Wat bak jij vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Billie&Bollie
Berichten: 206
Lid geworden op: ma jul 31, 2006 19:58
Locatie: Belgi

Bericht door Billie&Bollie »

Wentelteefje van bananenbrood met walnoten en chocoladecrème.
Dat had ik onlangs gegeten tijdens donderdag Veggiedag in een school-restaurant, mede-georganiseerd door EVA. De kok van dienst was Philippe Van Den Bulck. Het was zoooooo lekker, dat ik het zelf ook heb gemaakt. Ik ga het ook als dessert maken met Kerstmis :D

indra
Berichten: 667
Lid geworden op: zo nov 11, 2007 18:31
Leefwijze: veganist

Bericht door indra »

Billie&Bollie schreef:Wentelteefje van bananenbrood met walnoten en chocoladecrème.
Dat had ik onlangs gegeten tijdens donderdag Veggiedag in een school-restaurant, mede-georganiseerd door EVA. De kok van dienst was Philippe Van Den Bulck. Het was zoooooo lekker, dat ik het zelf ook heb gemaakt. Ik ga het ook als dessert maken met Kerstmis :D
recept?

Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Bericht door Annika »

Vanmorgen wafels gebakken

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Bericht door Bonnie »

Gisteravond vanille cupcakes gebakken, die ik vandaag heb omgetoverd tot de tiramisu variant! en Cheezy quackers van Celine. En focaccia (2x, jammergenoeg is er maar een goed gerezen...) en pizzadeeg voor minipizza's die een beetje mislukt en lichtelijk aangebrand zijn. Nouja, in ieder geval is een déél gelukt :)

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

Heee, die quackers ga ik ook maken! :D

Billie&Bollie
Berichten: 206
Lid geworden op: ma jul 31, 2006 19:58
Locatie: Belgi

Bericht door Billie&Bollie »

Recept wentelteefje van bananenbrood met walnoten en chocoladecreme:

Ingrediënten:
- 300 g rijpe bananen
- 75 g walnoten
- 450 g witte tarwebloem
- 170 g suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 130 g soyamargarine
- sap van 1/2 citroen

- 1 liter vanille sojamelk

Voor de chocoladecrème:
- 1,5 dl kokosmelk
- 165 g pure chocolade
- 5 cl ahornsiroop

Bereiding:
Prak de bananen, margarine en suiker tot een gladde massa, roer er dan het citroensap door.
Zeef bloem en bakpoeder en spatel dit onder de bananenmassa.
Voeg de walnoten toe en doe alles in een ingevet bakblik.
Bak het bananenbrood op 190° Celcius gedurende 40-45 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Warm de kokosmelk op met de ahornsiroop en roer er de chocoladestukjes door (van het vuur).

Snijd mooie plakjes van het bananenbrood en dompel ze kort in de vanille sojamelk. Bak ze vervolgens goudbruin in een weinig olie.
Doe er wat chocoladecrème over en serveer direct.

Ik kan er ook nog bij vermelden dat de ganse familie het heel lekker vond!!

Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Bericht door Apraxia »

mmmm dat ga ik snel een keertje maken. Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Bericht door Bonnie »

Framboos schreef:Heee, die quackers ga ik ook maken! :D
:) heb jij wel een eendjesvormige cookie cutter? ik niet, heb nu maar rondjes en sterretjes enzo gedaan.

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

Ik heb gewone en vallende sterren, kerstsokken en -klokken, engeltjes en kerstbomen gemaakt.

Marla
Berichten: 3895
Lid geworden op: vr jan 10, 2003 11:07
Leefwijze: veganist

Bericht door Marla »

Framboos schreef:Ik heb gewone en vallende sterren, kerstsokken en -klokken, engeltjes en kerstbomen gemaakt.
foto?

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

Zie de foodblog (was te lui om ze in Imageshack up te loaden en dan hier te plaatsen, dus excuus aan de foodblog want het zijn niet echt foodblogwaardige foto's).

Iedereen vond de 'quackers' trouwens echt heel erg lekker, jeuj! Mijn moeder had zelfs al allemaal plannen voor hapjes daarmee op verjaardagen enzo. :D

Gebruikersavatar
Marlies
Berichten: 118
Lid geworden op: za jan 04, 2003 13:38
Leefwijze: veganist
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Bericht door Marlies »

Oeps, even iets verkeerd geplaatst, nu verplaatst naar wat eten we vandaag ...

Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door xmarloesx »

Niet vandaag maar 2de kerstdag gebakken:

Tompoezen, Chocolade pindakaas koekjes, Banana split cupcakes en Appel frambozen noten taartje.

http://i77.photobucket.com/albums/j69/r ... upcake.jpg .....http://i77.photobucket.com/albums/j69/r ... /taart.jpg

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

xmarloesx schreef:Niet vandaag maar 2de kerstdag gebakken:

Tompoezen,
Ehm. Waaat?! :shock:

Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door xmarloesx »

Framboos schreef:
Ehm. Waaat?! :shock:
En ze waren heerlijk :) heeft wel even geduurd hoor om ze mooi en lekker te krijgen :)

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

Je weet dat dit niet genoeg info is he? Vertel!

Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door xmarloesx »

ik kan zo wel even m'n recept erbij halen. Maar het bladerdeeg maak ik met bloem, water, boter, zout, vanille suiker (4 tot 8 gr), en beetje vanille extract. Dit moet je wel goed kneden en steeds weer uit rollen en weer 3x opvouwen in de koelkast en dit doe ik dan 2 a 3 keer. Dan krijg je heel sterk mooi deeg van. Het lijkt dan ook net rubber.

Voor de vulling heb ik deze keer custard gebruikt maar ik ben bezig met vegan bakkers-room. Als die mooi lukt zal ik daar mijn recept van posten. Ik heb wel bij de blokker hele kleine bakvormpjes aangeschaft want de custard moet wel in de juiste vorm al opstijven. En voor het glazuur heb ik poedersuiker met water gebruikt.

Ik kan dadelijk wel even mijn recept er helemaal op zetten. En als ik vandaag tijd heb of dit weekend en mijn bakkersroom lukt, dan zal dat dus nog volgen als je wilt :).

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Bericht door Bonnie »

Woow, Marloes, wat mooi allemaal!

Billie&Bollie
Berichten: 206
Lid geworden op: ma jul 31, 2006 19:58
Locatie: Belgi

Bericht door Billie&Bollie »

Tompoezen, wij noemen dat glacéekes. Dat recept wil ik ook wel :D

Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos »

Wat zit er eigenlijk op je banana split cupcakes?

Plaats reactie