Wat kan ik met deze ingredienten?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Brchj
Berichten: 394
Lid geworden op: wo jun 12, 2013 12:29
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Brchj » zo sep 15, 2013 18:13

AnAnAN schreef: Ik heb het pas gedaan met kidneybonen + een hoop andere smaakmakers etc. In de foodprocessor, het was zo gehakt-like dat ik er van schrok ;) Toen balletjes gemaakt en ze op een boterhamzakje gelegd. Volgende boterhamzakje erop en dan kan je hem mooi platdrukken als een burger. Etc. Dan in de vriezer. Nu moet ik nog kijken hoe het ermee is. Mijn plan is in elk geval om ze dan nog ietsiepietse bevroren in de pan te gooien.

Verder, bedankt voor de kikkererwtenmeel ideeen, die met garam masala lijkt me lekker!!
Hmm rechtstreeks uit diepvries in pan! Ben benieuwd, bleven ze goed aan elkaar plakken? Ik zag ook in veel recepten staan dat je ze eerst in de oven moest doen
Lieve Nugget! <3
Clover

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » zo okt 06, 2013 20:45

Wie heeft er nog een tip wat je voor lekkers met the Vegg kunt maken?

Gebruikersavatar
Ananas
Berichten: 3353
Lid geworden op: za mar 01, 2008 20:21
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Ananas » ma okt 07, 2013 9:28

Ik vond scrambled tofu met the Vegg best lekker! Maar het is vooral een erg duur product waar ik verder niet zo veel mee kon... Misschien dat er op de website nog wat ideeën staan?

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » ma okt 07, 2013 10:06

Heb jij er melk aan toegevoegd, Ananan, of wat heb je gebruikt om het te laten binden?

Ik heb al op de site gekeken, maar er staan een paar termen tussen die ik gewoonweg niet begrijp, terwijl m'n Engels echt niet zo slecht is. :|

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Martine » ma okt 07, 2013 10:30

Mystique schreef:Heb jij er melk aan toegevoegd, Ananan, of wat heb je gebruikt om het te laten binden?

Ik heb al op de site gekeken, maar er staan een paar termen tussen die ik gewoonweg niet begrijp, terwijl m'n Engels echt niet zo slecht is. :|
Hmm, ik zat even op de site te kijken, en voor sommige recepten gebruiken ze inderdaad veel bijzondere ingrediënten zoals nigari en protein isolate, maar andere moet je wel gewoon kunnen maken met producten van de supermakt/toko. Ik wil wel helpen met vertalen als er een specifiek recept is waar je vragen over hebt :)
Zo te zien kun je het binden met water of met melk, voor een rijker en dikker mengsel.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
AnAnAN
Berichten: 270
Lid geworden op: do jun 13, 2013 14:30
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door AnAnAN » ma okt 07, 2013 11:41

Ik moet jullie teleurstellen.. ze zijn hopeloos uit elkaar gekukkeld in de pan.....
Plantaardig eten is makkelijker dan je denkt!

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » ma okt 07, 2013 11:45

Ja, wat nu precies die protein isolate inhoudt begrijp ik dus niet zo. Ik ben er wel achter dat the Vegg op zichzelf niet zo goed werkt, maar dat er iets aan toegevoegd moet worden, maar proteïne poeder lijkt me een beetje gek. :| https://signout.live.com/content/dam/im ... nl-nl.html

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Martine » ma okt 07, 2013 12:38

Soy protein isolate is voor zover ik weet inderdaad soja eiwit poeder. Ik neem aan dat je dit recept voor Scrambled Vegg bedoelde: http://www.vegetarianrecipeclub.org.uk/ ... using-vegg
Ik vind dat een raar recept, want je hebt 4 gallons water nodig. Dat is 15 liter! Kan niet kloppen toch? Ik zou eerder zeggen 4 cups (= bijna 1 liter). De helft van het water moet je in de dubbele wand van een au-bain-marie pan doen en de andere helft moet je mengen met Vegg en soja eiwit poeder. Dat mengsel au-bain-marie verwarmen, van het vuur halen en de nigari (stollingsmiddel) erbij doen. Laten stollen en dan het gestolde mengsel invriezen. De volgende dag kun je het ontdooien in de magnetron en/of bakken. Erg omslachtig allemaal, plus dat het recept waarschijnlijk dus niet klopt.

Je kunt Vegg zo te zien ook als aanvulling op een 'gewone' tofu scramble gebruiken, zoals hier: http://www.vegetarianrecipeclub.org.uk/ ... using-vegg
Dat is waarschijnlijk veel makkelijker en foolproof.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » ma okt 07, 2013 14:29

Ik heb het bij de tofusnippers van Provamel gedaan, maar vond het geen toevoeging.
Misschien maar eens wentelteefjes ervan proberen te maken...

Gebruikersavatar
Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Assie » di okt 08, 2013 17:01

Ik heb een grote rettich gekocht net, iemand tips?

Gebruikersavatar
Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Assie » do okt 10, 2013 11:05

Assie schreef:Ik heb een grote rettich gekocht net, iemand tips?
Ik heb van 1/3 maar een salade gemaakt, lekker fris!
Nu de rest nog :D

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Martine » do okt 10, 2013 11:40

Ik vind rettich ook lekker in roerbakgerechten en Aziatische soepen. Als je het in dunne plakjes snijdt wordt het snel gaar. Niet te lang meebakken of -koken, dan blijft het een beetje knapperig.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Assie
Berichten: 1084
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 7:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Vinkeveen
Contacteer:

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Assie » do okt 10, 2013 12:08

Thanks! Zal ik morgen doen, heb nu mijn schoonvader op bezoek en die lust geen "buitenlandse" dingen :roll:

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » do okt 10, 2013 12:49

Ik eet rettich rauw in plakjes, samen met plakjes komkommer bij teriyaki spiesjes. Ik leg dan de plakjes rettich en komkommer om en om. Ziet er mooi uit en het is lekker!

Gebruikersavatar
Marla
Berichten: 3895
Lid geworden op: vr jan 10, 2003 11:07
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Marla » do okt 10, 2013 14:22

Ik eet het rauw op brood met wat zout erover gestrooid.

Gebruikersavatar
Brchj
Berichten: 394
Lid geworden op: wo jun 12, 2013 12:29
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Brchj » za okt 12, 2013 16:06

Een heel simpel ingrediënt, maar toch heb ik hier weinig inspiratie mee: druiven.
Heel de tuin hangt vol met druiven, en ze zijn natuurlijk lekker om zo te eten, ik heb op het moment ook niet genoeg verschillende soorten fruit in huis om een fruit bowl te doen (alleen bananen en appels), en normaal gebruik ik fruit in koekjes, cakes en andere baksels, maar ik zie nooit receptjes waarbij ze dit doen met druiven.

Wat zouden jullie doen, in de yoghurt, smoothie?
Lieve Nugget! <3
Clover

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » za okt 12, 2013 16:46

Vino!!! :mrgreen:

Ik zag in een van m'n kookboeken een soort van salade met grapefruit en druiven en ik geloof bleekselderij en yoghurt en nog wat.
Als je erin geïnteresseerd bent wil ik 'm wel voor je opzoeken.

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Dani » za okt 12, 2013 20:56

Brchj schreef:Een heel simpel ingrediënt, maar toch heb ik hier weinig inspiratie mee: druiven.
Heel de tuin hangt vol met druiven, en ze zijn natuurlijk lekker om zo te eten, ik heb op het moment ook niet genoeg verschillende soorten fruit in huis om een fruit bowl te doen (alleen bananen en appels), en normaal gebruik ik fruit in koekjes, cakes en andere baksels, maar ik zie nooit receptjes waarbij ze dit doen met druiven.

Wat zouden jullie doen, in de yoghurt, smoothie?
Salade?
http://www.easyasveganpie.net/2010/03/g ... salad.html

Pasta met geroosterde druiven?
http://www.aspicyperspective.com/2013/0 ... rapes.html

In combinatie met spruitjes?
http://glutenfreehappytummy.blogspot.nl ... d-bed.html
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

MBVegan31
Berichten: 422
Lid geworden op: ma mar 18, 2013 11:34
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door MBVegan31 » za okt 12, 2013 23:15

Assie schreef:Ik heb een grote rettich gekocht net, iemand tips?
Great minds think alike :mrgreen:

Ik ook 1 gekocht.

T was ook lekker op brood vanmorgen op m'n wilmersburger kaas gewoon lekker rauw :)

Gebruikersavatar
Raynak
Berichten: 231
Lid geworden op: di mei 22, 2012 14:11

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Raynak » zo okt 13, 2013 13:17

Ik heb echt een mónster stronk (? of hoe noem je dat :)) bleekselderij waarvan ik niet weet wat ik er mee zal gaan doen...
Heb al een deel rauw gegeten met hummus, en een deel in een soep gedaan, maar heb nog steeds héél veel over :shock:
iemand ideetjes? Alvast bedankt!

Plaats reactie