Wat bak jij vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Moniek
Berichten: 65
Lid geworden op: di sep 17, 2013 12:06
Leefwijze: veganist
Locatie: Wageningen

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Moniek » za nov 22, 2014 17:33

Lekker!!! De structuur is even wennen, maar de smaak... heerlijk :D Alleen ben ik een beetje te enthousiast geweest met de chilipeper geloof ik, kuchkuch, dus de volgende keer gebruik ik daar iets minder van :P

Gebruikersavatar
Sandra
Berichten: 294
Lid geworden op: do nov 07, 2013 22:33
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Sandra » za nov 22, 2014 18:03

Ik heb zelf niets gebakken vandaag maar mijn beste vriendin heeft vanmorgen een vegan rabarbertaart gemaakt, was heerlijk!

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » za nov 22, 2014 19:34

Moniek schreef:Lekker!!! De structuur is even wennen, maar de smaak... heerlijk :D Alleen ben ik een beetje te enthousiast geweest met de chilipeper geloof ik, kuchkuch, dus de volgende keer gebruik ik daar iets minder van :P
Ja, de structuur is anders dan die van vegaworstjes uit de winkel. Ik vind ze vooral lekker in stoofpotjes. Je kunt ze malser maken door het deeg voor het garen een nachtje te laten rusten, de worstjes te stomen in plaats van bakken, en door ze wat korter te stomen/bakken dan in het recept staat.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Luna » zo nov 23, 2014 12:03

Ik heb weer een lading granola in de oven zitten. Zondag... en het huis geurt naar kaneel. Haaaaaa gelukzaligheid.

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » zo nov 23, 2014 12:20

Geen echt 'baksel', maar ik heb weer eens een kaas experimentje gemaakt. Met tapioca en carrageen. Het moet nog wat verder stollen. So far so good!
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Stipp » zo nov 23, 2014 19:01

Hier staat weer een cake in de oven met chocolate chips, we gaan vanavond onverwacht op visite bij mijn ouders dus wil ik iets meenemen.
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Moniek
Berichten: 65
Lid geworden op: di sep 17, 2013 12:06
Leefwijze: veganist
Locatie: Wageningen

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Moniek » zo nov 23, 2014 22:58

Martine schreef:
Moniek schreef:Lekker!!! De structuur is even wennen, maar de smaak... heerlijk :D Alleen ben ik een beetje te enthousiast geweest met de chilipeper geloof ik, kuchkuch, dus de volgende keer gebruik ik daar iets minder van :P
Ja, de structuur is anders dan die van vegaworstjes uit de winkel. Ik vind ze vooral lekker in stoofpotjes. Je kunt ze malser maken door het deeg voor het garen een nachtje te laten rusten, de worstjes te stomen in plaats van bakken, en door ze wat korter te stomen/bakken dan in het recept staat.
Bedankt voor de tips! Ik vond ze juist wel mals genoeg, ze hadden ietsje steviger mogen zijn van mij. En ik heb geen stoompan, vandaar dat ik voor het bakken in de oven had gekozen :P

Vandaag de overgebleven worstjes opgebakken en in wraps verwerkt, ook erg lekker! :-D

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » ma nov 24, 2014 6:53

Moniek schreef:Bedankt voor de tips! Ik vond ze juist wel mals genoeg, ze hadden ietsje steviger mogen zijn van mij. En ik heb geen stoompan, vandaar dat ik voor het bakken in de oven had gekozen :P
Oh okay, dan kun je proberen om ze juist wat langer te bakken. Wat minder vocht gebruiken in het deeg helpt missschien ook. Had je toevallig seitan fix? Daarvan hoor ik vaak dat het minder vocht opneemt dan andere merken tarwegluten.

De stoompan kun je eventueel improviseren door een vergiet in een pan met een laagje water te hangen.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Luna » za nov 29, 2014 13:47

Mijn "Snicker"-taart staat af te koelen buiten. :mrgreen: Heb uiteraard al even geproefd en hij smaakt echt naar Snickers. (y) Vanavond gaat ie mee als we op visite gaan, zal nog wel een fotootje maken als ik er aan denk.

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Stipp » zo nov 30, 2014 16:38

http://www.mijnalbum.nl/Foto550-3IP7XVKS.jpg
Spinazie Swirls uit het kookboek Vegan Finger Foods
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Assie » zo nov 30, 2014 18:58

Wie weet er een lekker recept voor gevulde speculaas ZONDER margarine?
Alles wat ik kan vinden bevat margarine maar daar krijg ik koppijn van.

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Bonnie » zo nov 30, 2014 19:38

Ik heb toevallig vandaag de gevulde speculaas van Framboos (eerder in deze draad) gemaakt met olie en dat werkte best goed! Ik nam denk ik 140-150g ipv de 180 die voor margarine staat. Ik denk dat iets minder olie met een klein beetje sojamelk of water misschien nog beter zou werken.
Hier is nog een recept voor (Duitse) speculaas met olie:
http://www.seitanismymotor.com/2012/12/ ... inal-take/
Zoals zij ook zegt vind ik dat speculaas met olie wel iets zachter en/of kruimeliger wordt maar bij gevulde speculaas maakt dat minder uit. Ik zoek ook nog een beetje naar mijn favoriete recept maar de versie van vandaag is al heel lekker, zeker met de amandelspijs ertussen. (:

Gebruikersavatar
Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Assie » zo nov 30, 2014 19:42

Danke schön :P

Ik word ineens nostalgisch, er moet met Sinterklaas gevulde speculaas komen (maakte ik vroeger met mijn moeder).

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Framboos » zo nov 30, 2014 21:22

En als je de margarine vervangt door kokosolie?

Gebruikersavatar
Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Assie » zo nov 30, 2014 22:12

Dat heb ik niet genoeg in huis en ook niet gevonden in de wijde omtrek, anders zou ik dat zeker doen.

(nog een voordeel van terug naar NL, geen boodschappen-problemen :wink: )

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Luna » zo nov 30, 2014 22:24

Help? Ik heb spontaan voorgesteld met kerst het toetje te verzorgen voor de (uitgebreide) familie. Ik wil hoedanook deze maken

http://www.theppk.com/2008/08/just-chocolate-cake/

met dank aan Anna van Nescia. :P Er zijn echter mensen in het gezelschap die geen suiker mogen. Ik ben dus op zoek naar een goed bakrecept wat als toetje kan dienen. 't Toetje wil ik echt de dag vantevoren maken en het moet goed te vervoeren zijn (wel "gewoon" in de auto).

Ik heb nog nooit suikervrij gebakken dus nogmaals: help? :scratch:

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Framboos » zo nov 30, 2014 22:26

Definieer suikervrij? Dat is zo vaak zo verschillend, wat mensen daarmee bedoelen... Alleen geen suiker maar wel agave of ahornsiroop, of echt helemaal geen suiker, of...?

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Luna » zo nov 30, 2014 22:30

Ik weet 't niet zeker dus ik ga even uit van geen suiker, rijststroop, agavenectar of esdoornsiroop (wat zo ongeveer opsomt waar ik al wel mee gebakken heb). Appelmoes, banaan of ander fruit moet volgens mij wel kunnen in kleine hoeveelheden. Ik weet dat stevia wel okee is maar dat heb ik nog nooit gebruikt.

Gebruikersavatar
Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Assie » zo nov 30, 2014 22:42

Misschien vind je iets op de site van Voedzo, daar zijn veel suikervrije recepten.

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat bak jij vandaag?

Bericht door Martine » ma dec 01, 2014 8:00

Oeh, moeilijk! Ik heb een tijdje geëxperimenteerd met stevia, maar ik vind het eigenlijk niet lekker. Rare bittere smaak. Desserts die met banaan etc. gezoet zijn, zijn meestal niet zoet genoeg voor mensen die gewend zijn om suiker te eten. Is een kunstmatig zoetmiddel okay? Ik vind deze van Natrena wel goed smaken: http://www.natrena.nl/assortiment/natre ... vloeibaar/

Hij is niet echt geschikt om mee bakken, dus ik maak er onder andere chocolademousse mee.
Voor vier kleine porties: 1 pakje Mori Nu zijde tofu, 4 eetlepels cacaopoeder, 1 eetlepel kokosolie, iets meer dan 1/2 theelepel zoetmiddel. Alles pureren met een blender of staafmixer, in glaasjes schenken en minstens een uurtje in de koelkast zetten om op te stijven.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Plaats reactie