
Recepten van forummeeting
-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
Niet lullig bedoeld maar dit klinkt als een heel saai soepje.Starsurprise schreef:Voor 4 koppen stevige groentesoep:
1 liter water.
1 zakje soepgroente
4 eetlepels groentebouillion
150 gram vermicelli
Een snufje zout, wat maggi(afhankelijk van je eigen smaak)
Giet het water in de pan, met de soepgroente, de zout en de bouillion, breng het mengsel aan de kook,voeg de vermicelli,toe, laat dat in zijn geheel 8 minuten doorkoken, en klaar is je soep.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
Ik (kwestie van peroonlijke smaak) vind bouillion en maggi genoeg om de soep goed op smaak te maken, ik heb niet alles exact aangegeven wat voor hoeveelheden je van deze genoemde ingredienten in de soep kunt doen,(behalve de boulion dan, omdat smaak iets persoonlijks is, de 1 heeft liever mild gekruid de ander gaat meer voor iets pikanters.Apraxia schreef: Deze in extreme.
Er worden amper kruiden/smaakmakers genoemd.
IK gooi vrij veel maggi en bouillion in de soep het mag niet waterig smaken want anders is er voor mij niks aan.
In de bonensoep van huis uit, maken we de smaak net even iets heftiger door er tomatenpuree aan toe te voegen en een grote hand vol nasikruiden, dan krijg je een geheel meer pikanter soepje als de groente soep die ik hier op het forum heb geplaatst.
Maar goed ik begrijp wel dat het simpel oogt, klinkt enzevoorts

@Annika: fijn om te horen dat je de soep lekker vond, wat ik wel jammer vond is dat de soep van de forum-meeting heel anders uitpakte dan thuis, de soep was te helder en lang zo dik niet als dat mijn vader en ik het thuis eten,(lekker veel vermicelli!!) ik moest dan ook plotseling ineens voor velen soep maken in plaats van voor 2

-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
-
- Berichten: 673
- Lid geworden op: zo jun 05, 2005 13:56
- Leefwijze: flexanist
Wat voor kikkerertwen zijn dit?Kiwi schreef:Falafel
1 theekopje kikkererwten gewassen en een nacht geweekt (of een paar uur met kokend water) en goed afgegoten
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel chilipoeder
1/2 klein uitje, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel gedroogde munt, of een takje verse
3 of 4 takjes peterselie
verse of gedroogde koriander
peper
eventueel 1/4 theelepel bakpoeder
Zorg dat de kikkererwten heel goed uitgelekt zijn, en maal dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk, tot het een soort pasta is, een deegje wat lekker kleeft en niet uit elkaar valt. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een walnoot en bak deze in een laagje olie in de pan.
Lekker om te serveren met pitabroodjes met salade en (knoflook)saus.
Ik had voor de forummeeting een veelvoud van dit recept gemaakt, dat doe ik meestal, zodat ik de rest van de balletjes kan invriezen voor een volgende keer.
Van die kikkerertwen die al praktisch klaar zijn en nog alleen opgewarmd hoeven worden?
Of van die keiharde waar je ruiten mee door kan gooien, die je nog moet koken?