou dat niet hard genoeg worden?
Ingredienten
200 g pure chocolade
5 eetlepels slagroom
2 eetlepels rum
50 g roomboter
Cacao
Verwarm de roomboter in de magnetron op laag vermogen totdat deze zacht is geworden, om straks verder te gebruiken.
Breek de chocola in stukjes en smelt deze met de slagroom en rum. Gebruik een pannetje met een dikke bodem en een laag pitje. Regelmatig roeren! Als er een zacht mengsel is ontstaan haal je de pan van het vuur en meng je boter erdoor. Giet het
mengsel over in een platte schaal in de koelkast, na 20 minuten even omscheppen en vervolgens nog 45 minuten laten opstijven.
Schep uit de schaal nu steeds een lepel mengsel en maak kleine balletjes. Rol deze door de cacao, en klaar ben je!
-
- Site Admin
- Berichten: 8198
- Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
- Leefwijze: veganist
- Contacteer:
Dit soort topics zijn niet zo goed voor mij...

Tijdje terug heb ik bonbons gemaakt. Ik had bonbonvormpjes. Laagje gesmolten chocolade erin gedaan. Toen wat carobella gepakt. En een beetje dus in dat vormpje gedaan over dat laagje chocolade. Toen met chocolade er nog eens overheen, zodat het hele vormpje gevuld was.
Erg lekker

Tijdje terug heb ik bonbons gemaakt. Ik had bonbonvormpjes. Laagje gesmolten chocolade erin gedaan. Toen wat carobella gepakt. En een beetje dus in dat vormpje gedaan over dat laagje chocolade. Toen met chocolade er nog eens overheen, zodat het hele vormpje gevuld was.
Erg lekker

-
- Berichten: 1289
- Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wormer
- Contacteer:
Gisteren ook bombons gemaakt:
gesmolten chocolade in een klein bakje smeren, dit laten stollen in de koelkast en dan voorzichtig het papiertje eraf peuteren en ze in een nieuw papiertje zetten.
Een vulling maken van verwarmde sojamelk, sterke koffie, koffielikeur (aan te passen aan ieders wensen) en dit voorzichtig bij nog wat gesmolten choco voegen tot je een mooie massa krijgt en deze ook in de koelkast zetten.
De chocobakjes vullen met de vulling, weer even in de koelkast en daarna bestrijken met een laagje gesmolten chocolade en er eenmokkaboontje op leggen en weer in de koelkast.
gesmolten chocolade in een klein bakje smeren, dit laten stollen in de koelkast en dan voorzichtig het papiertje eraf peuteren en ze in een nieuw papiertje zetten.
Een vulling maken van verwarmde sojamelk, sterke koffie, koffielikeur (aan te passen aan ieders wensen) en dit voorzichtig bij nog wat gesmolten choco voegen tot je een mooie massa krijgt en deze ook in de koelkast zetten.
De chocobakjes vullen met de vulling, weer even in de koelkast en daarna bestrijken met een laagje gesmolten chocolade en er eenmokkaboontje op leggen en weer in de koelkast.
Ooh ja dat wil ik ook nog een keer doen.

Zoiets heb ik een keer gedaan met ijsblokjesvormpjes. Was een hels werk om die eruit te krijgenVegantastic schreef: Tijdje terug heb ik bonbons gemaakt. Ik had bonbonvormpjes. Laagje gesmolten chocolade erin gedaan. Toen wat carobella gepakt. En een beetje dus in dat vormpje gedaan over dat laagje chocolade. Toen met chocolade er nog eens overheen, zodat het hele vormpje gevuld was.

Het heeft geen haast, ik zag alleen laatst van die bonbon-maak gereedschap dingetjes bij de Duikelman en nu moet ik natuurlijk een excuus hebben om die aan te kunnen schaffenFramboos schreef:Oh, in Eat drink & be vegan staat ook een recept, als ik iets meer tijd heb zal ik het even voor je opzoeken.

Bonnie schreef:Ooh ja dat wil ik ook nog een keer doen.
Zoiets heb ik een keer gedaan met ijsblokjesvormpjes. Was een hels werk om die eruit te krijgen
Volgende keer siliconen ijsblok vormpjes aanschaffen!
Gaat een stuk makkelijker:)
En je kan ze ook nog eens in allemaal verschillende vormpjes krijgen.
La maquereau des petits g?teaux (h)
die zijn super inderdaad!ingenting schreef:
Volgende keer siliconen ijsblok vormpjes aanschaffen!
Gaat een stuk makkelijker:)
En je kan ze ook nog eens in allemaal verschillende vormpjes krijgen.
ik heb wel vaak dat de sjokolade uitslaat in die vormpjes, misschien zijn ze niet goed schoon ofzo?
mijn favoriete bonbon-vulling is gehakte noten en rozijn, gemengd met een klein beetje gesmolten sjokolade en room.
Zo'n witte waas?
Doe je ze dan in de vriezer wanneer je ze hard laat worden of in de koelkast?
Als je het in de vriezer doet, dan komt het daardoor...iets met de cacaoboter die dan naar 'buiten' komt drijven..
+ het heeft met de temperatuur van de gesmolten chocolade te maken...
google 'tempering' of..ik denk 'temperen' om daar meer info over te vinden:)
Doe je ze dan in de vriezer wanneer je ze hard laat worden of in de koelkast?
Als je het in de vriezer doet, dan komt het daardoor...iets met de cacaoboter die dan naar 'buiten' komt drijven..
+ het heeft met de temperatuur van de gesmolten chocolade te maken...
google 'tempering' of..ik denk 'temperen' om daar meer info over te vinden:)
La maquereau des petits g?teaux (h)