Keukentips
-
- Site Admin
- Berichten: 8198
- Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
- Leefwijze: veganist
- Contacteer:
Keukentips
Plaats hier handige kook/baktips. Bijvoorbeeld hoe je het beste iets kan schillen of wat dan ook.
Laatst gewijzigd door Vegantastic op za dec 15, 2007 19:18, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Site Admin
- Berichten: 8198
- Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
- Leefwijze: veganist
- Contacteer:
-
- Berichten: 1481
- Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wisconsin, U.S.A.
- Contacteer:
Niemand heeft nog een tip?
Dan begin ik maar.
Een super hulper van mij in de keuken is mijn handmixer!
Jullie noemen het geloof ik een staafmixer of zo iets?
Die van mij komt met handige mini foodprocessors, die ik vooral gebruik om noten of flax en zo fijn te maken.
Mijn staafmixer gebruik ik voor sausen en soep en zo.
Ik hou van dingen die koken wat makkelijker maken, maar van alles wat ik heb, denk ik dat ik mijn staafmixer het meeste gebruik.
Makkelijk schoon te maken ook!
Dan begin ik maar.
Een super hulper van mij in de keuken is mijn handmixer!
Jullie noemen het geloof ik een staafmixer of zo iets?
Die van mij komt met handige mini foodprocessors, die ik vooral gebruik om noten of flax en zo fijn te maken.
Mijn staafmixer gebruik ik voor sausen en soep en zo.
Ik hou van dingen die koken wat makkelijker maken, maar van alles wat ik heb, denk ik dat ik mijn staafmixer het meeste gebruik.
Makkelijk schoon te maken ook!
- Valkyrjur
- Berichten: 673
- Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Leeuwarden
Re: Keukentips
Gebruik verse peterselie (liefst zelfgekweekte snij, is lekkerder dan krulpeterselie), dat smaakt echt 10000 keer lekkerder dan dat gedroogde spul in potjes 

- Valkyrjur
- Berichten: 673
- Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Leeuwarden
Re: Keukentips
Ik weet niet of het in dit topic hoort, maargoed.
Een doodsimpel maar heerlijk bijgerecht. Per persoon 2 flinke tomaten en 1 middelgrote ui. Tomaten in stukjes, ui in ringen, met een beetje olie in de ovenschaal en dan in de oven. Tijd en temperatuur weet ik zo niet, maar met 10 tot 15 minuten op 180 moet je een eind komen denk ik. Zo nu en dan wel even omscheppen, anders krijgen de uiringen zwarte randjes. Smullen maar!
Een doodsimpel maar heerlijk bijgerecht. Per persoon 2 flinke tomaten en 1 middelgrote ui. Tomaten in stukjes, ui in ringen, met een beetje olie in de ovenschaal en dan in de oven. Tijd en temperatuur weet ik zo niet, maar met 10 tot 15 minuten op 180 moet je een eind komen denk ik. Zo nu en dan wel even omscheppen, anders krijgen de uiringen zwarte randjes. Smullen maar!
Re: Keukentips
ik vind een schort wel een keuken tip
! misschien n beetje oudbollig
maar wel heel handig om je handen aan af te vegen en je kleding schoon te houden!


-
- Site Admin
- Berichten: 8198
- Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
- Leefwijze: veganist
- Contacteer:
Re: Keukentips
Een recept is niet echt voor dit topic. Een ingredient bij iets gebruiken weer wel.
En een schort is natuurlijk ook een goede keuken tip
Ik heb er een met 'vegan revolution starts in the kitchen'
En een schort is natuurlijk ook een goede keuken tip

Ik heb er een met 'vegan revolution starts in the kitchen'

Re: Keukentips
oow die is gaaf
ik moet er ook weer een bij hebben ik maak ze te snel smerig tegenover dat ik ze was 


- Valkyrjur
- Berichten: 673
- Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Leeuwarden
Re: Keukentips
En tegen rondvliegende deegspetters bij het mixen! (nouja, rondvliegen blijven die spetters wel doen, maar nu niet meer op je kleren :p)xmarloesx schreef:ik vind een schort wel een keuken tip! misschien n beetje oudbollig
maar wel heel handig om je handen aan af te vegen en je kleding schoon te houden!
-
- Berichten: 1713
- Lid geworden op: ma nov 07, 2005 21:49
- Leefwijze: veganist
Re: Keukentips
ik wil hetzelfde schort als Isa Chandra van PPK met Domestic Terrorist eropVegantastic schreef:Ik heb er een met 'vegan revolution starts in the kitchen'

- Valkyrjur
- Berichten: 673
- Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Leeuwarden
Re: Keukentips
Nog een tip: doe gratis blaadjes van de supermarkt zoals AllerHande van AH, Lekker Leven van de Super etc. niet direct af als onzin. Soms staan er goede vegan recepten in, of recepten die heel makkelijk te veganiseren zijn. Bijvoorbeeld in de nieuwste AllerHande: een recept voor een soort kruidcake: gebruik sojamelk ipv koeienmelk en voilá, u heeft een heerlijk gratis recept voor vegan cake (ik ga hem deze week uitproberen).
Re: Keukentips
Mm, ik heb op zich nog zoooo veel kookboeken met 'ongeprobeerde' recepten dat ik Allerhande meestal maar laat liggen, omdat het dan weer zo'n lading papier in de papierbak is. Dus... zou je 't recept voor kruidcake kunnen posten als het lekker is?
Als het niet lekker is, ik heb een goed recept voor kruidcake (van het forum trouwens), dus mocht je die willen...

Als het niet lekker is, ik heb een goed recept voor kruidcake (van het forum trouwens), dus mocht je die willen...
Re: Keukentips
Ik neem die gratis blaadjes altijd mee, spel ze en schrijf de recepten die ik mezelf wel zie maken (in een vegan versie, natuurlijk) over in een groot schrijfblok. Ik schrijf hier ook recepten in die ik zelf al knutselend in elkaar heb gebrouwen en goed blijken te smaken, bijvoorbeeld variaties op mijn zoete-aardappelsoep en vegan boterkoek.
Re: Keukentips
Ik scheur de recepten eruit die ik interessant vind en die doe ik in een grote map met al mijn losse recepten. Ik vond vroeger (toen ik nog vegetarier was en koken nog niet zo leuk vond) de recepten uit de allerhande geweldig maar nu vind ik ze meestal te simpel en te saai, ze maken meestal maar gebruik van 1 soort groente en dat vind ik echt te weinig. Ik gebruik de recepten dan ook vooral ter inspiratie.
Re: Keukentips
Vertel!Jippia schreef:variaties op vegan boterkoek.

Re: Keukentips
Mijn moeder spaarde die AH receptenkaartjes voor me, en kwam dan altijd heel triomfantelijk die aan mij geven, zo van, kijk hier heb je weer een vegetarisch recept. Die recepten zijn ook allemaal heel erg simpel, en ook niet zo fantastisch vind ik. Meestal is het van een 'koop een vegaburger, koop een zakje aardappeltjes en draai een pot groenten open'-kaliber, niet mijn ding. Ik gebruik ze ook meestal als inspiratie. Ik lees de titel, bekijk het plaatje (het echte recept lees ik nooit) en de rest verzin ik dr zelf bij hahaIk vond vroeger de recepten uit de allerhande geweldig maar nu vind ik ze meestal te simpel en te saai, ze maken meestal maar gebruik van 1 soort groente en dat vind ik echt te weinig. Ik gebruik de recepten dan ook vooral ter inspiratie.
Het voordeel van die receptenkaartjes is wel dat ze een standaardmaat hebben, en dat je alleen diegene mee hoeft te nemen bij de Appie die je zelf leuk vindt, de rest kun je gewoon lekker laten liggen.
@schort: harstikke handig! Ik heb er eentje die van kunststofachtig spul is aan de voorkant, in elk geval afwasbaar, makkelijk tegen het knoeien

en Valkyrjur, wat is het verschil tussen snijpeterselie en krulpeterselie? Ik koop altijd in de lente zo'n potje met het spul en zet dat op het balkon in een plantenbak, maar dan heet het gewoon 'peterselie'.....
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Keukentips
Ik geloof dat dat meer iets is voor een bak-draad.Framboos schreef:Vertel!Jippia schreef:variaties op vegan boterkoek.

- Valkyrjur
- Berichten: 673
- Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Leeuwarden
Re: Keukentips
Snijpeterselie is platter, het heeft het uiterlijk van selderij. Ik vind de structuur van krulpeterselie niet lekker, het kriebelt tegen je gehemelte. Maar de tip ging vooral om dat verse lekkerder is dan gedroogde, ik heb zo het idee dat dat voor heel veel kruiden geldt.jet schreef:en Valkyrjur, wat is het verschil tussen snijpeterselie en krulpeterselie? Ik koop altijd in de lente zo'n potje met het spul en zet dat op het balkon in een plantenbak, maar dan heet het gewoon 'peterselie'.....
- Valkyrjur
- Berichten: 673
- Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Leeuwarden
Re: Keukentips
Hij was erg lekker! Hier het recept: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?rq ... &id=472508" target="_blank En dan dus gewoon met sojamelk.Framboos schreef:Mm, ik heb op zich nog zoooo veel kookboeken met 'ongeprobeerde' recepten dat ik Allerhande meestal maar laat liggen, omdat het dan weer zo'n lading papier in de papierbak is. Dus... zou je 't recept voor kruidcake kunnen posten als het lekker is?![]()
Als het niet lekker is, ik heb een goed recept voor kruidcake (van het forum trouwens), dus mocht je die willen...
-
- Berichten: 283
- Lid geworden op: vr nov 26, 2004 16:13
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Wageningen
Re: Keukentips
Ik heb twee schriften voor recepten, eentje voor recepten die een succes waren (ofwel van mezelf of uit een kookboek van m'n moeder, van m'n moeder of van internet oid) en eentje voor recepten die wel lekker waren, maar waar ik nog iets aan moet veranderen. De eerste is nu vol dus het worden er eerdaags alweer drie
Het begint echt een beetje een uit de hand gelopen hobby te worden. maar zo weet ik wel altijd terug te vinden wat ik gebruikt heb bij het koken als het 'per ongeluk' heel lekker wordt 


* PeAcE *