Ik wil graag een cakerol bakken met jam ertussen. Dan maak je eerst een hele dunne plaatcake, die je insmeert met jam en oprolt. Vandaag het eerste experiment. De cake was nogal breekbaar, maar het is wel min of meer gelukt om hem op te rollen. Nog even af laten koelen en dan kijken of het lekker is.
Martine schreef:Ik wil graag een cakerol bakken met jam ertussen. Dan maak je eerst een hele dunne plaatcake, die je insmeert met jam en oprolt. Vandaag het eerste experiment. De cake was nogal breekbaar, maar het is wel min of meer gelukt om hem op te rollen. Nog even af laten koelen en dan kijken of het lekker is.
Klinkt goed Martine! Ik moet toegeven dat ik die cakerolls uit de winkel vroeger nooit lekker vond, maar het is al jaren geleden dat ik 't nog gegeten heb. En zelfgemaakt is altijd lekkerder.
Ik heb nog eens brownies gemaakt gisteren, naar dat recept van de website van Jamie Oliver dat Assie een tijdje geleden deelde. Heb als vulling pecannoten gebruikt, cranberries en stukjes chocolade. Morgen vieren we mijn vaders verjaardag, en ons mam haalt traditoneel fruitvlaai in huis voor het dessert. De vega(n)s krijgen brownies met ijs.
Luna schreef:Klinkt goed Martine! Ik moet toegeven dat ik die cakerolls uit de winkel vroeger nooit lekker vond, maar het is al jaren geleden dat ik 't nog gegeten heb. En zelfgemaakt is altijd lekkerder.
De eerste keer dat David en ik samen op vakantie gingen, waren we op het Ierse platteland. De boodschappen waren vrij duur en het lokale sodabread vonden we niet zo lekker, dus we hebben toen heel veel goedkope Swiss rolls gegeten (we waren nog niet vegan). Onder normale omstandigheden ben ik ook niet zo'n fan van die kant-en-klare cakes, maar na een paar uur hiken smaakt alles heerlijk. Dat is nu bijna vijf jaar geleden, en het leek me leuk om voor ons jubileum zo'n cake te maken. Nostalgie
Mijn ouders waren vandaag hier, dus we hebben gezellig trekvogels gekeken en samen gegeten. Ik bakte een hartige linzentaart met filodeeg (de vulling van mijn Ethiopische linzenflapjes in een ovenschaal met filodeeg) en als toetje de bosbessencrumble van de veganchallenge, maar dan met een mengsel van appels en Lidl diepvriesbosvruchten en walnoten in de topping.
Ik heb net een kwark(yofu)brood met rozijntjes gebakken. Moet nog even afkoelen en dan proeven! Ik vond kwarkbrood altijd heel lekker voor luxe ontbijtjes, ben benieuwd of deze erop lijkt.
Verder heb ik onze maandelijkse dubbele portie seitan gemaakt. De komende weken hoeven we geen roerbakreepjes van AH meer te kopen.
Ik bakte gisteren speltbroodjes. Half volkoren/half wit. Met walnoten, pompoenpitten, sesamzaad en zonnebloempitten. Mijn vriend zei: dit zijn de lekkerste broodjes ooit
Ook mijn broer en vader smulden. Alles was op, terwijl ik dacht te veel te hebben meegenomen.
Ik bak een spanakopita-taart met tofu, spinazie en yufka deeg. Toen ik hem in de oven wilde zetten schoot de bodem van de springvorm los en viel het hele zwikkie op de vloer. De vulling zat nog grotendeels in het deeg en gelukkig had ik net gestofzuigd. Ik heb de taart toch maar voorzichtig weer op de bodem van de springvorm gemanouvreerd, ring er weer om en nu staat ie in de oven. Geen schoonheidsprijs, maar de smaak zal vast nog wel lekker zijn.
Gisteren bakte ik vegan eierkoeken. In mijn beleving lijken ze eng veel op het origineel, zeker nu ze een dagje de tijd hebben gehad om zacht te worden, zoals eierkoeken uit de winkel. Recept volgt binnenkort.