Recepten van forummeeting

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Dave
Berichten: 793
Lid geworden op: za apr 03, 2004 22:41
Leefwijze: veganist
Locatie: Leiden

Bericht door Dave »

:P
Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

Dave schreef::P
:( nu stel je me dus telleur speak out! toe nou!!! :hungry2:
Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Bericht door Apraxia »

Starsurprise schreef:Voor 4 koppen stevige groentesoep:

1 liter water.
1 zakje soepgroente
4 eetlepels groentebouillion
150 gram vermicelli
Een snufje zout, wat maggi(afhankelijk van je eigen smaak)

Giet het water in de pan, met de soepgroente, de zout en de bouillion, breng het mengsel aan de kook,voeg de vermicelli,toe, laat dat in zijn geheel 8 minuten doorkoken, en klaar is je soep.
Niet lullig bedoeld maar dit klinkt als een heel saai soepje.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

Apraxia schreef:
Niet lullig bedoeld maar dit klinkt als een heel saai soepje.
De meeste soepen klinken saai.
Apraxia
Berichten: 1173
Lid geworden op: do nov 21, 2002 14:03
Leefwijze: veganist

Bericht door Apraxia »

Starsurprise schreef:
De meeste soepen klinken saai.
Deze in extreme.
Er worden amper kruiden/smaakmakers genoemd.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Bericht door Annika »

Ik vond de soep op de meeting erg lekker....
Misschien heb je niet altijd smaakmakers nodig,
en anders kun je het toch gewoon aanpassen zoals je wilt als je de soep pittiger wilt hebben
Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

Apraxia schreef: Deze in extreme.
Er worden amper kruiden/smaakmakers genoemd.
Ik (kwestie van peroonlijke smaak) vind bouillion en maggi genoeg om de soep goed op smaak te maken, ik heb niet alles exact aangegeven wat voor hoeveelheden je van deze genoemde ingredienten in de soep kunt doen,(behalve de boulion dan, omdat smaak iets persoonlijks is, de 1 heeft liever mild gekruid de ander gaat meer voor iets pikanters.
IK gooi vrij veel maggi en bouillion in de soep het mag niet waterig smaken want anders is er voor mij niks aan.

In de bonensoep van huis uit, maken we de smaak net even iets heftiger door er tomatenpuree aan toe te voegen en een grote hand vol nasikruiden, dan krijg je een geheel meer pikanter soepje als de groente soep die ik hier op het forum heb geplaatst.

Maar goed ik begrijp wel dat het simpel oogt, klinkt enzevoorts :wink: , maar desondanks is die soep wat mijn smaakpapillen betreft heerlijk.

@Annika: fijn om te horen dat je de soep lekker vond, wat ik wel jammer vond is dat de soep van de forum-meeting heel anders uitpakte dan thuis, de soep was te helder en lang zo dik niet als dat mijn vader en ik het thuis eten,(lekker veel vermicelli!!) ik moest dan ook plotseling ineens voor velen soep maken in plaats van voor 2 :wink:
Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

oh..... en ik heb jouw loempia's net niet kunnen proeven omdat ik de trein moest halen.. :|
Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

Dave schreef::P
dan niet :roll:
Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

Kiwi schreef:*kuch* (Ik mis nog heeeel veel recepten!)
inderdaad en ik ook!:)
Starsurprise
Berichten: 673
Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
Leefwijze: flexanist

Bericht door Starsurprise »

pff...ik geef het op :roll:

Wacht maar ! Ik zal ooit op een dag heerlijke vegaburgers maken en dan zul jij mij smeken voor het recept, en guess what! you are not going to get it, ha ha ha!! one strike back
Styx
Berichten: 566
Lid geworden op: vr mar 31, 2006 14:21

Bericht door Styx »

Kiwi schreef:Falafel

1 theekopje kikkererwten gewassen en een nacht geweekt (of een paar uur met kokend water) en goed afgegoten
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel chilipoeder
1/2 klein uitje, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel gedroogde munt, of een takje verse
3 of 4 takjes peterselie
verse of gedroogde koriander
peper
eventueel 1/4 theelepel bakpoeder

Zorg dat de kikkererwten heel goed uitgelekt zijn, en maal dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk, tot het een soort pasta is, een deegje wat lekker kleeft en niet uit elkaar valt. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een walnoot en bak deze in een laagje olie in de pan.
Lekker om te serveren met pitabroodjes met salade en (knoflook)saus.
Ik had voor de forummeeting een veelvoud van dit recept gemaakt, dat doe ik meestal, zodat ik de rest van de balletjes kan invriezen voor een volgende keer.
Wat voor kikkerertwen zijn dit?
Van die kikkerertwen die al praktisch klaar zijn en nog alleen opgewarmd hoeven worden?
Of van die keiharde waar je ruiten mee door kan gooien, die je nog moet koken?
-gebruikergewist-

Bericht door -gebruikergewist- »

Van die keiharde die je dus in dit geval NIET moet koken, maar alleen moet weken.
Het kan ook met kikkererwten uit blik eventueel (dan niet weken) maar dat is echt veel minder lekker.
Styx
Berichten: 566
Lid geworden op: vr mar 31, 2006 14:21

Bericht door Styx »

Kiwi schreef:Van die keiharde die je dus in dit geval NIET moet koken, maar alleen moet weken.
Het kan ook met kikkererwten uit blik eventueel (dan niet weken) maar dat is echt veel minder lekker.
Nachtje in water laten liggen dus.
Ik zallet proberen
-gebruikergewist-

Bericht door -gebruikergewist- »

Zorg wel dat je er flink veel water bij doet, ze absorberen nogal wat namelijk. Succes!
Anna
Berichten: 494
Lid geworden op: vr feb 03, 2006 9:15

Bericht door Anna »

@ kiwi: ik dacht altijd dat je falafel moest frituren. gaat dat goed, opbakken in een koekepan?
Plaats reactie