Wat kan ik met deze ingredienten?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda » di jul 24, 2007 23:01

Gemalen lijnzaad schijnt beter te zijn dan olie.
Ik heb altijd een zak lijnzaden (goud kleur, niet donkere) in de vriezer. Die maal ik dan ik zo'n mini food processor af en toe.
Daarvan doe ik een schepje in mijn sinaasappelsap (met calcium) bij het avondeten.
Ik zelf vind dat heel goed te drinken. Het was even wennen, maar veel beter dan die olie.

Ik ken ook iemand die de lijnzaden gewoon kauwt, maar je schijnt ze behoorlijk fijn te moeten malen met je tanden om de goede stoffen eruit te krijgen.
Mohan neemt meestal gewoon een hap gemalen lijnzaden. En we hebben ook vrienden die het over hun popcorn doen.

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet » wo jul 25, 2007 16:34

Ah thanks, ga ik dat eens proberen... :P

Weet iemand toevallig ook nog een 'granenkoffie' die glutenvrij en vegan is? De meesten die ik tegenkom zijn niet glutenvrij :( of er zit cacao in, en dan is het net chocolademelk....

groetjes
Jet :bloemie:

Ayla

Bericht door Ayla » zo jul 29, 2007 7:23

Ik strooi een eetlepel gemalen lijnzaad over mijn warm eten. Dit bevalt mij het best, aangezien ik er op deze manier niets van proef.

indira

Bericht door indira » zo jul 29, 2007 14:49

ik vind lijnzaad gepoft wel lekker, maar zitten daar dan ook nog de voedingsstoffen/olie in?

Gebruikersavatar
Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda » zo jul 29, 2007 16:14

Verwarmen beschadigt de omega-3s.
Anders zou een flax muffin denk ik de makkelijkste omega-3 bron zijn. :wink:

Gebruikersavatar
Arwen
Berichten: 92
Lid geworden op: zo apr 03, 2005 23:09
Leefwijze: flexanist

Bericht door Arwen » wo aug 22, 2007 13:40

Al een tijdje zie ik bij de AH Postelein liggen. Zou het best eens willen proberen, maar heb geen idee hoe het smaakt en wat ik ermee zou kunnen.
Iemand tips?

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Bericht door jet » wo aug 22, 2007 13:43

Eerlijk gezegd heb ik ook nog nooit iets met Postelein gekookt.
Op Eva vond ik dit: http://www.vegetarisme.be/php/zoekrecep ... =postelein
Heb ook even in mijn kookboeken gesnuffeld (ze staan dicht in de buurt :D), maar daar vond ik geen enkel recept met postelein in.....

groetjes
jet :carro:
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Gebruikersavatar
marjan
Berichten: 2633
Lid geworden op: wo jan 21, 2004 21:53
Leefwijze: veganist
Locatie: Winterswijk

Bericht door marjan » wo aug 22, 2007 14:35

Ik maak altijd salades met postelein. Beetje zoals ik ook met veldsla zou doen maar postelein is meestal de helft goedkoper en is qua voedingsstoffen ook uitermate interessant.

Gebruikersavatar
veglife
Berichten: 790
Lid geworden op: wo feb 12, 2003 20:37
Leefwijze: veganist

Bericht door veglife » wo sep 05, 2007 13:02

marjan schreef:Ik maak altijd salades met postelein. Beetje zoals ik ook met veldsla zou doen maar postelein is meestal de helft goedkoper en is qua voedingsstoffen ook uitermate interessant.
Klopt, maar zit er in postelein niet een bepaald zuur dat je maar beter 1x per week kan eten(zoals ook aanwezig in spinazie en rabarber; oxaalzuur)?

Gebruikersavatar
Jochem
Berichten: 21
Lid geworden op: wo okt 05, 2005 20:37
Leefwijze: veganist
Locatie: Beek Ubbergen
Contacteer:

Bericht door Jochem » zo dec 23, 2007 21:13

jet schreef:Ah thanks, ga ik dat eens proberen... :P

Weet iemand toevallig ook nog een 'granenkoffie' die glutenvrij en vegan is? De meesten die ik tegenkom zijn niet glutenvrij :( of er zit cacao in, en dan is het net chocolademelk....

groetjes
Jet :bloemie:
Is van die chichorei-koffie niet glutenvrij?

En wat betreft die olie...
't is op 't moment op, maar een tijdje terug heb ik een tijd lang maiskiemolie en lijnzaadolie (elk een eetlepel) door de yofu geroerd. Yofu bosvruchten of zo. Als je lang en goed roerd mengt het best goed, en ik merkte dan, door de smaak van bosvruchten (of aarbei, of iets anders, heb 't nooit met naturel yofu geprobeerd), de smaak van de olie niet meer.
When you aren't monitoring them, the squirrels are plotting against you...

Gebruikersavatar
Wen
Berichten: 2202
Lid geworden op: ma jan 07, 2008 8:58

Bericht door Wen » vr jan 25, 2008 13:10

Hoi,

Probeer anders koolzaadolie of hennepolie, dat is ook rijk aan omega 3.
De koolzaadolie van becel is lekker en er staat op "rijk aan omega3"

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » vr jan 25, 2008 13:10

Huh, heeft becel koolzaadolie?

Gebruikersavatar
Valkyrjur
Berichten: 673
Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Leeuwarden

Bericht door Valkyrjur » vr jan 25, 2008 16:08

Framboos schreef:Huh, heeft becel koolzaadolie?
Dat zou mooi zijn, die van Fertilia is behoorlijk duur. Alhoewel, Becel kennende zal het wel gewoon zonnebloemolie zijn met een scheutje koolzaadolie erdoor.

Gebruikersavatar
Wen
Berichten: 2202
Lid geworden op: ma jan 07, 2008 8:58

Bericht door Wen » vr jan 25, 2008 18:00

In België in elk geval wel. Wij kopen ze gewoon in de supermarkt.

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » vr jan 25, 2008 18:55

Ja, dat vind ik dus zo raar, in België bij elke supermarkt heel goedkoop, en hier nergens...

Gebruikersavatar
Nel
Berichten: 467
Lid geworden op: di aug 08, 2006 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Usquert

Bericht door Nel » zo jan 27, 2008 16:31

Framboos schreef:Huh, heeft becel koolzaadolie?
De Jumbo heeft bij ons koolzaadolie en het heet "Rapso".
Het is een dikkere olie dan die van Delhaize.
De olie van Delhaize doe ik in de bakspullen, zoals muffins ea.
En die olie van de Jumbo is goed om in te bakken.

We gaan in maart heuveltraining doen in zuid-limburg,
dan gaan we weer een voorraad koolzaadolie halen.

Wat is nog meer lekker om uit België te halen?
(in welk topic zal ik dit vragen?)

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » zo jan 27, 2008 19:40

De magnums van 't IJsboerke!!

Gebruikersavatar
Annemarieke
Berichten: 32
Lid geworden op: za mei 05, 2007 17:40

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Annemarieke » vr feb 29, 2008 11:16

Cocosschaafsel? Waar is dat lekker in/bij/op/door?

Gebruikersavatar
Valkyrjur
Berichten: 673
Lid geworden op: wo dec 13, 2006 13:52
Leefwijze: veganist
Locatie: Leeuwarden

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Valkyrjur » vr feb 29, 2008 14:27

Koekjes! Heel veel koekjes!

Gebruikersavatar
xmarloesx
Berichten: 565
Lid geworden op: zo aug 15, 2004 21:52
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door xmarloesx » vr feb 29, 2008 14:51

Annemarieke schreef:Cocosschaafsel? Waar is dat lekker in/bij/op/door?
Door het beslag van koekjes, cake of taarten. Ik gebruik het ook in combinatie met dadels om er taart bodems mee te maken. Dat is echt heel lekker. Je kunt het gebruiken voor bonbon vulling, door je toetje of door je fruitshake met n beetje soja melk. Als je zelf ijs maakt is t ook heel lekker (soja slagroom, chocolade brokken, vanille suiker en veeeeeel cocos schaafsel--> dat in de ijsmachiene). :lol: (choco cocos ijs is heel lekker maar niet zo goed voor de lijn :oops:

Plaats reactie