Wat we hadden: mini sinaasappel tulbandjes, cakejes met rozijnen, maanzaad-citroencupcakes, chocoladecupcakes en cupcakes met blauwe bessen. Smokey pecans, spinazieswirls, broodjes gevuld met oa linzen met Mexicaanse kruiden, stokbroodjes met walnootpesto en gebakken champignons, sandwiches met guacamole en hummus. Champignonragout met bladerdeeg, tofu scramble met mini pita's komkommer en tomaat, en knoflookchampignons. Verder chocolaatjes en 2 soorten smoothies. En natuurlijk thee
Bakken jullie nog weleens wat? ^^ Ik maakte vandaag de tarte tatin uit Vegan Eats World. Of nouja, ik had weer van alles niet in huis dus hij werd een beetje anders (met volkorenmeel in de bodem en amaretto door de karamel) maar hij is echt heeel lekker.
Niet echt 'bakken' want hij hoeft niet in de oven, maar ik maakte voor de verjaardag van mijn moeder de yoghurttaart die ik op Vegetus heb staan. Dat was best spannend, want het is een vegan versie die mijn oma altijd maakte voor die kant van de familie als er een verjaardag was. Gelukkkig vond iedereen de vegan versie super lekker.
Wow, die ziet er mooi en professioneel uit, Martine! Is het relatief ook goedkoper dan kant en klare tofu of gewoon fijner, omdat je zelf weet wat je erin stopt? (Ik weet niet wat sojabonen kosten?)
Ik had sojabonen van de toko, en die kosten ongeveer 2,50 per kilo (weet niet meer exact wat ik ervoor betaald heb). Met 250 gram bonen maak je 400 à 500 gram tofu. Er komen dan nog wat kleine kosten voor stremsel, water, gas om op te koken enzo bij, maar meer dan 80 cent zal het niet zijn. De goedkoopste tofu die ik hier kan krijgen kost €1,20 voor eenzelfde hoeveelheid, en die is een stuk minder lekker (want niet vers). Bovendien hou je als je zelf sojamelk/tofu maakt okara over, waar je nog bonenburgers etc. van kan maken.
Als je bio bonen gebruikt ben je duurder uit, maar bio tofu kost ook meer, dus ook dan zal het wel voordeliger zijn.
Tofu uit de winkel is vaak best wel zuur van smaak vind ik, waarschijnlijk omdat het al een hele poos in hetzelfde water ligt. Verse tofu is echt heel zachter van smaak. Ik kan het zo ongemarineerd eten, dat doe ik met tofu uit de winkel echt niet.
Mijn beste vriendin nam zaterdag home made (vegan) havermoutkoekjes mee, ze waren ontzettend lekker en het recept was supersimpel zei zeh. I.p.v. een ei had ze een cupje appelmoes gebruikt. Ze eet zelf niet vegan, super attent dat ze hier aan gedacht heeft Foto.... ehm ja sorry ze zijn op
Recept kwam trouwens uit de Boodschappen.
Wij hadden vorige week een merengue-slagroom-ijstaart gemaakt.
Het kostte wat moeite om die merengue te maken (bakpapier blijft plakken, neem alufolie) Maar alle gasten waren enthousiast.
-alpro slagroom
-kikkererwtensap van 1 blikje
-5 druppels azijn
-poedersuiker (1,5 x de hoeveelheid van je bikje)
-chocoladereep in stukjes gehakt.
-nougatine voor garnering
sap met azijn opkloppen (5 min) net als eiwit, poedersuiker erbij, verder kloppen. Als ie mooi blinkt uitspreiden op een stuk alufolie op 2 bakplaten. Makkelijkste is om meteen de vorm van je taart over te nemen. Wij hadden een springvorm, dat werden dus twee rondjes van 25 cm ongeveer. In de oven 110 graden celsius 1,5 uur 'bakken', en 2 uur laten drogen. oven in die tijd niet open maken. als je nog wat schuim over hebt kun je dit ook meebakken en later verkruimelen in de slagroom. Het schuim wordt hard en broos, en eet het beste als het niet buigbaar is.
Slagroom kloppen (hoeft geen suiker bij want je taart wordt al zoet genoeg), 1 plaatje meringue op de bodem van je vorm, geklopte slagroom erin, eventueel overblijfsel van gebakken schuim over de slagroom verkruimelen, 1 helft van je chocoladestukjes erover strooien, volgende plaat schuim, slagroom, chocolade erover en nougatine.
taart in je vriezer steken en de volgende dag heb je een heerlijke ijstaart.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.