Je kunt toch ook 'eiwit' maken met NoEgg? Zelfs macarons, dus luchtig geklopt eiwit ook. Just my two cents.Bowlertje schreef:Vraagje...
Ik heb een chocoladetaart gemaakt, maar ik vind hem niet luchtig genoeg.
In het originele recept stond dat de eieren gesplits moesten worden, maar hoe doe ik dat? Eigeel kan nagemaakt worden met No Egg, maar hoe maak ik luchtig opgeklopt eiwit? Iemand een idee?
Wat bak jij vandaag?
-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
Re: Wat bak jij vandaag?
Oeps. Ik lees nu dat je het inderdaad gewoon met een mixer stijf kunt kloppen. Ben benieuwd..
-
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Woensdag bakte ik weer eens de abrikozen-amandel cupcakes uit Vegan Cupcakes Take Over the World: altijd een succes! Morgen wil ik macademia cupcakes bakken (ook uit VCTOTW, eerste keer dat ik ze maak) en misschien nog pompoen-kruimelcake met notenstrooisel uit Veganomicon. Die heb ik ook al eens eerder met succes gebakken.
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
- JudithK
- Berichten: 1105
- Lid geworden op: do okt 08, 2009 20:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Op verzoek van dochter hebben we speculoos cupcakes gebakken. Nu nog even een frosting erbij maken. Heb ik nog nooit gedaan.
Trotse moeder van Meilan, Yaël en Leia!
- JudithK
- Berichten: 1105
- Lid geworden op: do okt 08, 2009 20:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Wat bak jij vandaag?
Ze zijn goed gelukt!
http://plantaardigleven.nl/speculoos-cu ... t-topping/
http://plantaardigleven.nl/speculoos-cu ... t-topping/
Trotse moeder van Meilan, Yaël en Leia!
-
- Berichten: 76
- Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat bak jij vandaag?
Hier is een website met veel veganistische taart recepten. Ga er binnenkort een paar uitproberen.
http://chefchloe.com/sweets.html
Vanmiddag maak ik de almond cookies van Veganomicon. Ze zijn erg lekker. Deze keer heb ik helaas bijna geen amandelpoeder meer en gebruik dus wat kokosrasp, moet toch ook lekker zijn?
http://chefchloe.com/sweets.html
Vanmiddag maak ik de almond cookies van Veganomicon. Ze zijn erg lekker. Deze keer heb ik helaas bijna geen amandelpoeder meer en gebruik dus wat kokosrasp, moet toch ook lekker zijn?
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik heb gisteren glutenvrije muffins gebakken met rijstbloem, boekweitmeel, wortel en tahin. Ze zijn heel lekker geworden, en ook nog 'gezond' genoeg dat ik ze wel voor het ontbijt durf te eten
Ik heb het recept geblogd: http://vegetus.nl/sesam-wortelmuffins-glutenvrij/

Ik heb het recept geblogd: http://vegetus.nl/sesam-wortelmuffins-glutenvrij/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik eergisteren weer de haverkoeken (Basic Oatmeal squares van Oh she glows). Met als toevoegingen; cranberry, amandelen en elite haver en pure chocolade.
Ik vind het erg lekker, manlief had eentje mee naar zijn werk en hij en zijn collega vonden hem wat flauw...

Ik vind het erg lekker, manlief had eentje mee naar zijn werk en hij en zijn collega vonden hem wat flauw...

When the world says give up, hope whispers try it one more time..
Elpida Shelter of Hope
Elpida Shelter of Hope
Re: Wat bak jij vandaag?
Vorige week heb ik van manlief het boek Lisette in Luilekkerland gekregen voor mijn verjaardag. Maandags heb ik toen de perentaart gemaakt (lekker) en nu staat er appeltaart in de oven!
Ben benieuwd of die lukt, want mijn deeg was nogal kruimelig...
Ben benieuwd of die lukt, want mijn deeg was nogal kruimelig...
When the world says give up, hope whispers try it one more time..
Elpida Shelter of Hope
Elpida Shelter of Hope
Re: Wat bak jij vandaag?
Leuk , er wordt veel gebakken zie ik in deze draad.
Had hier nog niet echt gelezen.
Het boek Lisette in Luilekkerland heb ik ook maar nog niets uit gemaakt.
Had hier nog niet echt gelezen.
Het boek Lisette in Luilekkerland heb ik ook maar nog niets uit gemaakt.
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik ga morgen voor het eerst seitan maken. Ik ben waardeloze veganist, hoewel ik het meest awesome recepten eigen heb gemaakt, zoals deze: edit: http://www.meleklermekani.com/imagehost ... fte-ee.jpg (maar dan ipv gehakt spinazie, ipv olijfolie bakken, gebruik ik rode palmolie, speltbulgur (die donkerbruine), volkoren speltmeel, geen zout etc) ben ik zo analfabeet wat seitan betreft. Ik heb in 2 jaar tijd maar 1 keer een potje plasticseitan van yakso gehad, maar ik zag toen het potentieel.
Hey Martine, ik ga morgen tarwegluten halen
en dan check ik op youtube of zo of ik een goede filmpje kan vinden.
groet
Hey Martine, ik ga morgen tarwegluten halen

en dan check ik op youtube of zo of ik een goede filmpje kan vinden.
groet
Re: Wat bak jij vandaag?
Leuk! Zelfgemaakte seitan is super lekker. De makkelijkste manier om seitan met een goede textuur te krijgen, vind ik zelf om het te stomen. Dat kan met een speciale stoompan, maar ook gewoon met een zeef of vergiet die je in een pan met een laagje kokend water hangt met een deksel erop.
Dit is mijn favoriete recept voor basis-seitan: http://vegetus.nl/basis-seitan/
Maar je kunt ook lekkere worstjes en dergelijke maken: http://vegetus.nl/seitan-pepperoni/
Dit is mijn favoriete recept voor basis-seitan: http://vegetus.nl/basis-seitan/
Maar je kunt ook lekkere worstjes en dergelijke maken: http://vegetus.nl/seitan-pepperoni/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat bak jij vandaag?
ik heb het meteen opgeschreven om de cupcakes met mijn dochters te bakken. (en gedeeld op social media )JudithK schreef:Ze zijn goed gelukt!
http://plantaardigleven.nl/speculoos-cu ... t-topping/

Ik begin net... En ja, ook ik blog----> http://selinavans.wordpress.com/
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik heb een streepjescake gebakken van Eva
Lekker hoor!

Re: Wat bak jij vandaag?
Martine schreef:Leuk! Zelfgemaakte seitan is super lekker. De makkelijkste manier om seitan met een goede textuur te krijgen, vind ik zelf om het te stomen. Dat kan met een speciale stoompan, maar ook gewoon met een zeef of vergiet die je in een pan met een laagje kokend water hangt met een deksel erop.
Dit is mijn favoriete recept voor basis-seitan: http://vegetus.nl/basis-seitan/
Maar je kunt ook lekkere worstjes en dergelijke maken: http://vegetus.nl/seitan-pepperoni/


ik denk dat ik voor tarwegluten naar ekoplaza moet en dat is pas volgende week

Maar ik heb jou recepten bekeken Martine en ik ga, zodra ik tarwegluten heb, seitan proberen met stomen.

Awesome website!
Ok, het wordt dus volgende week ergens.
Vanavond dan toch maar iets met gluten, maar dan met volkoren speltmeel. Ik ga ‘pide’ (http://arbuz.com/wp-content/uploads/2009/12/Pide.jpg) maken.
Ik kies altijd willekeurige foto’s van het internet om te laten zien hoe het ongeveer eruit ziet, de recepten zelf haal ik er niet vanaf. Ik heb bijna alles wat ik weet van mijn mami. Maar pide kan bijna met alles (kaas, gehakt, sesampasta etc.) Mijne wordt met spinazie, ik heb nog 2 aardappeltjes, die ga ik ook gebruiken.
Vanavond eten we pide met raw salade
groet
Re: Wat bak jij vandaag?
Hmm, ik wil je niet teleurstellen, maar de meeste natuurwinkels in Nederland verkopen helaas nog geen tarwegluten (en weten inderdaad ook vaak niet wat het is), jouw Ekoplaza waarschijnlijk ook niet. Het is wel te koop bij sommige molenwinkels, bij de vegetarische toko Sie San en Veggie4U in Den Haag, en bij de Biomarkt in Amsterdam (daar heet het Seitan Fix).Overstand schreef:ik kom net van gezondheidswinkel. De meeste dingen hebben ze daar wel, maar toen ik het zo niet kon zien, heb ik maar gevraagd. Mevrouw wist niet wat tarwegluten waren (ik vind het niet erg, want ik weet het ook niet, maar als je googled op afbeeldingen dan is er wel iets als tarwegluten) en vertelde dat er gluten in tarwe zaten
![]()
ik denk dat ik voor tarwegluten naar ekoplaza moet en dat is pas volgende week
Ik bestel mijn tarwegluten online bij De Zuidmolen. Dan betaal je verzendkosten, maar het is nog altijd flink goedkoper dan de meeste andere vleesvervangers, zeker als je meer dan één kilo neemt.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat bak jij vandaag?
Martine,
Maak jij seitan van de gluten? Ik heb het al een aantal keer geprobeerd, maar het wilt niet echt die stevige bite krijgen die ik kant en klaar uit de winkel kan kopen. Dan wordt ie aan de buitenkant krokant en van binnen te zacht en sompig.
En de een zegt dat je 'm moet koken in bouillon en de ander gewoon bakken. Iemand een goed recept voor seitan?
Maak jij seitan van de gluten? Ik heb het al een aantal keer geprobeerd, maar het wilt niet echt die stevige bite krijgen die ik kant en klaar uit de winkel kan kopen. Dan wordt ie aan de buitenkant krokant en van binnen te zacht en sompig.
En de een zegt dat je 'm moet koken in bouillon en de ander gewoon bakken. Iemand een goed recept voor seitan?
Re: Wat bak jij vandaag?
Ja, ik maak regelmatig zelf seitan van tarwegluten. Meestal stoom ik het, dat is de meest foolproof methode, maar heel zachtjes sudderen in bouillon (let op dat het NIET bubbelt), of in aluminiumfolie bakken in de oven werkt ook. Gewoon bakken in een pan heb ik nog nooit gedaan, maar ik denk het dan inderdaad niet gaar wordt vanbinnen, tenzij je het in heel kleine stukjes bakt, als een soort gehakt.
Ik maak meestal 'gewone' seitan, zoals je die ook in de winkel kunt kopen, maar dan lekkerder. Af en toe maak ik ook worstjes. Dit zijn de recepten die ik meestal gebruik:
Mijn favoriete recept voor basis-seitan: http://vegetus.nl/basis-seitan/
Worstjes: http://vegetus.nl/seitan-pepperoni/
Ik maak meestal 'gewone' seitan, zoals je die ook in de winkel kunt kopen, maar dan lekkerder. Af en toe maak ik ook worstjes. Dit zijn de recepten die ik meestal gebruik:
Mijn favoriete recept voor basis-seitan: http://vegetus.nl/basis-seitan/
Worstjes: http://vegetus.nl/seitan-pepperoni/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat bak jij vandaag?
Ik gebruik sowieso (bijna) geen kant en klare vleesvervangers. Oja heeeeeeel soms natural tempeh.Martine schreef:Ik bestel mijn tarwegluten online bij De Zuidmolen. Dan betaal je verzendkosten, maar het is nog altijd flink goedkoper dan de meeste andere vleesvervangers, zeker als je meer dan één kilo neemt.
Is effetjes kijken bij de Zuidmolen
thanks!

Re: Wat bak jij vandaag?
Ik maak vandaag een sinaasappel-tulbandcake. In plaats van melk gaat er sinaasappelsap door. Het beslag dat ik net uit de kom heb gelikt was alvast heel lekker, dus ik ben benieuwd naar het eindresultaat!
Recept: http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/
Recept: http://www.vegrecipesofindia.com/eggless-orange-cake/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!