Wat bak jij vandaag?
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Verse pizza's met kant en klaar deeg, zelfgemaakte tomatensaus, gefruite ui, spinazie, champignons, artisjokharten en rode paprika's.
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Ben benieuwd wat je ervan vindtFramboos schreef:Bedankt voor het recept! Heb het opgeslagen in mijn Evernote; zal ze eens een keer maken!

Re: Wat bak jij vandaag?
Lekker Astrid verse pizza!
Ons toetje vanavond, mini pie gevuld met appel-kaneel-rozijnen en suiker.
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-UEYWGGYH.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-R6NOJEUW.jpg
Ons toetje vanavond, mini pie gevuld met appel-kaneel-rozijnen en suiker.
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-UEYWGGYH.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-R6NOJEUW.jpg
Groetjes Suzanne
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Hmm lekker die pies!
Dit waren de pizza's:
http://i1206.photobucket.com/albums/bb4 ... 200335.jpg
Lekker, maar volgende keer maak ik de bodem ook weer zelf
Dit waren de pizza's:
http://i1206.photobucket.com/albums/bb4 ... 200335.jpg
Lekker, maar volgende keer maak ik de bodem ook weer zelf

Re: Wat bak jij vandaag?
Het ziet er wel uit als meer... echte pizzabodems dan van dat pizzabodemdeeg van Danerolle..
Ik bakte pumpkin baked oatmeal (recept voor apple-pear baked oatmeal uit Oh she Glows, maar dan met pompoenpuree ipv appelmoes, en ipv 1 van de appels rode bessen.
En voor een verjaardag vanmiddag staan de chai latte cupcakes uit Vegan cupcakes take over the world in de oven.
Ik bakte pumpkin baked oatmeal (recept voor apple-pear baked oatmeal uit Oh she Glows, maar dan met pompoenpuree ipv appelmoes, en ipv 1 van de appels rode bessen.
En voor een verjaardag vanmiddag staan de chai latte cupcakes uit Vegan cupcakes take over the world in de oven.

-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Het was deeg van Herta, dat je op een rol koopt en zo op de bakplaat uitrolt. Herta zie je hier in Frankrijk veel, ik weet niet of het een Frans merk is.
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik bakte vanochtend aardappelbroodjes, waarom bak ik die niet vaker
Elke keer superlekker.

Elke keer superlekker.
-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat bak jij vandaag?
vanmiddag chocolade cake met avocado gebakken. Erg lekker, lijkt een beetje op brownies want het blijft wel plakkerig. Heb er poedersuiker en cashewnoten in kleine stukjes op gestrooid.
Re: Wat bak jij vandaag?
The ultimate nutty granola uit Oh She Glows.
Ik kreeg twee enorme zakken peren en stoofperen van een collega, dus nu staat er een peer-aardbeicrumble in de oven en vanochtend maakte ik twee soorten (alcoholvrije) stoofperen: eentje met appelsap, kaneelstokje en een thee-ei met kardamom, gember en peperkorrels en eentje met een scheut Belvoir Spiced apple and ginger cordial en wat water. Beide zijn erg lekker!
Gister Dreena Burtons Banana oat bundles. (Er gaat bij mij iets mis op die pagina, maar even naar beneden scrollen voor het recept. En als je Vive le Vegan hebt, daar komt het recept uit!)
Ik kreeg twee enorme zakken peren en stoofperen van een collega, dus nu staat er een peer-aardbeicrumble in de oven en vanochtend maakte ik twee soorten (alcoholvrije) stoofperen: eentje met appelsap, kaneelstokje en een thee-ei met kardamom, gember en peperkorrels en eentje met een scheut Belvoir Spiced apple and ginger cordial en wat water. Beide zijn erg lekker!
Gister Dreena Burtons Banana oat bundles. (Er gaat bij mij iets mis op die pagina, maar even naar beneden scrollen voor het recept. En als je Vive le Vegan hebt, daar komt het recept uit!)
-
- Berichten: 1084
- Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Vinkeveen
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Deze lekkere appeltaart weer eens http://zuiversap.blogspot.fr/2014/08/di ... le-en.html
Re: Wat bak jij vandaag?
Vanavond een gerecht gemaakt gebaseerd op de aflevering van Heel Holland Bakt van gisterenavond. De opdracht was het bakken van een Russische Coulibiac, mijn Coulibiac is een wat-heb-ik-in-huis-versie van die van Anouk. Het is Tante Fanny bladerdeeg met een vulling van een laagje jasmijnrijst gekookt in bouillon, champignons gebakken met ui en (veel) knoflook, spinazie gewokt met rode peper, zoete aardappel uit de oven met olie-basterdsuiker en komijnpoeder, doperwtenpuree met knoflookpoeder/uienpoeder/komijnpoeder/zout&peper. Het bladerdeeg heb ik ingesmeerd met sojamelk en vervolgens ongeveer 35/40 minuten gebakken op 210 graden. Voor herhaling vatbaar!
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-FOIANJH4.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-IRZYBMDR.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-FOIANJH4.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto550-IRZYBMDR.jpg
Groetjes Suzanne
Re: Wat bak jij vandaag?
Groetjes Suzanne
Re: Wat bak jij vandaag?
Mijn schoonmoeder is vandaag jarig, dus ik ga zo de pear frangipane tart van de ppk maken (op de veganchallenge versie staat een nederlandse versie)
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat bak jij vandaag?
Ohhh Suzanne dat ziet er heerlijk uit!
Ik wil vanmiddag de kaneelbroodjes van de vegan challenge nog eens maken. Die waren de vorige keer best geslaagd, en ik wil morgen mijn collega's verrassen met iets lekkers.

Ik wil vanmiddag de kaneelbroodjes van de vegan challenge nog eens maken. Die waren de vorige keer best geslaagd, en ik wil morgen mijn collega's verrassen met iets lekkers.
Re: Wat bak jij vandaag?
Maandag moet ik trakteren op mn werk, maar het moet zelf gebakken zijn.
Mogen koekjes zijn, heb ook al eens taart meegenomen, maar dat is niet zo handig in de trein.
Iemand een leuk idee of recept?
Het moet ongelofelijk lekker zijn, omdat het vegan is
Ik dacht aan iets van een 'gevulde' cake (je kunt in de winkel van die niet-vegan cakerolls kopen met slagroom/frambozen/chocomousse vulling, maar geen idee of iemand zoiets al eens gemaakt heeft, en wegens gebrek aan tijd geen zin om dat uit te zoeken of zelf te gaan proberen)
Mogen koekjes zijn, heb ook al eens taart meegenomen, maar dat is niet zo handig in de trein.
Iemand een leuk idee of recept?
Het moet ongelofelijk lekker zijn, omdat het vegan is

Ik dacht aan iets van een 'gevulde' cake (je kunt in de winkel van die niet-vegan cakerolls kopen met slagroom/frambozen/chocomousse vulling, maar geen idee of iemand zoiets al eens gemaakt heeft, en wegens gebrek aan tijd geen zin om dat uit te zoeken of zelf te gaan proberen)
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat bak jij vandaag?
Oeh, zo'n rol is wel lastig volgens mij, zeker omdat de cake zowel luchtig als stevig/flexibel moet zijn.
Ik link een beetje te vaak naar mijn eigen recepten, maar misschien is deze wortelcake wat voor je? Die kun je makkelijk meenemen in een ovenschaal. Ik zou wel de frosting er apart meenemen en kort van tevoren erop smeren. Het recept is nog wat verbeterd, dus hij wordt luchtiger dan op de foto. http://vegetus.nl/wortelcake-met-romige ... nfrosting/
Ik link een beetje te vaak naar mijn eigen recepten, maar misschien is deze wortelcake wat voor je? Die kun je makkelijk meenemen in een ovenschaal. Ik zou wel de frosting er apart meenemen en kort van tevoren erop smeren. Het recept is nog wat verbeterd, dus hij wordt luchtiger dan op de foto. http://vegetus.nl/wortelcake-met-romige ... nfrosting/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik had jouw wortelcake al bekeken
Mijn gedachte was inderdaad dat ie 'niet luchtig genoeg' was (gezien de foto) en ook een ovenschaal krijg ik niet zo goed mee (mijn rugzak is al gevuld met een laptop, dan past er geen ovenschaal meer bij in), maar hij lijkt me zeker lekker!
Eigenlijk mis ik altijd de luchtigheid bij vegan baksels
Ook bij al die Amerikaanse baksels valt me dat op, het zijn vaak hele stevige taarten, en ik hou juist zelf meer van die topzware luchtige wegglijdende apparaten
Van die dingen die je nog minstens een paar cm moet kunnen induwen zeg maar....
Afijn, dat zal wel nooit gaan lukken, maar iets luchtiger dan baksteen
dat moet lukken!
Qua 'cakerol' bedoelde ik ook niet dat ie moest rollen, het mag ook cake met laagjes zijn
Maar het moet in een niet al te groot formaat tupperware doosje op zn zijkant meegenomen kunnen worden..... Jaja, eisen, eisen 

Mijn gedachte was inderdaad dat ie 'niet luchtig genoeg' was (gezien de foto) en ook een ovenschaal krijg ik niet zo goed mee (mijn rugzak is al gevuld met een laptop, dan past er geen ovenschaal meer bij in), maar hij lijkt me zeker lekker!
Eigenlijk mis ik altijd de luchtigheid bij vegan baksels

Ook bij al die Amerikaanse baksels valt me dat op, het zijn vaak hele stevige taarten, en ik hou juist zelf meer van die topzware luchtige wegglijdende apparaten



Afijn, dat zal wel nooit gaan lukken, maar iets luchtiger dan baksteen



Qua 'cakerol' bedoelde ik ook niet dat ie moest rollen, het mag ook cake met laagjes zijn


The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
Re: Wat bak jij vandaag?
Als ik taart meeneem naar mijn werk neem ik gewoon een extra tas mee die ik in mijn hand draag. Taart op z'n kant in een tupperware in je rugzak is denk ik altijd zonde van de taart.
Mijn sinaasappelcake is wel echt luchtig, en een tulbandvorm is ook makkelijker in een tas mee te nemen dan andere vormen, maar dan mis je nog steeds de vulling/frosting. http://vegetus.nl/sinaasappel-cake/
Deze brownies zouden ook heel lekker moeten zijn (zelf nog niet geprobeerd), en makkelijk mee te nemen, maar totaal niet luchtig: http://northernveg.blogspot.be/2011/09/ ... wnies.html
Of arretjescake (veganiseren met margarine): http://www.taartzonderoven.nl/arretjescake-zonder-ei/

Mijn sinaasappelcake is wel echt luchtig, en een tulbandvorm is ook makkelijker in een tas mee te nemen dan andere vormen, maar dan mis je nog steeds de vulling/frosting. http://vegetus.nl/sinaasappel-cake/
Deze brownies zouden ook heel lekker moeten zijn (zelf nog niet geprobeerd), en makkelijk mee te nemen, maar totaal niet luchtig: http://northernveg.blogspot.be/2011/09/ ... wnies.html
Of arretjescake (veganiseren met margarine): http://www.taartzonderoven.nl/arretjescake-zonder-ei/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat bak jij vandaag?
Of cupcakes /muffins. Die zijn makkelijker mee te nemen dan een hele taart en minder breekbaar. Eventueel Een Toef erop maken op je werk.
Groetjes Suzanne